Arsenal: a nagy ígéret anyja megütötte a férfit, aki elhozta Özilt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 15:28
A The Telegraph értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal kitiltotta London Colney-i edzőközpontjából Ainsley Maitland-Niles, az „ágyúsok” 17 éves tehetségének édesanyját, amiért a nő rátámadt a klub egyik alkalmazottjára.

A lap azt írja, Jule Niles – az édesanya – az átigazolásokért felelős konzultánst, Dick Law-t ütötte meg az Arsenal tartalékcsapatának egyik mérkőzése közben, nagyjából egy hónappal ezelőtt. Az erőszakos cselekedet után állítólag megkísérelte lerángatni fiát a pályáról.Jule Niles – az édesanya – az átigazolásokért felelős konzultánst, Dick Law-t ütötte meg az Arsenal tartalékcsapatának egyik mérkőzése közben, nagyjából egy hónappal ezelőtt. Az erőszakos cselekedet után állítólag megkísérelte lerángatni fiát a pályáról.

Jule Niles (Fotó: The Telegraph)
Jule Niles (Fotó: The Telegraph)

A klub ezt követően kihívta a rendőröket, akik őrizetbe vették a nőt. A klub később nem emelt vádat, „csupán” kitiltással szankcionálta a feldühödött édesanyát, aki szemtanúk szerint azóta újabb U21-es találkozón is megjelent, és ismételten agresszíven viselkedett, így újra kihívták a rendőrséget.

Az nem derül ki a Telegraph cikkéből, hogy Jule Niles miért gerjedt ekkora haragra. Az Arsenal szóvivője úgy nyilatkozott, a probléma privát jellegű, ezért hivatalosan nem reagálnak az ügyre.

Ainsley Maitland-Niles 2014 decemberében hívta fel magára a figyelmet, amikor pályára lépett az Arsenal hazai, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsén. Maitland-Niles ezzel 17 évesen és 102 naposan az „ágyúsok” második legfiatalabb BL-debütálója lett. Négy nappal később a Premier League-ben is bemutatkozott az Arsenal egyik legnagyobb ígérete, aki azóta az FA-kupában is szerephez jutott.

Ainsley Maitland-Niles a Galatasaray elleni BL-meccsen (Fotó: Reuters)
Ainsley Maitland-Niles a Galatasaray elleni BL-meccsen (Fotó: Reuters)
PL-debütálás a Newcastle ellen (Fotó: Reuters)
PL-debütálás a Newcastle ellen (Fotó: Reuters)

Dick Law játékosmegfigyelőként kezdett dolgozni az Arsenalnál, dél-amerikai megbízással. Azóta kiemelt átigazolási üzletkötő lett, az ő nevéhez fűződik többek között Mesut Özil és Alexis Sánchez szerződtetése is, és Wenger a nyári transzferterveit szintén az elismert szakemberrel együttműködésben készíti elő.

Ainsley Maitland-Niles pazar gólja az U21-esek Stoke City elleni mérkőzésén

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik