Angol Ligakupa: tizenegyesek után döntős a Chelsea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.24. 22:51
null
Azpilicueta (balra) így örült Kanté góljának (Fotó: AFP)
Az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a Chelsea ledolgozta a Tottenham ellen az első mérkőzésen összeszedett egygólos hátrányát és végül tizenegyespárbaj után bejutott a fináléba, ahol a Manchester City lesz az ellenfele.

A két héttel ezelőtti első meccsen a Tottenham Harry Kane büntetőből szerzett góljával győzött, így 1–0-s előnyből várhatta a Stamford Bridge-en esedékes visszavágót a Chelsea ellen. Az elmúlt két hétben azonban nagyot fordult a világ a Spursnél, hiszen a gólszerző mellett az akkori kezdőcsapatból Dele Alli is megsérült.

A visszavágó pedig úgy kezdődött, hogy hamar a Chelsea-nek is kell számolnia egy sérülttel – legalábbis nagyon úgy tűnt, hogy miután Eric Dier az addig eltelt nyolc perc minden nekikeseredettségét kiadva magából elkésve beleszállt David Luizba, a brazil számára véget ér a mérkőzés.

Végül hosszas ápolás után a védő mégis folytatni tudta, s később ehelyett a Tottenhamet sújtotta újabb sérülés: Ben Daviest kellett a 33. percben lecserélni. Ekkor a Chelsea már kiegyenlítette az első találkozón összeszedett hátrányát: N'Golo Kanté egy szöglet után dupla kötényes gólt lőtt a tizenhatos előteréből. Bő tíz perc múlva pedig egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követő mintaszerű hazai akció végén Eden Hazard duplázta meg az előnyt, 2–0.

KANTÉ GÓLJA

Fordulás után aztán hamar szépített a Tottenham: a csereként Davies helyére beálló Danny Rose maradt bántóan üresen a bal szélen, remek beíveléséből pedig Fernando Llorente meglehetősen kicsavart testhelyzetben fejelte a hazai kapuba a vendégek gólját.

LLORENTE GÓLJA

Ez igazán kellett ahhoz, hogy felpörögjön a mérkőzés, hiszen egyik csapat sem akarta tizenegyesekre bízni a továbbjutást: mindkét kapu előtt rendre kialakultak gólhelyzetek, ám ezek rendre ki is maradtak.

A hajrában a Chelsea-ből Olivier Giroud igazán közel járt a nyitott kérdések eldöntéséhez, végül maradt a 2–1, ami azt jelentette, hogy a szabályok értelmében szétlövéssel dőlt el, melyik brigád lesz a Manchester City ellenfele a döntőben.

Ebben a műfajban pedig a Chelsea bizonyult a jobbnak, miután Eric Dier a harmadik párban fölé lőtt, majd Kepa a negyedikként rúgó Lucas Moura kísérletét hárította, s a hazaiak utána már nem hibáztak.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea–Tottenham Hotspur 2–1 (Kanté 27., E. Hazard 38., ill. F. Llorente 50.)
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott: a Chelsea 2–2-es összesítéssel, tizenegyesekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik