Angol Ligakupa: idegenben ejtette ki a Tottenham az Arsenalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 22:45
null
Dele Alli ismét megmutatta, miért tartják őt az angol futball egyik legnagyobb ígéretének (Fotó: AFP)
A Tottenham Hotspur az ősi rivális Arsenal otthonában harcolta ki a továbbjutást az angol Ligakupa negyeddöntőjében, míg a Chelsea hazai pályán a Bournemouth legyőzésével jutott a legjobb négy közé.

Az Arsenal–Tottenham mérkőzés első nagy lehetősége Henrih Mhitarjan előtt adódott, de az örmény hatalmas ziccerét Paulo Gazzaniga hárította. A kihagyott helyzet meg is bosszulta magát, kilenc perccel később Dele Alli remek labdával hozta helyzetbe Szon Hung Mint, aki nem hibázott, bevette Petr Cech kapuját (0–1). A szünetig Moussa Sissokónak, Aaron Ramseynek, és Szokratisz Papasztathopulosznak is volt lehetősége a gólszerzésre, ám nem változott az állás.

A második félidőből negyedóra telt el, amikor megduplázta az előnyét a Spurs. Ezúttal Dele Alli gólszerzőként jeleskedett, Harry Kane indítását követően pimaszul bökte át Cech felett a labdát (0–2). Több gól nem született, így a Tottenham jutott a legjobb négy közé.

A Chelsea–Bournemouth mérkőzésen a gól nélküli első játékrészt követően sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbításban fog eldőlni a továbbjutás sorsa, csakhogy a 84. percben jött Eden Hazard és az elődöntőbe lőtte a „kékeket”. A belga támadónak ez volt a 19. gólja minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben, amivel egyeduralkodó az összes, angol élvonalban futballozó játékos közül.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Arsenal–Tottenham Hotspur 0–2 (Szon Hung Min 21, Alli 60.)
Chelsea–AFC Bournemouth 1–0 (E. Hazard 84.)

KORÁBBAN
Leicester City–Manchester City 1–1 (Albrighton 73., ill. De Bruyne 14.) – 11-esekkel 1–3
Middlesbrough (II.)–Burton (III.) 0–1 (Hesketh 48.)

ANGOL LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ
Tottenham–Chelsea
Manchester City–Burton Albion (III.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik