Dúbravka a Burnley elleni Ligakupa-meccsen (Fotó: Getty Images)

 

Mint arról mi is beszámoltunk, az MU a nyáron vette kölcsönbe Martin Dúbravkát, majd a Newcastle United január elején visszarendelte őt. Az angol Ligakupa döntőjébe egykori és jelenlegi csapata jutott be, viszont egyáltalán nem biztos, hogy kap bármilyen érmet is – hívta fel a figyelmet a Givemesport.

Dúbravka a fináléban nem játszhat, mivel a Manchester United színeiben két mérkőzésen is pályára lépett a sorozatban (az Aston Villa és a Burnley ellen). A The Times úgy tudja, hogy az EFL 19-19 érmet oszt ki a mérkőzés után a két csapatnak (11-et a kezdő játékosoknak, 7-et a cseréknek és egyet a menedzsernek), majd másnap a győztes klubnak további 11 aranyérmet biztosít.

Tekintve, hogy a Newcastle Unitednél már 25 olyan játékos van, aki pályára lépett a sorozatban, Dúbravka a nulla meccsével aligha kap érmet a „szarkáktól”. Noha a matek alapján így is kaphatna, a The Times szerint győzelem esetén Eddie Howe a stábján belül osztaná ki a maradék öt aranyat.

Ezzel szemben Erik ten Hag együttesében csupán 13 játékos van, aki többet játszott a kupában, mint a szlovák kapus, ebből kifolyólag számíthat aranyéremre, ha az MU nyeri meg a döntőt.

A „szarkák” legutóbb jelentős trófeát 1969-ben nyertek, akkor az Újpesti Dózsát két mérkőzésen legyőzve hódították el a Vásárvárosok Kupáját.

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ (Helyszín: Wembley Stadion)
Február 26., 17.30:
Manchester United–Newcastle United – élőben az NSO-n!