Angol Ligakupa: a Man. City és az MU is háromgólos sikerrel ment tovább

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 22:49
null
Raheem Sterling a legutóbbi idény kezdete óta 33 gólt szerzett a Manchester Cityben (Fotó: AFP)
A Manchester City a Burnleyt, a Manchester United a Brightont győzte le idegenben 3–0-ra az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében szerdán. Továbbjutott az Everton és a Newcastle United is.


BRIGHTON–MANCHESTER UNITED

A Manchester United összeállítása: D. Henderson – Dalot, Bailly, Lindelöf, B. Williams – McTominay, Fred (Lingard, 81.) – Mata, Van de Beek, D. James (Pogba, 69.) – Ighalo (Rashford, 69.)

Öt napon belül másodszor találkozott egymással a két gárda – nem ez az egyetlen ilyen párharc a Ligakupában a héten, a Liverpool és az Arsenal hétfőn játszott egymással a Premier League-ben –, a Manchester United kezdőcsapata nem kevesebb mint tíz helyen módosult a szombati, igen emlékezetes végjátékot hozó mérkőzéshez képest: egyedül Victor Lindelöföt hagyta bent együttesében Ole Gunnar Solskjaer menedzser.

Természetesen hazai oldalon is történtek változtatások, de a legutóbbi mérkőzésen öngólt védő Lewis Dunk bent maradt a csapatban.

A Brighton a mérkőzés egészét tekintve nem játszott alárendelt szerepet, az MU végül mégis magabiztos győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé: az első félidő végén Scott McTominay fejes góljával szereztek vezetést a „vörös ördögök”, majd a 73. percben Juan Mata duplázta meg az előnyt, aki a Ligakupában ötödször, minden sorozatot figyelembe véve 50. alkalommal volt eredményes a Manchester Unitedben tétmérkőzésen. A végeredményt a 80. percben Paul Pogba állította be manchesteri pályafutásának első szabadrúgásgóljával.

BURNLEY–MANCHESTER CITY

A Manchester City összeállítása: Steffen – Walker (Harwood-Bellis, 66.), Fernandinho, Laporte, B. Mendy – Rodri (Aké, 74.) – Sterling, De Bruyne (B. Silva, 64.), Mahrez, Ferran Torres – Palmer

Raheem Sterling duplájára alapozva a Manchester City is érvényesítette a papírformát, s 3–0-ra nyert a Premier League új idényét két vereséggel kezdő Burnley otthonában. A vendégek harmadik gólját szerző Ferran Torres először volt eredményes új csapatában tétmérkőzésen.

A két együttes örökmérlegét illetően érdekesség, hogy a felek legutóbbi 25 egymás elleni meccséből a Burnley csak egyet nyert meg, a Citynek ebben az időszakban ez volt a 18. sikere. A legutóbbi hat mérkőzésükön egyaránt Pep Guardiola csapata győzött, az összgólkülönbség ezeken a találkozókon 23–1.

Továbbra is szárnyal az új szezonban az Everton, amely a mesterhármast elérő Dominic Calvert-Lewin vezérletével 4–1-re megverte a West Ham Unitedet – az angol támadó 1993 szeptembere óta az első Everton-játékos, aki triplázott a Ligakupában –, míg a Newcastle United tizenegyespárbajban múlta felül a negyedosztályú Newportot.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Burnley–Manchester City 0–3
(Sterling 35., 49., Ferran Torres 65.)
Brighton–Manchester United 0–3 (McTominay 44., Mata 73., Pogba 80.)
Everton–West Ham United 4–1 (Calvert-Lewin 11., 78., 84., Richarlison 56., ill. Snodgrass 47.)
Newport (IV)–Newcastle United 1–1 (Abrahams 5., ill. Shelvey 87.) – 11-esekkel: 4–5

CSÜTÖRTÖK
18.30: Brentford (II)–Fulham (Tv: Digi Sport1)
20.00: Aston Villa–Stoke City (II) (Tv: Digi Sport2)
20.45: Liverpool–Arsenal (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

KEDDI EREDMÉNY
Tottenham–Chelsea 1–1 (Lamela 83., ill. Werner 19.) – 11-esekkel: 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik