Angol foci: lecsaphat a szövetség a műesés királyaira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 12:13
null
Esni vagy nem esni? (Fotó: AFP)
A 2017–18-as szezontól eltiltás várhat azokra a játékosokra, akik műeséssel próbálnak meg tizenegyest kiharcolni az angol labdarúgó-bajnokságban. A végső döntést egy háromfős szakértői testület hozza meg csütörtökön.

 

Ha az angol futballszövetség elfogadja a tervezetet, a következő szezontól videofelvétellel bizonyítva visszamenőleges hatállyal is eltiltható lesz az a játékos, aki szabálytalanságot szimulál.

Ugyan az FA korábban hallani sem akart erről, a skót bajnokságban alkalmazott szabály sikere felülírhatja az eddigi ellenérzést. A műesés jelenleg sárga lappal büntethető.

A tervet az angol labdarúgóliga (Football League), a menedzserek szövetsége (League Managers Association), illetve Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (Professional Footballers Association) is támogatja.

A Sun emlékeztetett arra, hogy áprilisban több esetben is felvetődött a műesés kérdése: Marcus Rashfordot (Manchester United), Leroy Sanét (Manchester City) és Harry Kane-t (Tottenham) egyaránt azzal vádolták, hogy tényleges szabálytalanság nélkül harcoltak ki büntetőt csapatuknak.

A skót bajnokságban a Hearts 23 éves szélsője, Jamie Walker volt az első, aki a Celtic ellen egy hasonló eset után két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik