Anglia: Wenger az első számú jelölt a válogatott élére – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2016.06.29. 08:00
Szigetországi sajtóértesülések szerint Arsene Wenger az első számú jelölt arra, hogy átvegye Roy Hodgson helyét az angol labdarúgó-válogatott megüresedett szövetségi kapitányi pozíciójában, miután a csapat már a nyolcaddöntőben elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól Izland ellen.

A dailystar.co.uk szerint az Arsenal francia menedzsere Gareth Southgate-tel az oldalán veheti át a „háromoroszlánosok” irányítását. A honlap szerint Claudio Ranieri és Brendan Rodgers neve is a jelöltek között szerepel.Claudio Ranieri és Brendan Rodgers neve is a jelöltek között szerepel.

„Arsene jól ismeri a Premier League-et, az angol játékosokat, az angol médiát, az ország elvárásait – mondta Dan Ashworth, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) technikai igazgatója. – Nem zárnám ki a lehetőségét, hogy ő veszi át az irányítást. Szeretnénk lezárni a kérdést a világbajnoki selejtezősorozat kezdetéig, de ha nem sikerül, van átmeneti tervünk is.”

Az átmeneti megoldás Gareth Southgate lehet, a Daily Mirror szerint egy évet kap a bizonyításra, ám ha mégis sikerül másik szövetségi kapitányt találni, akkor is szerephez jut a stábban. Az újság szintén Arsene Wengert és Claudio Ranierit jelöli meg mint lehetséges utód. Jamie Carragher, a Daily Mail szakértője ugyanakkor azt szeretné, hogy Jürgen Klinsmann legyen Roy Hodgson utódja.

A brit fogadóirodáknál Southgate a legesélyesebb a kapitányi posztra. Szintén alacsony a szorzó a Crystal Palace menedzsere, Alan Pardew, valamint az AFC Bournemouth trénere, Eddie Howe kinevezésére, míg Alan Shearer önjelölt utód, azt mondta, szívesen átvenné a válogatott irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik