Anglia: tulajdonos lett a Chelsea-től viharos körülmények között távozó csinos doktornő

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 12:33
null
<strong>Eva Carneiro</strong> neve ismerősen csenghet a Chelsea-szurkolók körében (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea korábbi csinos csapatorvosa, Eva Carneiro egy alacsonyabban rangsorolt angol klub tulajdonosa lett – írta meg a Givemesport.

Mint ismert, 2015-ben hatalmas vihart kavart az akkor még a Chelsea-t irányító José Mourinho és a csapatorvos, Eva Carneiro nézeteltérése. A 2015–2016-os idény legelső bajnokiján, a londoni „kékek” Swansea elleni meccsén a csinos doktornő Jon Fearn gyúróval együtt berohant a pályára ápolni Eden Hazard-t, akinek emiatt le kellett jönnie a pályáról, miközben Thibaut Courtois kiállítása miatt már eleve egy emberrel kevesebben voltak. Mourinho szerint a belga játékos csak elfáradt, Carneiróék pedig túl naivak voltak, akiket alaposan leteremtett emiatt.

Az ügy folytatásaként Carneiro felmondott, sőt, Mourinho szavai miatt jogi útra terelte az ügyet, mégpedig szexizmus vádjával, végül a Chelsea-nek sikerült peren kívül megállapodnia a doktornővel.

„Megkönnyebbültem, hogy ma végre sikerült pontot tennünk ennek az ügynek a végére – mondta Carneiro. – Rendkívül nehéz és nyomasztó volt ez az időszak számomra és a családomnak is. Most viszont végre tudok előrenézni az életemben.”

A Givemesport információi szerint a 48 éves Carneiro jelenleg a londoni székhelyű Sports Medical Group magántanácsadójaként dolgozik, valamint az év végi világbajnokság helyszínén, Katarban egy sportkórházzal is kapcsolatban áll.

Carneiro az orvoslás mellett a futballba is visszatért, ugyanis novemberben a Lewes FC tulajdonosa lett – derült ki novemberi posztjából.


„Szeretem ezt a gyönyörű játékot, a futballnak hatalmas ereje van. Képzeld el, hogy jóra használod! Képzeld el, hogy találsz egy olyan klubot, amelyet az értékek jellemeznek! Büszke tulajdonosa lettem a Lewes FC női és férfi csapatának” – olvasható Carneiro Instagram-oldalán.

A Lewes FC egyébként egy félprofi angol klub, amely az angol hetedosztályban szerepel. A honlapjukon reklámozzák, hogy bárki részese lehet a klubnak, bárki vehet tulajdonrészt. Ezt négy típusú csomagban határozták meg. Céljuk, hogy a futball erejével változást harcoljanak ki, mind a játékban, mind a társadalomban. Ők a „Változás Szurkolói.”

Carneiro munkában (Fotó: Getty Images)
Carneiro munkában (Fotó: Getty Images)

Carneiro és Mourinho esete kapcsán a Givemesport felidézte a doktornő Talksportnak adott nyilatkozatát még 2020-ból.

„Lehetetlen, hogy azon, amin életem legjobb évében átmentem, ne legyen az életemre hatással. De ez egyáltalán nem tántorított el. Meg kell hogy mondjam, egy kis időre volt szükségem, újra élveznem kellett a munkámat, s a rivaldafényt elkerülve orvosnak állnom. Nagyon sokszor szerepeltem az újságok címlapján, ami zavart” – árulta el Carneiro.

„A futball világában bizonyos személyek úgy akartak engem beállítani, hogy valamit rosszul csináltam, egy olyan helyzetben, amiben egyértelmű volt, hogy csak a munkámat végeztem. Átmentem azon, amit Martin Luther King állít: »Amikor mindennek vége, akkor nem az ellenségeink szavára, hanem a barátaink némaságára fogunk emlékezni.« Ez az, ami igazán fájt.”

„A Chelsea-szurkolók mindig kifejezik tiszteletüket és csodálatukat a munkám iránt, ami boldogsággal tölt el. Látták, ahogy dolgozom, és nem azokkal a dolgokkal foglalkoztak, amelyek kínosak vagy nemkívánatosak.” Hozzátette, hogy kiváló női orvosok vannak, és ezen a téren is törekedni kell az egyensúlyra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik