Anglia: Southgate hétfőn megy állásinterjúra az FA-hez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.18. 13:01
null
Jól mutatja Gareth Southgate, eddig négy mérkőzésen irányította az angol válogatottat (Fotó: Reuters)
Gareth Southgate hétfőn találkozik az angol Labdarúgó-szövetség vezérkarával, hogy a jövőjéről tárgyaljon. A BBC szerint ez gyakorlatilag egy állásinterjú lesz, amelyen eldőlhet, hogy a szakember lesz-e hosszú távon az angol válogatott szövetségi kapitánya.

 

Sam Allerdyce menesztése után Gareth Southgate vette át az angol válogatott irányítását. Ideiglenes szövetségi kapitányként négy mérkőzésen két győzelem (Skócia és Málta ellen) és két döntetlen (Szlovéniával és Spanyolországgal) a mérlege. Az 57-szeres válogatott korábbi védő a héten jelezte, hogy szeretné egy hónapon belül megtudni, hogyan alakul a sorsa.

Lehet, hogy erre csak jövő hétfőig kell várnia, akkor találkozik ugyanis az FA elöljáróival, Gregg Clarke elnökkel, Martin Glenn ügyvezető igazgatóval, Dan Ashworth technikai vezetővel és az elnökség két tagjával, Howard Wilkinsonnal, valamint Graeme Le Saux-val. A megbeszélést valószínűleg a szövetség központjában, a St George's Parkban tartják, a végső döntést Clarke, Glenn és Ashworth hozza meg, miután meghallgatta Wilkinson és Le Saux véleményét.

Az FA jelenleg nem áll tárgyalásban más szakemberrel a szövetségi kapitányi posztot illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik