Anglia: Southgate a legjobb megoldás a kapitányi posztra – Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 13:07
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli Arsenal menedzsere szerint Gareth Southgate az ideális megoldás az angol szövetségi kapitányi posztra.

 

Mint ismert, Gareth Southgate vette át a menesztett angol szövetségi kapitány, Sam Allardyce helyét, s Málta és Szlovénia ellen összesen négy pontot szerzett az angol válogatottal a vb-selejtezőben.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy az ideiglenesen megbízott Southgate-et Roberto Mancini, Ralf Rangnick vagy Glenn Hoddle követheti a kispadon, sőt Arsene Wengert is szóba hozták már a kapitányi poszttal korábban.

„Southgate kellő tapasztalatot szerzett a Middlesbrough-nál és az angol szövetségnél. Az U21-esek edzőjeként jól látta, mi történt a válogatottnál. Ha olyan állásod van, amely kapcsán az emberek megkérdőjelezik helyedet, csak jó döntésekkel bizonyíthatsz, így Southgate-nek meg kell mutatnia, hogy amiben hisz, az a helyes út” – mondta Wenger csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Igen, Southgate a legjobb jelölt – tette hozzá az Arsenalt húsz éve irányító francia szakember. – Angliában ez a probléma, mindenki nagy neveket akar, pedig a legfontosabb az, ha az adott személy megfelelő a feladatra, akkor lehetőséget kell neki adni arra, hogy hírnevet szerezzen magának. Örülök, hogy Southgate előtt esély nyílt arra, hogy megmutassa magát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik