Anglia: Sir Alex Ferguson agyvérzést kapott, megműtötték

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 21:11
null
Intenzív osztályon kezelik a műtét után (Fotó: AFP)
A Skysport úgy tudja, hogy súlyos állapotban szállították kórházba Sir Alex Fergusont, a Manchester United korábbi legendás menedzserét. A Manchester Unitedtől származó információk szerint a 76 éves szakemberen sürgős műtétet hajtottak végre szombaton, miután agyvérzést kapott. A beavatkozás jól sikerült, ám a szakembert továbbra is az intenzív osztályon kezelik.

Sir Alex Fergusonhoz reggel hívtak mentőt és szállították a helyi kórházba cheshire-i házából, majd rendőri kísérettel vitték át a Salford Royal Hospitalbe, ahol meg is műtötték. A Manchester United közleménye szerint „a műtét jól sikerült, és gyógyulásának elősegítése érdekében további kezelésre van szükség az intenzív osztályon”.

A család hivatalosan mindössze annyit közölt, hogy kérik a sajtó és a szurkolók megértését, ezzel is segítve Sir Alex mielőbbi sikeres felgyógyulását. Ferguson fia, Darren, aki a harmadosztályban szereplő Doncaster Rovers menedzsere, csapata mai mérkőzését családi okokra hivatkozva kihagyta.

„Hallottam valami pletykát a nap folyamán korábban, de szerettem volna azt gondolni, hogy nem igaz. A legjobbakat kívánom neki, és remélem, hogy mielőbb felépül” – idézte a BBC Sir Alex korábbi játékosát, a Southampton jelenlegi szakvezetőjét, Mark Hughest.

Sir Alex Ferguson 2013-ban vonult vissza a Manchester United menedzseri posztjáról, amelyet 27 éven keresztül töltött be, s ez idő alatt 13 bajnoki címet szerzett a csapattal, illetve kétszer elhódította a Bajnokok Ligáját is. Nyert még 10 angol Szuperkupát, öt FA-kupát, négy Ligakupát, és egyszer a Kupagyőztesek Európa-kupáját, az európai Szuperkupát, az Interkontinentális Kupát, valamint a FIFA klubvilágbajnoki címét is megszerezte.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik