Anglia: Shearer szerint ideje, hogy Redknapp felváltsa Capellót

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 15:04
Alan Shearer szerint valami nagyon nincs rendben az angol labdarúgó-válogatott öltözőjében, és ez Fabio Capello szövetségi kapitány felelőssége. A Montenegró elleni, csalódást keltő Eb-selejtező (0–0) utáni hangulatban véleményt formáló egykori gólgyáros szerint Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere gatyába tudná rázni a csapatot.

„A válogatottnál az a legfontosabb, hogy az ember képes legyen egységet teremteni az öltözőben, és meghatározza a követendő taktikát. Harry szerintem ideális választás lenne" – mondta pénteken a Daily Telegraphnak a Newcastle egykori csillaga, aki 30 góljával a válogatott történetének ötödik legjobb gólszerzője holtversenyben, és aki már korábban is kritizálta az olasz szakember munkáját.

„A világbajnokságra látványos játékkal jutottunk ki, de ami ott történt, maga volt a katasztrófa, és megmutatta, hol húzódnak Capello korlátai. Nyilvánvaló volt, hogy az öltözőben valami alapvetően nem stimmel, mert nem lehetett ráismerni azokra a játékosokra, akik a bajnoki mérkőzéseken jól teljesítettek" – érvelt most Shearer, aki szerint az okok abban keresendők, hogy Capello nem igyekszik jobban megismerni játékosait, és nem fontolta meg John Terry világbajnokság alatti kritikáját sem.

A jelenleg televíziós szakkommentátorként dolgozó Shearer jelezte, előbb-utóbb vissza akar térni a kispadra, mert álma, hogy egyszer ő maga is az angol válogatott szövetségi kapitánya legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik