Anglia: Rooney hazatér, játékos-edzőként folytatja – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 15:40
null
Wayne Rooney az idény végéig még Washingtonban futballozik, januártól hazatér, és a Derby County játékos-edzője lesz (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek: Wayne Rooney az idény végén távozik az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő D. C. Unitedtől, és hazatér, a másodosztályú Derby Countyhoz szerződik – jelentette be az angol klub hivatalos honlapján.

 

Wayne Rooney a Derby Countyhoz szerződik, amelynek éléről az elmúlt idény végén távozott Frank Lampard, az irányítást Phillip Cocu vette át. A 33 éves, rutinos támadó helyet kap a holland szakember stábjában, mindemellett játékosként is számolnak vele – 2020 januárjában csatlakozik a Derbyhoz, amellyel másfél éves szerződést kötött, amit opciós joggal egy évvel meghosszabbíthatnak.

A 120-szoros angol válogatott (53 találatával rekorder) játékos 2018 nyarán hagyta ott Angliát és igazolt át Washingtonba. Tavaly júliusi bemutatkozása óta 35 gólból vette ki a részét (23 találat, 12 gólpassz), ami ebben az időszakban a harmadik legtöbb a ligában – csak Carlos Vela (46) és Josef Martínez (41) volt nála hatékonyabb.

Rooney a 32-es mezszámot kapja majd a Derby Countynál, ami véletlenül (vagy nem?!) egybeesik a klub mezszponzorának nevével.

A brit sajtó a szerződtetés tényével szinte egyidőben kiderítette, hogy Rooney szerződtetéséhez bizonyos fokú trükközésre is szükség volt. A csapatnak ugyanis meg kell felelnie a pénzügyi fair play szabályainak, ám mivel a csatár heti 80 000 font fizetést kap majd, ezért fel is kellett szabadítani némi „mozgásteret”. Ennek megoldására – is – találták ki, hogy tagja lesz Phillip Cocu edzői stábjának, így ugyanis csak a fizetése felét kell a pénzügyi fair play szabályainak megfeleltetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik