Anglia: le van sújtva, úgy érzi, miatta bukott meg Allardyce

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 20:45
Hosszú interjút adott a Sky Sportsnak Scott McGarvey, a játékosügynök, aki felelősnek érzi magát Sam Allardyce angol kapitányi bukásáért. Ő volt az, aki bemutatta Allardyce-t a sportügynökséget alapítani szándékozó üzletembereknek hitt érdeklődőknek – akik valójában a Daily Telegraph fedett riporterei voltak.

„Le vagyok sújtva, meglepődnék, ha (Allardyce) nem engem tartana felelősnek a történtekért – fogalmazott Scott McGarvey, aki az Allardyce-találkozót megelőzően már hetek óta kapcsolatban állt a fedett riporterekkel, de nem észlelte, hogy átverés áldozata . – Kizárólag az én kedvemért jött el arra a megbeszélésre, száz százalékig miattam.”

Allardyce még futballozott, amikor a nyolcvanas években megismerte McGarveyt; utóbbi szerint az angol Futballszövetség alaposan túlreagálta a történteket, amikor leváltotta a kapitányt.

Mint ismert, a korábbi szövetségi kapitány a Telegraph tényfeltáró újságíróinak rejtett kamerás felvételein beszélt igen kényes témákról, például az átigazolásokkal kapcsolatos szabálytalanságokról (tulajdonképpen tippeket adott a szabályozások megkerülésére), de kigúnyolta elődjét, Roy Hodgsont, kritizálta az FA-t, Hodgson volt segítőjét, Gary Neville-t, valamint a királyi család több tagjára is megjegyzéseket tett. Allardyce úgy tudta, távol-keleti, a Premier League-be befektetni szándékozó üzletemberekkel beszél.

„Tök mindegy, hogy a Crewe menedzsereként vagy az angol válogatott szövetségi kapitányaként veszíted el egy meccs után az állásodat, az ilyen fordulat mindenképpen egy vicc – véli McGarvey. – Hogy hibáztat-e engem? Nagyon-nagyon régóta ismerjük egymást, biztos vagyok benne, hogy tudja: sem őt, sem mást nem hoznék szándékosan ilyen helyzetbe. De meg tudnám érteni és tiszteletben tartanám, ha soha többé nem állna szóba velem. Azért bízom abban, hogy nem így lesz. Abban pedig biztos vagyok, hogy előbb-utóbb készen áll majd a visszatérésre, és amikor ezt bejelenti, elhalmozzák menedzseri ajánlatokkal.”

Allardyce leváltása óta megbízott kapitányként Gareth Southgate irányítja az angol válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik