Anglia: Kane megdöntheti a gólrekordomat – Rooney

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 10:31
null
Mögöttem az utódom? Rooney szerint Kane túlszárnyalhatja a válogatott gólrekordját (Fotó: AFP)
Wayne Rooney szerint Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára megdöntheti az angol labdarúgó-válogatottban elért gólrekordját.

 

„Nem hiszem, hogy sokáig tart majd neki átvenni a csúcsot. Nagyon büszke leszek rá. Ha nekem kellene csapatot építenem, vele kezdeném” – nyilatkozta a BBC-nek a másodosztályú Derby County játékos-edzője.

A 34 éves futballista arról is beszélt, nem klasszikus befejező csatár volt, így annak köszönheti a nemzeti együttesnél és a Manchester Unitednél felállított gólrekordokat, hogy hosszú idő állt a rendelkezésére. A válogatottban 15 év alatt 120 mérkőzésen 53 találatig jutott, míg az MU-t 13 esztendőn át erősítette, ezalatt 253-szor volt eredményes.

„Bobby Charltonnak majdnem ötven évet kellett várnia, hogy megdöntsék válogatottbeli gólcsúcsát, nekem remélhetőleg nem kell ennyit” – fogalmazott Rooney, aki szerint a Manchester Unitednél tartott rekordja tovább él majd, mert a játékosok nem szoktak hosszú ideig egy klubnál maradni.

Rooney 2015-ben szárnyalta túl a legendás Bobby Charlton 49 gólos csúcsát a címeres mezben, a 26 éves Kane jelenleg 32 góllal az örökrangsor 6. helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik