Mourinho Berlinben figyelte Dárdai Pálék Dortmund elleni mérkőzését (Fotó: AFP)

 

A Hertha–Dortmund Bundesliga-mérkőzésen felbukkanó José Mourinho a GQ magazinnak adott nyilatkozatot jelenlegi életéről és a közeli jövőről. Bevallása szerint addig nem lehet teljesen boldog, míg újra nem edzősködhet.

Nem mondhatnám, hogy élvezem a jelenlegi helyzetet. Mindenem meglehet egyszerre, amit szeretek. A családom, a barátaim, a szabadidőm és a futball. Egyiket sem kell feladnom, de mindegyikre szükségem van, hogy boldog legyek, úgyhogy visszatérek. A labdarúgás a lételemem. Világéletemben dolgoztam, kétezer óta, mint menedzser. Amikor először távoztam a Chelsea-től, akkor tartottam egy rövid szünetet, az elmúlt tizenhat évben most álltam meg másodszor. De biztosan állíthatom, hamarosan visszatérek!” – mondta a portugál, aki egyéb témákat is érintett.

Imádja Londont, azért él ott a családjával, mert stabilitásra volt szükség a gyerekek miatt és feleségével az angol főváros mellett döntöttek. „Fantasztikus hely az egész családnak, remek lehetőségekkel a jövőre nézve”

Ettől függetlenül nem tudja, hogy melyik országban folytatja az edzősködést. Mint mondta, „nem tudom, merre visz engem a futball, tudjuk, hogy bármi megtörténhet”. Az biztos, hogy a családi fészek Londonban marad, bármit is hoz a jövő Mourinho számára.

Ami a legfontosabb számára: az állandó verseny, erre van szüksége. A Real Madridnál nem élvezte, hogy egy szezonban csak négy kemény mérkőzése volt, a többit fölényesen nyerték. „Spanyolországban könnyű meccseket nyerni, de rettentő nehéz megnyerni a bajnokságot" – tette hozzá.

Mindent tud a futballról? – jött a kérdés.

„Nem, egyáltalán nem. Mindig van mit tanulnom. Még a labdarúgásban is, amelyben szakértő vagyok, de nem tökéletes. Mindig lesz egy lecke, amit meg kell tanulnom. Az emberek sokszor azt hiszik, hogy nincs bennem alázatosság, pedig dehogynem. Nagyon alázatos vagyok és kész vagyok tanulni azoktól, akik többet tudnak nálam.”

Mint ismert, José Mourinho neve egyre gyakrabban és erősebben kerül kapcsolatba a Manchester Uniteddel, sajtóhírek szerint már aláírt a klubhoz, de érkezésének időpontja egyelőre kérdéses.