Anglia: Gera Zoltán gálameccsen tér vissza a pályára

L. M., SZ. GY.L. M., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 11:18
null
Gera Zoltán 2012-ben, a West Bromwich Albionban (Fotó: Getty Images)
A West Bromwich Albion magyar legendája, Gera Zoltán szeptember 24-án egy gálameccs keretében tér vissza a pályára, derül ki a klub tájékoztatójából.


„A West Brom két, korábbi meghatározó játékosa,Chris BruntésJames Morrisonis a covidjárvány idején vonult vissza és a klub nem tudta méltó módon elbúcsúztatni őket, ezért ezzel a gálameccsel köszönnek el tőlük ünnepélyesen
– mondta a Nemzeti Sportnak a 43 éves klublegenda, Gera Zoltán.Mindkettejükkel játszottam együtt, sőt riválisok voltunk, mert hasonló posztokon szerepeltünk. Most ők ketten lesznek a két alkalmi csapat kapitányai, volt WBA-játékosokat hívtak meg, én a Chris Brunt barátai elnevezésű csapatban fogok játszani. Már készülök, rendszeresen focizom baráti körben és nemrég egy biciklitúrán is részt vettem. Remélem, megy majd még a játék.”

Gera 2004-ben a Ferencvárosból igazolt az angol klubhoz, amelyben négy idényt töltött. Ezután a Fulhamben folytatta a pályafutását, azonban 2011-ben visszatért West Bromba. Összesen 191 mérkőzésen lépett pályára a WBA színeiben, 29 gólt szerzett, 19 gólpasszt osztott ki, a 2007–2008-as évadban pedig megnyerte az angol másodosztályt (Championship).

A „legendák csatájaként” elnevezett meccs teljes bevételét a The Albion Foundation számára ajánlják fel, amely a West Brom hivatalos jótékonysági szervezete.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik