Gera Zoltán 2012-ben, a West Bromwich Albionban (Fotó: Getty Images)


„A West Brom két, korábbi meghatározó játékosa, Chris Brunt és James Morrison is a covidjárvány idején vonult vissza és a klub nem tudta méltó módon elbúcsúztatni őket, ezért ezzel a gálameccsel köszönnek el tőlük ünnepélyesen
– mondta a Nemzeti Sportnak a 43 éves klublegenda, Gera Zoltán.Mindkettejükkel játszottam együtt, sőt riválisok voltunk, mert hasonló posztokon szerepeltünk. Most ők ketten lesznek a két alkalmi csapat kapitányai, volt WBA-játékosokat hívtak meg, én a Chris Brunt barátai elnevezésű csapatban fogok játszani. Már készülök, rendszeresen focizom baráti körben és nemrég egy biciklitúrán is részt vettem. Remélem, megy majd még a játék.”

Gera 2004-ben a Ferencvárosból igazolt az angol klubhoz, amelyben négy idényt töltött. Ezután a Fulhamben folytatta a pályafutását, azonban 2011-ben visszatért West Bromba. Összesen 191 mérkőzésen lépett pályára a WBA színeiben, 29 gólt szerzett, 19 gólpasszt osztott ki, a 2007–2008-as évadban pedig megnyerte az angol másodosztályt (Championship). 

A „legendák csatájaként” elnevezett meccs teljes bevételét a The Albion Foundation számára ajánlják fel, amely a West Brom hivatalos jótékonysági szervezete.