Anglia: folytatódik a kínai terjeszkedés, újabb klubvásárlás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 12:31
Újabb angol futballklubnak lett kínai tulajdonosa: a másodosztályú Readingben többségi tulajdonos lett a Taj Jung-ko, Taj Hsziu-li testvérpár. Az eddigi thaiföldi többségi tulajdonosnak is marad részesedése.

A kínai testvérpár már 2016 novembere óta tárgyalásban állt a Readinggel, az ügy végére azonban – a második, harmadik és negyedik vonal csapatait összefogó Angol Futball-liga (EFL) jóváhagyásával – csak most került pont. Taj Jung-ko és Taj Hsziu-li többségi részesedést (75 százalék) vásárolt a Premier League-re áhítozó klubban. Mint arról beszámoltunk, a Reading bejutott a PL-tagságért folyó rájátszás döntőjébe, ahol a Huddersfield–Sheffield Wednesday párharc továbbjutójával mérkőzik az élvonalba kerülésért.Mint arról beszámoltunk, a Reading bejutott a PL-tagságért folyó rájátszás döntőjébe, ahol a Huddersfield–Sheffield Wednesday párharc továbbjutójával mérkőzik az élvonalba kerülésért.

A Premier League-ben jelenleg két klubban van kínai érdekeltség: a Manchester Cityben és a West Bromwichban – utóbbinál többségi tulajdonosként. A Championshipben az Aston Villának, a Birminghamnek, a Wolverhamptonnak és immár a Readingnek van kínai tulajdonosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik