Anglia: Ferdinandot sokkolták az U21-esekről készült képek

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 17:33
null
Ez a kép verte ki a biztosítékot Ferdinandnál, az ültetési rend ellentéteket szíthat (Fotók: Daily Mail)
Rio Ferdinandot megdöbbentették az U21-es Európa-bajnokságon szereplő angol válogatottról kiszivárgó fotók, amelyek arról árulkodnak, hogy rasszok szerint klikkesednek a játékosok Csehországban.

A csapatról a minap közölt fotó-összeállítást a Daily Mail, Ferdinand pedig a The Sunban megjelent szokásos írásában sokkolónak nevezte a jelenséget, az egyik étkezéskor ugyanis az egyik asztalnál fehér, a másiknál színes bőrű játékosok ültek, s ez a megosztottság más képeken is nyilvánvaló volt.

Az angol válogatottban 1997 és 2011 között 81 alkalommal szereplő Ferdinand szerint Gareth Southgate szövetségi edző stábjának azonnal, megoldást kell találni erre a jelenségre, mert az ilyen klikkesedések akadályozhatják meg a jövőben Angliát a nagy sikerek elérésében.

„Ezért a válogatott menedzsmentje a felelős, tudnia kell, mennyire alapvető a csapat egységesítése, aminek alapja, hogy minden egyes játékos mindenkivel jó viszonyban legyen. Ez a csapat és a csapatszellem érdeke, ez vezet sikerre a pályán is – írta Ferdinand. – Tudok egy könnyű megoldást. Névtáblákat kell kitenni az asztalokhoz, és mindig variálni azokat, hogy mindegyik játékos odaülhessen az összes társa mellé. Így mindenki megismer mindenkit, és eltűnnek a gátak a csapatból.”

Ferdinand elmondta, amikor 1997-ben felnőtt válogatott lett, számára megdöbbentő klikkesedés volt, de nem rasszok szerint, hanem volt például egy liverpooli és egy manchesteri asztal, s ő West Ham-játékosként abszolút kívülállónak érezte magát.

Az edzőteremben készült képek is a klikkesedés elméletét támasztják alá
Az edzőteremben készült képek is a klikkesedés elméletét támasztják alá
A medencében jó a hangulat, de itt is lehetne vonalat húzni
A medencében jó a hangulat, de itt is lehetne vonalat húzni
Egy klasszikus a témában 1996-ból – főszereplők: a holland válogatott
Egy klasszikus a témában 1996-ból – főszereplők: a holland válogatott

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik