Anglia: eldőlt, Rooney csapata kiesik a harmadosztályba

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 19:04
null
Wayne Rooney a 21 pontos büntetés után nem tudta megmenteni a Derbyt (Fotó: AFP)
A Derby County a 88. percben kapott góllal 1–0-ra vereséget szenvedett a Queens Park Rangerstől az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 43. fordulójában. Mivel ezzel párhuzamosan a Reading 4–1-es hátrányból felállva pontot tudott menteni a Swansea City ellen, eldőlt, hogy a Wayne Rooney vezette Derby a következő idényben legfeljebb a harmadosztályban (League One) folytathatja.


A Derby az idény elején 12, majd nem sokkal később újabb 9 pontos büntetést kapott – a 30 millió fontnál is nagyobbra duzzadt lejárt tartozások, továbbá az átigazolások és a stadionjuk túlárazott eladása körüli trükközés miatt. Mindez odáig vezetett, hogy a klubot 2015-ben felvásárló Mel Morris irányításával a vezetőség csődöt jelentett idén januárban.

Wayne Rooney a klubnál kialakult helyzet ellenére is kitartott a Derby mellett és a pályán elért eredményekkel nem is volt gond: ugyan a keret kifejezetten szűk volt – a büntetések miatt eredetileg úgy volt, ki is zárják őket az átigazolási piacról, később ezt úgy mérsékelték, hogy szabadon igazolható futballistákat mégis szerződtethessenek –, 42 forduló után még maradt matematikai esély a bennmaradásra.

Ez a sansz veszett oda azzal, hogy hétfő délután a QPR otthonában Luke Amos 88. percben szerzett góljával alulmaradt a Derby, miközben az utolsó még bennmaradást érő helyen (21.) álló Reading elképesztő fordulatok közepette 4–1-es hátrányból visszakapaszkodott és pontot mentett a Swansea ellen.

Ha nem lett volna a csapatot sújtó pontlevonás, 52 ponttal a 17. helyen állna a Rooney-gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik