Anglia: botlott a West Brom, 16 év után ismét PL-ben a Leeds!

Vágólapra másolva!
2020.07.17. 20:33
null
A Leeds United pályára lépés nélkül is ünnepelhetett pénteken – már biztosan nem előzhetik meg ketten az idény végén (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 45. fordulójának nyitó mérkőzésén a West Bromwich Albion 2–1-re kikapott a Huddersfieldtől, így egy találkozóval a vége előtt megmaradt az ötpontos hátránya az éllovas Leeds Uniteddel szemben, ez utóbbi együttes így biztosan a Premier League-ben folytathatja.

A bennmaradásért küzdő házigazda kezdett jobban, a 4. percben Christopher Willock egy szabadrúgás utáni kipattanót vágott a kapuba, de a játékrész hajrájában hasonló szituáció során ezúttal Dara O'Shea-re ütötte a kapus a labdát, amely róla ugyancsak a kapuban kötött ki (1–1).

A WBA ezt követően hiába próbálkozott – 70 százalékos labdabirtoklási arány, lényegesen több (7–13) lövés –, újabb gólt már nem tudott jegyezni, sőt a meccs végén a Huddersfield Town a győztes gólt is megszerezte: Lewis O'Brien parádés kiugratásából Emile Smith Rowe talált be (2–1).

A GÓLOK



A West Bromwich vereségével eldőlt, hogy már legfeljebb a Brentford előzheti meg a Leeds Unitedet (ha mindkét meccsét nyeri, miközben az éllovas mind a kettőt elbukja), következésképpen a Leeds mindenképpen az első két hely egyikén zár, így feljutott az élvonalba!

A nagy múltú csapat 2004-ben esett ki a Premier League-ből, 2010-ben még a harmadosztályban sínylődött, most viszont 16 év után ismét az élvonalban szerepelhet.


ANGOL CHAMPIONSHIP
45. FORDULÓ
Huddersfield Town–West Bromwich Albion 2–1
Az élmezőny állása: 1. Leeds United 87 pont (70–34, 44 meccs – már feljutott), 2. West Bromwich Albion 82, 3. Brentford 81 (79–35, 44), …17. Huddersfield 51

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik