Anglia: az EFL döntött, egyik profi ligában sem lesz szünet

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.20. 18:25
null
A Premier League alatti profi ligákban sem áll meg a labda a Covid-helyzet miatt (Fotó: Getty Images)
Az Angol Futball-liga (EFL) hivatalos közleményben jelezte, a másod-, harmad-, negyedosztály küzdelmei sem állnak meg a szigetországban – annak ellenére sem, hogy a Premier League-klubokat érintő Covid-hullám az alacsonyabb osztályú csapatokat sem kerülte el. Hétvégén több mint a meccsek felét kellett átütemezni a három ligában. 

 

Amint arról beszámoltunk, a Premier League szervezői a klubok képviselőivel közösen arra jutottak, nem kell sem felfüggeszteni a bajnokságot, sem teljes fordulót halasztani benne. A döntést két hét múlva vizsgálhatják felül, amennyiben a helyzet nem javul.

Hasonló döntésre jutott az élvonal alatti, de még profinak számító három osztály, a Championship, a League One és a League Two esetében is a lebonyolításért felelős Angol Futball-liga. Az EFL hivatalos közleményben jelezte, az érintett klubokkal együtt dolgoznak azon, hogy a Covid-helyzet, főleg a Dél-Afrikából indult omikron-variáns gyors terjedése a lehető legkisebb károkat okozza a ligacsapatok számára. Ugyanakkor a bajnokságok felfüggesztését, egy többhetes téli kényszerszünet bevezetését nem tartják indokoltnak a felek...

A Liga a vörös protokollt léptette életbe, a részletekről annyit írnak, 24 óránként kötelező PCR-teszt vár a játékosokra, s a szervezők továbbra is szorgalmazzák az oltási programokban való részvételt. Sajtóhírek szerint Angliában a négy profi liga játékosainak 60–65 százaléka kapott eddig legalább egy oltást.

A helyzet az említett bajnokságokban sem túl rózsás: a hétvégére tervezett 35 meccsből csupán 16-ot tudtak lejátszani az eredetileg tervezett időpontban. Emlékezetes, a Premier League-ben tíz meccsből csupán négy ment végig szombaton és vasárnap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik