Anglia: Allardyce a kirúgás szélén, tanácskozik az FA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.27. 14:14
null
Allardyce 67 napja angol kapitány – kérdés, meddig lesz még az… (Fotó: Action Images)
A The Times információi szerint az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vezetősége közel áll a szövetségi kapitány Sam Allardyce menesztéséhez.

A nagy tekintélyű londoni lap úgy tudja, hogy az FA vezetői, Greg Clarke és Martin Glenn rendkívüli tanácskozást tartottak kedden a Wembleyben Allardyce sorsáról.

A szövetségi kapitány a Telegraph tényfeltáró újságíróinak rejtett kamerás felvételein beszélt igen kényes témákról, például az átigazolásokkal kapcsolatos szabálytalanságokról (tulajdonképpen tippeket adott a szabályozások megkerülésére), de kigúnyolta elődjét, Roy Hodgsont, kritizálta az FA-t, Hodgson volt segítőjét, Gary Neville-t, valamint a királyi család több tagjára is megjegyzéseket tett. Allardyce úgy tudta, távol-keleti, a Premier League-be befektetni szándékozó üzletemberekkel beszél, ám a Telegraph fedésben dolgozó újságíróival tárgyalt.

Clarke és Glenn a Wembleyben találkozik Allardyce-szal, akinek magyarázatot kell adnia a történtekre főnökei előtt. Ha az FA a menesztés mellett dönt, „Big Sam” egy mérkőzés után repül az angol válogatott kispadjáról.

A Times mellett a Telegraph is úgy értesült, hogy a szövetség valószínűleg meneszti a kapitányt, ám előtte meghallgatja védekezését. A Sky Sports úgy tudja, az edző azzal fog védekezni, hogy „rossz tanácsokra hallgatott”, elismeri, hogy hibázott, amikor a játékoseladási szabályok megkerüléséről beszélt, valamint nyilvánosan elnézést kér a megsértett Roy Hodgsontól. A korrupció gyanúját tagadja a tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik