Anglia: a volt Vidi-edzőt 10 hónap után menesztették

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 16:30
null
José Gomes már nem a Reading menedzsere (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Reading hivatalos közleményben tudatta, hogy szerződést bontott José Gomes menedzserrel. A korábban többek között Székesfehérváron is megfordult portugál tréner 10 hónapig irányította a csapatot.

 

Tavaly decemberben nevezték ki az akkor a Rio Avétól érkező José Gomest a Readingnél, és a legutóbbi idényben benntartotta a csapatot a másodosztályban. A jelenlegi évadban adós maradt a jó eredményekkel: a Reading 11 forduló alatt mindössze nyolc pontot gyűjtött a Championshipben, amivel a kiesést jelentő 22. helyet foglalja el a tabellán.

A vezetőség szerdán megköszönte a 49 éves portugál edző – aki a 2013–2014-es idényben dolgozott Székesfehérváron – munkáját: Jaap Stam és Paul Clement után ő lett az elmúlt másfél évben a harmadik menedzser, akit menesztett a Reading.

A Reading José Gomessel a kispadján 34 angol másodosztályú bajnokiból csak nyolcat nyert meg. A nyáron a klub kínai tulajdonosai rendelkezésére bocsátottak egy nagyobb összeget erősítésekre, hét új játékost szerződtetett is. Többek között az Intertől érkező román csatárt, George Puscast, valamint a Chelsea-től megszerzett Matt Miazgát és a Liverpooltól kölcsönvett Ovie Ejariát.

Ennek ellenére a Reading 11 bajnokin 11 gólt tudott szerezni, és a kezdeti jó eredmények után legutóbbi hat bajnokiján nyeretlen maradt – ez lett a veszte José Gomesnek, aki új munka után nézhet. A Readig egyelőre nem nevezte meg a portugál utódját.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik