Onódi Ákos nyolc védést mutatott be a Liverpool ellen (Fotó: Getty Images)

 

Noha az U23-as gárdával kiálló Aston Villa 4–1-re kikapott a Premier League sztárokkal tűzdelt címvédőjétől, mindenki a birminghami alakulat fiataljait dicséri, akik tisztesen helytálltak a világ egyik legjobb csapata ellen. 

A közösségi médiában az egyik fő téma a Villa magyar kapustehetsége, Onódi Ákos volt, aki nyolc védéssel zárta az összecsapást, s több bravúrt is bemutatott.

Kieran Doody, a UK Today szerkesztője megjegyezte, Onódi a teljesítménye után minden bizonnyal az ország összes megfigyelőjének listájára felkerült.

 

A 125 ezer követővel rendelkező ICC (International Champions Cup) a hivatalos Twitter-oldalán emelte ki a kapust.

„Jár a taps a Villa tehetségének, Onódi Ákosnak, aki több bravúrt is bemutatott a Liverpool klasszis támadósora ellen!” 

 

A William Hill fogadóiroda pedig egy sokatmondó képpel illusztrálta a magyar kapust.

 

Jake Humphrey, a BT Sports munkatársa is Onódit dicsérte.

„Számos kiemelkedő védése volt az első félidőben a Pool ellen, amelynél korábban próbajátékon is volt. Különleges este ez neki!” 

 

Brendan Dunlop, a Fox Sports munkatársa is kiemelte a 19 éves játékost.

„Nagyszerű első félidőn vannak túl a Villa fiataljai. Onódi Ákos kulcsvédésekkel tartja meccsben a csapatot.” 

 

Az ESPN pedig az argentin oldalán szentelt egy posztot Onódi kettős bravúrjának.

 

Emellett több liverpooli csatorna is elismerően írt a kapusról, ráadásul rengeteg szurkoló is dicsérte Onódit – sokak szerint a magyar tehetség Emiliano Martínez utódja lehet az Aston Villánál, nem mellesleg már most beférne az első csapat keretébe.

Onódi Ákos nyolc pénteki védése egyébként 2018 márciusa óta a legtöbb PL-alakulattól az FA-kupában. Érdekesség, hogy a futballista néhány éve épp a Liverpoolnál járt próbajátékon, de egy sérülés miatt nem szerződtették a „vörösök”, a Villa aztán lecsapott rá – Onódi Pool elleni bemutatkozásával „a kör bezárult”.

ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ, A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Aston Villa–Liverpool 1–4 
(1–1)
Birmingham, 
Villa Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Pawson
Aston Villa: Onódi –  J. Walker (E. Rowe, 75.), D. Revan, M. Bridge, C. Rowe (Swinkels 75.) – L. Bogarde (Lindley, 66.) – Kesler Hayden, Raikhy (Sohna, 66.), M. Sylla, Chrisene (B. Young, 61.) – L. Barry. Menedzser: Dean Smith távollétében Mark Delaney
Liverpool: Kelleher – N. Williams, R. Williams, Fabinho, Milner – J. Henderson (Thiago Alcántara, a szünetben), Wijnaldum, Curtis Jones (Roberto Firmino, 61.) – Mané (Oxlade-Chamberlain, 74.), Minamino (Shaqiri, 61.), Szalah (Origi, 74.). Menedzser: Jürgen Klopp

Gólszerző: L. Berry (41.), ill. Mané (4., 63.), Wijnaldum (60.), Szalah (65.)