Anglia: 24 órán belül Allardyce lesz a szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 20:04
null
„Big Sam” lehet 1946 óta a tizenötödik, állandó kinevezést kapó angol szövetségi kapitány (Fotó: Action Images)
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint az FA 24 órán belül felajánlja a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Sam Allardyce-nak. A Sunderland menedzsere az Izland elleni Eb-fiaskó után lemondó Roy Hodgson utóda lehet.

A 61 éves Allardyce múlt héten volt interjún az FA kapitányválasztó különbizottságánál – az új szakvezetőről az FA első embere, Martin Glenn; Dan Ashworth technikai igazgató és David Gill alelnök dönt.

A trió a BBC, a Sky Sports és a Telegraph egybehangzó értesülése szerint Allardyce mellett tette le a voksát a kiválasztási időszak végén. A tréner első számú riválisa a Hull szakvezetője, Steve Bruce volt. Allardyce már a 2006-os világbajnokság után is volt állásinterjún az FA-nél, ám az angol szövetség akkor Steve McClarent nevezte ki.

Az új kapitány első tétmérkőzése a Szlovákia elleni, szeptember 4-i vb-selejtező lesz. A Premier League egyik legtapasztaltabb edzőjének számító Allardyce – 467 PL-meccsénél csak Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger és Harry Redknapp számlál többet – tréneri pályafutása alatt a Limericknél, a Prestonnál, a Blackpoolnál, a Notts Countynál, a Boltonnál, a Newcastle Unitednél, a Blackburn Roversnél, a West Ham Unitednél és a Sunderlandnél dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik