Anglia: 10 év 10 legjobb Chelsea-Liverpool meccse

Vágólapra másolva!
2015.01.27. 12:24
Az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Liverpool hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel. A kedd esti visszavágó előtt a goal.com összeszedte az előző tíz év tíz legjobb Chelsea-Liverpool összecsapását.

1. Ligakupa-döntő, 2005: Chelsea–Liverpool 3–2 – hosszabbítás után1. Ligakupa-döntő, 2005: Chelsea–Liverpool 3–2 – hosszabbítás után

A két csapat 2005-ben a döntőben találkozott egymással a Ligakupában. John Arne Riise szinte rögtön gólt szerzett a mérkőzés elején, a 79. percben pedig Steven Gerrard is betalált – a saját kapujába. A hosszabbításban már a Chelsea került kétgólos előnybe, ezután pedig csak szépíteni tudtak a „vörösök”.

2. FA-kupa-elődöntő, 2006: Chelsea–Liverpool 1–2

Az Old Traffordon megrendezett találkozón – a változatosság kedvéért – Riise góljával került előnybe a Pool, amelynek előnyét Luis García növelte a második félidő elején. A Chelsea Didier Drogba találatával szépített, a meccs végén Joe Cole azonban ziccert rontott. A Liverpool nyert, döntőbe jutott, és végül meg is nyerte (tizenegyespárbajban) a finálét.

3. Bajnokok Ligája-elődöntő, 2007, első mérkőzés: Chelsea–Liverpool 1–0

Az előző meccsen negatív, ezen pozitív hős lett Joe Cole, aki a Stamford Bridge-en lejátszott meccs egyetlen gólját szerezte, előnyhöz juttatva ezzel a Chelsea-t…

4. Bajnokok Ligája-elődöntő, 2007, visszavágó: Liverpool–Chelsea 1–0

…a visszavágón azonban az első félidő közepén összesítésben egyenlített a Liverpool. A gólszegény párharcon sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született több gól, a tizenegyespárbajban viszont hibátlanok voltak a „vörösök”: Boudewijn Zenden, Xabi Alonso, Steven Gerrard és Dirk Kuyt sem hibázott, így a döntőbe jutottak.

5. Bajnokok Ligája-elődöntő, 2008, első mérkőzés: Liverpool–Chelsea 1–1

Egy évvel az előző párharc után, 2008-ban is ez a két csapat csapott össze egymással a BL elődöntőjében, ebben az esztendőben azonban már gólgazdagabb mérkőzéseket játszottak. Az első találkozón Dirk Kuyt góljával előnybe került a Pool, majd ismét Riise vált főszereplővé, aki a 94. percben egyenlített, mivel saját kapujába talált.

6. Bajnokok Ligája-elődöntő, 2008, visszavágó: Chelsea–Liverpool 3–2 – hosszabbítás után

Elképesztő mérkőzés volt a visszavágó, amelyen Drogba góljára Fernando Torres válaszolt, így hosszabbítás következett. A ráadás lemásolta a 2005-ös Ligakupa-döntőt: a Chelsea került kétgólos előnybe (Frank Lampard büntetője és Drogba újabb gólja után), ezt követően pedig már csak szépíteni tudtak a „vörösök”.

7. Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 2009, első mérkőzés: Liverpool–Chelsea 1–3

A párosítás nem változott, a tét igen (negyeddöntőben csaptak össze), a gólok száma pedig újra nőtt. Az első mérkőzésen most négy találat is esett, Torres (még a Liverpool csatáraként) előnyhöz juttatta a hazaiakat, de a duplázó Braniszlav Ivanovics és Drogba megfordította az állást – magabiztos előnnyel várta a visszavágót a Chelsea.

8. Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 2009, visszavágó: Chelsea–Liverpool 4–4

A Liverpool nem adta fel, szűk fél óra alatt ledolgozta hátrányát, de idegenben szerzett több góljával még a Chelsea állt továbbjutásra. A „kékek” nagyszerűen kezdték a második félidőt, Drogbának, Alexnek és Lampardnak köszönhetően fordítottak. A meccsnek azonban ekkor (3–2-nél) még nem volt vége! A Liverpool négy perc alatt szerzett két góljával ismét előnybe került, és egy gólra volt a továbbjutásról, de a 89. percben érkezett Lampard, és eldöntötte a továbbjutás kérdését.

9. Ligakupa-negyeddöntő, 2011: Chelsea–Liverpool 0–2

A Kenny Dalglish-átok újra lecsapott a Chelsea-re. Maxi Rodríguez és Martin Kelly egy-egy góljával a Liverpool magabiztosan nyert, a skót szakember így 13 mérkőzésesre nyújtotta veretlenségi sorozatát a „kékek” ellen.

10. FA-kupa-döntő, 2012: Chelsea–Liverpool 2–1 – hosszabbítás után

Egy újabb klasszikus összecsapás a két klub történelmében. Ramires góljával vezetett a Chelsea, amelynek előnyét Drogba növelte a második félidő elején, de a csereként beálló Andy Carroll hamar szépített, majd egyenlített is – a játékvezető azonban nem adta meg a találatot, pedig a labda áthaladt a gólvonalon.

+1. Ligakupa-elődöntő, 2015: Liverpool–Chelsea 1–1

A legfrissebb. Eden Hazard találatára Raheem Sterling gyönyörű szólógóllal válaszolt. Ez a találkozó még nem volt klasszikus, vajon a visszavágó az lesz? Ma este kiderül!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik