A Chelsea nemet mondott C. Ronaldóra és Dybalára is

Vágólapra másolva!
2022.07.18. 19:54
null
Neked is? (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Soha nem látott árak, soha nem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó! Heti körünket szokás szerint Angliában kezdjük.

Nem kétséges: aCHELSEA FC történelmében új szakasz kezdődött 2022-ben. Az orosz milliárdosnak, Roman Abramovicsnak el kellett adnia a klubot, utóda jó ötmilliárd euróért cserébe Todd Boehly, Mark Walter, Hansjörg Wyss és a Clearlake Capital által alkotott új tulajdonosi csoport lett.

Azt el kell ismerni, hogy Abramovics nem sajnálta az így-úgy megszerzett milliárdokat a klubtól, 2003 óta 2.4 milliárd euróért vásárolt játékosokat (plusz aláírási és ügynöki díjak, így nyugodtan mondhatjuk, hogy hárommilliárd eurónál is többért), miközben 1.3 milliárdért vettek a többiek a Chelsea-től futballistát.

Ha ehhez hozzávesszük a fejedelmi béreket (a 113 millió euróért megvett, most egy évre nyolcmillióért az Interhez visszaküldött Romelu Lukaku bruttó 24 millió eurót keresett évente, az ingyen elengedett, 35 millióért megvett Antonio Rüdiger 12 milliót, a saját nevelésűnek számító Andreas Christensen 5.5 milliót, a 24 éves középső védő, Jake Clarke-Salter évi 800 ezeret, a 37.9 milliós transzferdíjért cserébe 23 mérkőzésen 1181 percet játszó Danny Drinkwater 13 milliót, a belga középpályás, Charly Musonda 2.6 milliót, az Atlético Madridhoz visszaküldött Saúl Níguez 11 milliót), és azt, hogy a klub legutóbb egy év alatt 35 millió eurót költött csak az ügynökökre, és bátran számolhatunk hozzá legalább ennyi aláírási pénzt is, akkor megértjük, miért volt sokak kedvence Abramovics.

Az orosz után jöhet az amerikai éra (erre még nem találtak ki az angolok jelzőt és szójátékot, a klub beceneve, a „The Blues” után elképzelhető a „The Blusa”; illetve ha már amerikai befektetési alapok: a „nyugdíjasok” becenév alapján a mostani lehet a „nyugdíjalaposok” korszaka).

De félre a sehová sem vezető dolgokkal!

United States, egyesült tőke – új vezetőséggel, új vásárlásokkal.


Raheem Sterling
27 éves, a Manchester City után új kihívásokra vágyott, villámgyors, rutinos, és mivel a helye megingott a Cityben, a Chelsea 56.2 millió euróért megvehette őt. Öt évre írt alá, a klub nyolcadik legdrágább vétele lett. A széleken és középen is bevethető, bár ahogyan Guardiolánál, Tuchelnél sincsenek meg a klasszikus támadói szerepkörök és pozíciók. A játékos éves bére a bónuszokkal együtt bruttóban meghaladhatja a 40 millió eurót!

Lemaradt a klub Raphinháról és Serge Gnabryról, és aligha jön már Matthijs de Ligt és Jules Koundé, de az angol topklub(ok) régi célpontját, Nápoly védőfejedelmét, Kalidou Koulibalyt sikerült átigazolni.

Mindössze 38 millió euróért és a járulékos költségekért, ugyanakkor a szenegáli játékos már 31 esztendős, a szerződése lejárt volna jövőre, az új bére évi nettó tízmillió euró. 2026-ig írt alá.

„A Chelsea először kétezertizenhatban keresett meg, de nem jött össze az átigazolás. Most, amikor megpróbálták ismét, aláírtam hozzájuk, mert ezúttal nagyon akarták, hogy a Premier League-be igazoljak, és náluk játsszak. Jóbarátaim, Edou és Jorginho megkönnyítették számomra a döntést” – mondta Koulibaly. Jorginho ugyebár Nápolyban futballozott 2014 és 2018 között, Edou pedig a bekk válogatottbeli csapattársa, Édouard Mendy.

Felkerült végleg a profik közé két elképesztően tehetséges fiatal: a 22 éves, négyszeres felnőtt (!) angol válogatott középpályás, Conor Gallagher, aki nyolcéves kora óta a Chelsea játékosa, a nagycsapatban még egyetlen másodpercet sem játszott tétmérkőzésen, a kispadon is csak egyszer ült; ellenben fényesen bizonyította tudását kölcsönben a Crystal Palace-ban, a West Bromwich Albionban és a Swansea Cityben. Folyamatosan, évről évre fejlődött, egy nyilatkozatában elárulta a minap, hogy Thomas Tuchel mester komolyan számol vele az új idényben.

Csak húszéves az albán ék, Armando Broja, az ő játékjogát sem sokkal kevesebbre, 22 millió euróra taksálja a Transfermarkt. Szintén a tartalékcsapat tagja volt, szintén saját nevelésű, a Vitessében 11, a Southamptonban 9 gólt szerzett; ő két évvel ezelőtt négy percet játszott a nagycsapatban, az Everton ellen. A karmester Tino Anjorin „csak” az U20-as válogatott tagja, neki van a legkevesebb esélye a maradásra – a kölcsönben visszakerültek közül Emerson Palmierit és Michy Batshuayit aligha tartják meg, a 22-szeres amerikai válogatott középső védő, Matt Miazga nem a Chelsea szintje, walesi kollégája, Ethan Ampadu szerzett némi rutint az RB Leipzigben, jóval többet a Veneziában és Sheffield Unitedben, most abban bízik, hogy nem igazolnak újabb középhátvédeket a nyáron a londoniak.

(Fotó: Transfermarkt)
(Fotó: Transfermarkt)

Idén már hárman távoztak erről a posztról (Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Jake Clarke-Salter), tavaly eladták Kurt Zoumát a West Ham Unitednek 35 millió euróért, Fikayo Tomorit pedig a Milannak 28.8 millióért, most nem hallani arról, hogy lenne kérője a Trevoh Chalobah, Malang Sarr, Thiago Silva triónak. Ugyanakkor Chalobah nem teljesít még folyamatosan magas szinten, Sarr keveset játszott, Thiago Silva pedig néhány hét múlva 38 éves lesz.

Angol lapok már a két hete is arról írtak, hogy Sterling leigazolása után a Chelsea következő célpontja Nathan Aké: a 27 éves holland védőt 2011-ben 800 ezer euróért vette meg a Chelsea, hat évre rá eladta az AFC Bournemouthnak 22.8 millióért, onnan két évvel ezelőtt a Manchester Cityhez igazolt, 45.3 millióért. Most ötvenmilliónál is többért térhet vissza az exhez, vele már megállapodtak, de a klubjával még nem.

Nála is drágább a sevillai Jules Koundé, akiért az FC Barcelona és a Tottenham is hajt, a vételár 65 millió euró lesz. A híres német szakíró, Florian Plettenberg szerint a Bayern München semmiképpen nem fogja eladni a nyáron Dayot Upamecanót, a SkySports szerint inkább távozhat onnan a középen és a jobb szélen is bevethető Benjamin Pavard – a nagy Fabrizio Romano pedig azt kürtölte világgá, hogy a PSG 60-65 millió euróért eladná Presnel Kimpembét, azonban a Chelsea elsőre csak 45-50 milliót kínált a 26 éves világbajnokért.

A The Athletic információi szerint az ügyében a két klub hivatalosan is felvette egymással a kapcsolatot, ugyanis Akéért nem kívánja megadni a kért árat a Chelsea.

Ne feledjük el a tartalékcsapat legjobbját, az új John Terryként emlegetett Levi Colwillt, aki egy sztárigazolás után távozhat: a Leicester City, a Southampton és a Nottingham Forest is vinné.

Nem csinált abból titkot a City, hogy eladja Olekszandr Zincsenkót: nemcsak Emerson Palmierinek áll kifelé a rúdja Londonból, a spanyol Marcos Alonso maga kérte, hogy engedjék el az FC Barcelonához, és alighanem vele tart majd az augusztusban krisztusi korba lépő középső és szélsővédő, César Azpilicueta.

A 28 éves Abdul Rahman Babát hét évvel ezelőtt 25 millió euróért vették, az éves bére bruttó tízmillió euró. A Chelsea-ben a ghánai bal oldali mindenes összesen 23 mérkőzést játszott, a szerződése 2024-ig szól… A jobbhátvéd Reece James hamarosan hosszabbíthat, helyettese a 29 éves Jonathan Clauss lehet, akiről kész tízmillió euróért lemondani a Lens, mert a szerződése jövőre lejár.

Clauss a 3–4–2–1-es hadrendben ideális választás, márciusban a francia válogatottban is bemutatkozhatott. Korábban Denzel Dumfriesről (Inter) is írtak a chelsea-s és olasz transzferoldalak, mint kiszemeltről.

Az az Ajax szélsője, Antony is a szaksajtó szerint, ő legalább negyvenmillió euróért mozdítható, a másik kérője „természetesen” a Manchester United. A Chicago Fire kapusa, Gabriel Slonina már megegyezett a Chelsea-vel, ezt maga a játékos ügynöke nyilatkozta; Kepa a Nice-ben vagy a Napoliban folytathatja kölcsönben. A 80 millió euróért vett kapus évi tízmillió eurós fizetést kap, ennek zömét továbbra is a Chelsea folyósítja majd, ha kölcsönadja.

Brojáért 35 millió eurót ajánlott a West Ham United, jóval kevesebbet az Everton, de figyeli a helyzetét a Newcastle United, az Arsenal, a Southampton és a Napoli is. Hakim Zijes közel állt a Milanhoz, de megtorpantak a tárgyalások, Tino Anjorint megkaphatja az Everton, de csak kölcsönbe, a 31 éves, éppen sérült N'Golo Kantét a múlt héten az angol sajtó a Uniteddel és az Arsenallal is hírbe hozta, egészen biztosan nem függetlenül attól, hogy a középpályásnak jövőre lejár a szerződése, és a Chelsea még nem kezdte meg vele a tárgyalásokat. Emerson Palmieri egyik kérője a Lazio, a 40 millióért vett Tiémoué Bakayokót visszaadná kölcsönből a Milan, a Marseille megegyezett a szűrővel, náluk folytathatja, és négyéves szerződést ajánlottak neki.

A The Guardian értesülései szerint Zijest Rafael Leao árába számolná be a Chelsea, miután Raphinháról (Romelu Lukaku nagy örömére, ennek meg a londoniak hívei nem örültek…), Ousmane Dembéléről és Serge Gnabryról is lemaradt. 45+5 millió eurót kell adni a Liverpool és a Manchester City által is „megkívánt” nyolcszoros válogatott portugál középső középpályásért, Matheus Nunesért, az A Bola szerint is ennyi lesz a transzferdíj, és a Wolverhampton Wanderers is a kérők sorába állt.

Tavalyiak (Fotó: Csepregi András)
Tavalyiak (Fotó: Csepregi András)

A védelem mind a két oldalán bevethető Sergino Dest eladó, és beszámítható a két fent említett transzferbe a Barcelonával, Kanté utóda a PSV-s Ibrahim Sangaré is lehet, őt a Liverpool és a Newcastle is monitorozza. Ugyanezen a poszton vethető be a betises Guido Rodríguez.

Robert Lewandowski és Gabriel Jesus transzferébe is megpróbált a Chelsea „belekavarni”, előbbit maga Tuchel árulta el, utóbbiról a brazil ügynöke beszélt – korábban a saját ügynöke pedig felajánlotta a londoniaknak Paulo Dybalát. Hiába.

A Tuttomercatoweb szerint klubja 70 millió euróra taksálja Broja értékét – ennél többet ér a Transfermarkt szerint a WHU legjobbja, a Chelsea-célpont Declan Rice, aki azonban egy angol lap szerint a szavát adta, hogy egy évig marad még a „kalapácsosoknál”.

Cristiano Ronaldo lehetne a Chelsea legnagyobb dobása a nyáron, a portugál Record szerint az MU-nak 16.5 milliót ajánlottak érte korábban, de nyilván a bér a legfontosabb kérdés. Todd Boehly, a Chelsea FC új tulajdonosainak egyike találkozott CR ügynökével, Jorge Mendesszel, majd a The Times szerint a hétvégén összeült Boehly és Tuchel, és többek között abban is megegyeztek, hogy Ronaldót nem igazolják le…

Csodát tett a Liverpoollal sportigazgatóként Michael Edwards, nagyon olcsón építette fel a BL-győztes keretet, és két hete már munkanélküli – Abramoviccsal együtt távozott Londonból a korábbi kisfőnök, Marina Granovszkaja is. A sportigazgatói feladatokat átmenetileg Boehly látja el.

Az új vezérigazgató az amerikai Tom Glick, a New York City FC korábbi elnöke, aki dolgozott az NFL-ben, az NBA-ban, a Derby Countynál és a City-csoportnál is.

Per pillanat egy Edouard Mendy/Kepa – Kalidou Koulibaly/Ampadu, Chalobah/Malang Sarr, Thiago Silva/Miazga – Reece James/Azpilicueta, Jorginho/Mateo Kovacic, Kanté/Conor Gallagher, Ruben Loftus-Cheek/Anjorin/Billy Gilmour/Ross Barkley, Ben Chilwell/Emerson Palmieri/Marcos Alonso/Baba – Kai Havertz/Zijes/Callum Hudson-Odoi, Mason Mount/Kenedy/Christian Pulisic – Sterling/ Werner/Broja/Batshuayi kerettel dolgozhatnak a Chelsea-nél.

Per pillanat.

Az előző idényben a Chelsea megnyerte az európai Szuperkupát és a FIFA klubvilágbajnokságát, de a két hazai kupában meg kellett elégednie az ezüstéremmel, a PL-ben a bronzéremmel, a BL-ben a nyolcaddöntő és a Real Madrid jelentette a végállomást. Az új idényre vonatkozó célokat nem nehéz kitalálni...

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ARSENAL FC
Érkezett:
Fábio Vieira (Porto, 35000000 euró), Matt Turner (New England Revolution, 6360000 euró), Marquinhos (Sao Paulo, 3500000, euró), Gabriel Jesus (Manchester City, 52 200 000), Olekszandr Zincsenko (Manchester City, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (VfB Stuttgart), William Saliba (Marseille), Lucas Torreira (Fiorentina), Reiss Nelson (Feyenoord), Rúnar Alex Rúnarsson (Leuven), Héctor Bellerín (Betis), Ainsley Maitland-Niles (Roma), Pablo Marí (Udinese), Auston Trusty (Colorado Rapids)
Távozott: Mattéo Guendouzi (Marseille, kölcsön után végleg, 11000000 euró), Konsztantinosz Mavropanosz (kölcsön után végleg, VfB Stuttgart, 3200000 euró), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, i.), Daniel Ballard (Sunderland, 2300000 euró)
Kölcsönbe: Auston Trusty (Birmingham City)

ASTON VILLA
Érkezett:
Diego Carlos (Sevilla, 31000000), Philippe Coutinho (Barcelona, kölcsön után végleg, 20000000), Robin Olsen (Roma, kv., 3500000), Boubacar Kamara (Marseille, i.), Ludwig Augustinsson (Sevilla, 500 000)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Strasbourg), Anwar El Ghazi (Everton), Trézégé (Basaksehir), Jaden Philogene-Bidace (Stoke City), Keinan Davis (Nottingham), Cameron Archer (Preston), Conor Hourihane (Sheffield United)
Távozott: Matt Targett (Newcastle United, 17500 00), Conor Hourihane (Derby County, i.), Ashley Young (szerződése lejárt), Lovre Kalinic (Hajduk Split, kölcsön után végleg, ingyen), Trézégé (Trabzonspor, 4 000 000)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:
Joe Rothwell (Blackburn, i.), Ryan Fredericks (West Ham, i.)
Távozott: Gary Cahill (szl.), Robbie Brady (Preston, i.)
Kölcsönbe: Gavin Kilkenny (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Freddie Woodman (Newcastle), Nathaniel Phillips (Liverpool), Ethan Laird (Manchester United U23), Todd Cantwell (Norwich City), Morgan Rogers (Manchester City U23)

BRENTFORD FC
Érkezett:
Aaron Hickey (Bologna, 22 000 000), Keane Lewis-Potter (Hull City, 19 000 000), Ben Mee (Burnley, i.)
Kölcsönből vissza:
Halil Dervisoglu (Galatasaray), Mads Bidstrup (Nordsjaelland), Marcus Forss (Hull City)
Távozott: Julian Jeanvier (szl.), Zanka (szl.), Christian Eriksen (Manchester United, i.)
Kölcsönből vissza: Jonas Lössl (Midtjylland), Álvaro Fernández (Huesca),

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:
Julio Enciso (Libertad, 11600 000), Simon Adingra (Nordsjaelland, 8000000), Thomas Strakosha (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Florin Andone (Cádiz), Michal Karbownik (Olympiakosz), Andi Zeqiri (Augsburg), Kacper Kozlowski (Saint Gilloise), Leo Östigard (Genoa), Deniz Undav (Saint Gilloise), Kjell Scherpen (Oostende), Jan Paul van Hecke (Blackburn), Abdallah Sima (Stoke), Mitoma Kaoru (Saint Gilloise), Aaron Connolly (Middlesbrough), Matt Clarke (West Bromwich)
Távozott: Yves Bissouma (Tottenham, 29200000), Tudor Baluta (Farul, i.), Leo Östigard (Napoli, 5 000 000),
Kölcsönbe: Simon Adingra (Union SG), Haydon Roberts (Derby County), Aaron Connolly (Venezia), Abdallah Sima (Angers)

CHELSEA FC
Érkezett:
Armando Broja (Chelsea U23), Conor Gallagher (Chelsea U23), Tino Anjorin (Chelsea U23), Kalidou Koulibaly (Napoli, 38 000 000), Raheem Sterling (Manchester City, 56 200 000)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Besiktas), Emerson Palmieri (Olympique Lyon), Matt Miazga (Alavés), Ethan Ampadu (Venezia), Billy Gilmour (Norwich), Danny Drinkwater (Reading), Abdul-Rahman Baba (Reading)
Távozott: Antonio Rüdiger (Real Madrid, i.), Jake Clarke-Salter (Park Rangers, kv., i.), Charly Musonda (szl.), Andreas Christensen (Barcelona, i.), Danny Drinkwater (szl.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Inter, 8000000), Tino Anjorin (Huddersfield)
Kölcsönből vissza: Saúl Níguez (Atlético Madrid)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Malcolm Ebiowei (Derby County, i.), Cheick Doucouré (Lens, 21 300 000)
Kölcsönből vissza: Jacob Montes (Molenbeek)
Távozott: Jaroslaw Jach (Zaglebie Lubin, i.), Jacob Montes (szl.), Martin Kelly (szl.)
Kölcsönből vissza: Conor Gallagher (Chelsea U23)

EVERTON FC
Érkezett:
James Tarkowski (Burnley, i.)
Kölcsönből vissza: Joao Virgínia (Sporting CP), Niels Nkounkou (Standard Liege), Jean-Philippe Gbamin (CSZKA Moszkva)
Távozott: Jonjoe Kenny (Hertha, i.), Cenk Tosun (Besiktas, i.), Fabian Delph (szl.), Andy Lonergan (szl.), Gylfi Sigurdsson (szl.), Richarlison (Tottenham, 58000000)
Kölcsönbe: Joao Virgínia (Cambuur), Jarrad Branthwaite (PSV)
Kölcsönből vissza: Anwar El Ghazi (Aston Villa), Donny van de Beek (Manchester United)

FULHAM FC
Érkezett:
Joao Palhinha (Sporting CP, 20 000 000), Andreas Pereira (Manchester United, 9 500 000)
Kölcsönből vissza:
Steven Sessegnon (Plymouth), Cyrus Christie (Swansea)
Távozott: André Zambo Anguissa (Napoli, kv., 15000000), Fábio Carvalho (Liverpool, 5900 000), Cyrus Christie (szl.), Fabri (szl.), Michael Hector (szl.), Alfie Mawson (szl.), Jean Michaël Seri (Hull City, i.)
Kölcsönbe: Steven Sessegnon (Charlton Athletic)
Kölcsönből vissza:
Neco Williams (Liverpool)

LEEDS UNITED
Érkezett:
Brenden Aaronson (RB Salzburg, 32840 000), Rasmus Kristensen (RB Salzburg, 13000000), Marc Roca (Bayern München, 12000 000), Darko Gyabi (Manchester City U23, 5 800 000), Tyler Adams (RB Leipzig, 17 000 000), Luis Sinisterra (Feyenoord, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Mateusz Bogusz (Ibiza), Kiko Casilla (Elche), Hélder Costa (Valencia), Laurens De Bock (Zulte Waregem), Cody Drameh (Cardiff City), Ian Poveda (Blackburn)
Távozott: Laurens De Bock (szl.), Liam McCarron (Stoke City), Kalvin Phillips (Manchester City, 48 750 000), Raphinha (Barcelona, 58 000 000)
Kölcsönbe:
Charlie Cresswell (Millwall), Tyler Roberts (Queens Park), Jamie Shackleton (Millwall)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Dennis Praet (Torino)
Távozott: Eldin Jakupovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (RB Leipzig)

LIVERPOOL FC
Érkezett:
Darwin Núnez (Benfica, 75000 000), Fábio Carvalho (Fulham, 5900 000), Calvin Ramsay (Aberdeen, 4890 000)
Kölcsönből vissza: Sheyi Ojo (Millwall), Nathaniel Phillips (Bournemouth), Ben Woodburn (Hearts), Ben Davies (Sheffield United), Sepp van den Berg (Preston), Neco Williams (Fulham)
Távozott: Sadio Mané (Bayern München, 32000 000), Minamino Takumi (Monaco, 15000 000), Marko Grujics (Porto, kv., 9000 000), Divock Origi (Milan, i.), Sheyi Ojo (Cardiff City, i.), Ben Woodburn (Preston, i.), Loris Karius (szl.), Neco Williams (Nottingham Forest, 20 000 000), Ben Davies (Rangers, 4 700 000)
Kölcsönbe: Conor Bradley (Bolton), Rhys Williams (Blackpool, k.)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Erling Haaland (Borussia Dortmund, 60000000), Stefan Ortega (Arminia Bielefeld, ingyen), Kalvin Phillips (Leeds, 48 750 000)
Kölcsönből vissza: Nahuel Bustos (Girona), Ante Palaversa (Kortrijk), Marlos Moreno (Kortrijk), Filip Sztevanovics (Heerenveen), Arijanet Muric (Adana Demirspor), Daniel Arzani (Lommel), Itakura Ko (Schalke), Yangel Herrera (Espanyol), Julián Álvarez (River Plate), Taylor Harwood-Bellis (Stoke), Tommy Doyle (Cardiff City)
Távozott: Pedro Porro (Sporting CP, kv., 8500000), Fernandinho (Athletico Paranaense, i.), Gavin Bazunu (Southampton, 14000000), Itakura Ko (Mönchengladbach, 5 000 000), Gabriel Jesus (Arsenal, 52 200 000), Mesino Rjotaro (Gamba Oszaka, i.), Raheem Sterling (Chelsea, 56 200 000), Olekszandr Zincsenko (Arsenal, 35 000 000), Arijanet Muric (Burnley, 2 940 000)
Kölcsönbe:
Diego Rosa (Vizela), Zack Steffen (Middlesbrough)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Tyrell Malacia (Feyenoord, 15 000 000), Christian Eriksen (Brentford, i.), Lisandro Martínez (Ajax, 57 370 000)
Kölcsönből vissza: Tahith Chong (Birmingham City), Facundo Pellistri (Alavés), Andreas Pereira (Flamengo), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Amad Diallo (Rangers), Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham), Donny van de Beek (Everton)
Távozott: Nemanja Matics (Roma, i.), Edinson Cavani (szl.), Lee Grant (visszavonult), Paul Pogba (Juventus, i.), Jesse Lingard (szl.), Juan Mata (szl.), Andreas Pereira (Fulham, 9 500 000), Jesse Lingard (Nottingham Forest, i.)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Nottingham)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Sven Botman (Lille, 37000 000), Matt Targett (Aston Villa, 17500 000), Nick Pope (Burnley, 11500000)
Kölcsönből vissza: Matty Longstaff (Mansfield), Jeff Hendrick (Queens Park), Freddie Woodman (Bournemouth)
Távozott: Freddie Woodman (Preston), Dwight Gayle (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Isaac Hayden (Norwich City), Ciaran Clark (Sheffield United), Jeff Hendrick (Reading)

NOTTINGHAM FOREST
Érkezett:
Taiwo Awoniyi (Union Berlin, 20500000), Giulian Biancone (Troyes, 10 000 000), Moussa Niakhaté (Mainz, 10 000 000), Omar Richards (Bayern München, 8 500 000), Neco Williams (Liverpool, 20 000 000), Wayne Hennessey (Burnley, i.), Brandon Aguilera (Alajuelense, 950 000), Jesse Lingard (Manchester United, i.), Lewis O'Brien (Huddersfield, 5 900 000), Harry Toffolo (Huddersfield, 5 900 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Nikolas Ioannou (Como), Nuno Da Costa (Caen), Carl Jenkinson (Melbourne City), Harry Arter (Notts County), Lyle Taylor (Birmingham City)
Távozott: Tobias Figueiredo (Hull City, i.), Carl Jenkinson (szl.), Gaëtan Bong (szl.), Lewis Grabban (szerződését felbontották), Brice Samba (Lens, 5 000 000)
Kölcsönbe: Ethan Horvath (Luton Town), Jonathan Panzo (Coventry City), Brandon Aguilera (Alajuelense)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Middlesbrough), James Garner (Manchester United), Philip Zinckernagel (Watford), Max Lowe (Sheffield United), Keinan Davis (Aston Villa)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett:
Gavin Bazunu (Manchester City U23, 14000000), Armel Bella-Kotchap (Bochum, 10000000), Mateusz Lis (Altay, i.), Roméo Lavia (Manchester City U23, 12 300 000), Joe Aribo (Rangers, 7 100 000), Sékou Mara (Bordeaux, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Távozott: Fraser Forster (Tottenham, i.), Shane Long (Reading, i.)
Kölcsönbe: Dan N'Lundulu (Cheltenham), Will Smallbone (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Armando Broja (Chelsea U23)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Yves Bissouma (Brighton, 29200 000), Ivan Perisic (Inter, i.), Fraser Forster (Southampton, i.), Richarlison (Everton, 58000000), Djed Spence (Middlesbrough, 14 700 000)
Kölcsönbe: Clément Lenglet (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Pape Sarr (Metz), Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon), Bryan Gil (Valencia), Giovani Lo Celso (Villarreal), Jack Clarke (Sunderland)
Távozott: Cameron Carter-Vickers (Celtic, kv., 7000 000), Steven Bergwijn (Ajax, 31 250 000), Jack Clarke (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Pierluigi Gollini (Atalanta)

WEST HAM UNITED
Érkezett:
Najef Agerd (Rennes, 35000000), Alphonse Areola (PSG, kv., 9300000), Flynn Downes (Swansea, 10 650 000)
Távozott: Ryan Fredericks (Bournemouth, i.), Mark Noble (visszavonult), Andrij Jarmolenko (al-Ain, i.), David Martin (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Král (Szpartak Moszkva)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett:
Hvang Hi Csan (RB Leipzig, kv., 16700 000), Nathan Collins (Burnley, 24 300 000)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Empoli), Adama Traoré (Barcelona), Bruno Jordao (Grasshopper), Morgan Gibbs-White (Sheffield United)
Távozott: Rúben Vinagre (Sporting CP, kv., 10000000), Marcal (Botafogo, i.), Romain Szaissz (Besiktas, i.), John Ruddy (Birmingham City, i.)
Kölcsönbe: Ki-Jana Hoever (PSV), Ryan Giles (Middlesbrough), Fábio Silva (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Francisco Trincao (Barcelona)

Lezárva hétfőn reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik