Ferguson az MU ázsiai túráján beszélt a városi riválisról
Fotó: Action Images
Ferguson az MU ázsiai túráján beszélt a városi riválisról

Úgy tűnik, Sir Alex Fergusont, a Manchester United menedzserét nem nyűgözte le a városi rivális City nyári nagybevásárlása. A „polgárok” hiába szerezték meg az átigazolási időszakban Emmanuel Adebayort, Carlos Tévezt, Rocque Santa Cruzt és Gareth Barryt, a skót szakembernek megvan a véleménye a „szomszédról”. És ez csöppet sem hízelgő…

„A City egy kiscsapat, kicsinyes gondolkodásmóddal. Csak annyit tudnak, hogy a Unitedről beszélnek – nyilatkozta Ferguson a BBC-nek. – Úgy gondolják, diadal, hogy megszerezték tőlünk Tévezt. Szánalmas.”

Fergusonnak természetesen arról is megvolt a véleménye, hogy a bevezetőben említett játékosok miért igazoltak a ManCityhez. „Ha valaki ekkora pénzt ajánl, az hatalmas csábítás. Emiatt mentek oda.”

A skót menedzser azt is elmondta, hogy mielőtt aláírt volna a Cityhez, Adebayor bekopogtatott hozzájuk is. „Az utolsó pillanatban vagy a játékos, vagy az ügynöke bejelentkezett a klubnál. És aztán ugyanezt megtették a Chelsea-vel is. Adebayor hozzánk vagy a »kékekhez« akart igazolni.”