Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves
Az új tulaj (jobbra) mindössze 32 éves

Hetek alatt lezárult a tárgyalás Alexandre Gaydamak (aki 2006-ban vette meg az egyletet Milan Mandaricstól) és Szulejman al-Fahim között. A Portsmouth hivatalosan is bejelentette, hogy a futballklub az egyesült arab emírségekbeli üzletember tulajdonába került.

Al-Fahim a csapat hivatalos honlapján ismerte el a vételt, és hogy a jövőben a klub elnökeként is dolgozik.

„Nagyon örülök, hogy a klub vezetésében tevékenykedhetek, és támogathatom a futballcsapatot a jövőbeli sikerek elérésében. A Portsmouth jelentős hagyományokkal büszkélkedik, amelyeket szándékomban áll tovább építeni” – fogalmazott al-Fahim.

Peter Storrie ügyvezető elmondta, hogy az üzlet hosszú távon stabilitást jelent a gárdának. Az 1898-ban alapított klub az előző Premier League-szezonban a 14. helyen végzett, az új tulajdonos szerepvállalása pedig elegendő kell legyen ahhoz, hogy a csapat folyamatosan harcban legyen a nemzetközi kupahelyekért.

A Portsmouthhoz kapcsolódó hír, hogy az eddigi ideiglenes tréner, Paul Hart kinevezését véglegesítették az együttesnél. Az 56 éves Hart februárban vette át az irányítást Tony Adamstől, majd kiharcolta az alakulattal a bennmaradást.