Adebayor (sárgában) már átment az orvosin a Man. Citynél: útban az újabb erősítés
Fotó: Action Images (archív)
Adebayor (sárgában) már átment az orvosin a Man. Citynél: útban az újabb erősítés
Már félig-meddig Manchester City-játékosnak tekinthető Emmanuel Adebayor. A Sky Sports kedden arról számolt be, hogy a „kékek” munkavállalási engedélyt kérnek az Arsenal csatárának, a BBC pedig szerda reggel közölte: Adebayor már át is ment az orvosi vizsgálaton a Citynél.

A City szerdára kért munkaügyi meghallgatást, hogy a támadó megkapja a munkavállalási engedélyét – ezt ugyanis minden átigazolásnál külön kell kérni a nem uniós útlevéllel rendelkező játékosoknak. Ha ez is megvan, Adebayor valószínűleg átigazol a manchesteri csapatba.

„Tárgyaltunk, és valószínűleg meg is egyeztek vezetőink az üzletről, de még nem véglegesítették” – nyilatkozta kedden a City-menedzser Mark Hughes, aki célzott arra is, hogy még több erősítés érkezhet.

A Manchester City a nyáron 12 millió fontért vásárolta meg Gareth Barryt, 25 milliót fizetett Carlos Tévez játékjogának (részleges) megszerzéséért, 18 milliót adott ki Roque Santa Cruzért.

Adebayorért – akit az Arsenal 7 millió fontért vásárolt meg a Monacótól – angol lapinformációk szerint 22 millió fontos ajánlatot tettek, és heti 170 ezer fontot fizetnének a togói légiósnak.


JÖTTEK-MENTEK: MANCHESTER CITY

Érkezett: Carlos Tévez (Manchester United), Gareth Barry (Aston Villa, 13 900 000 euró), Roque Santa Cruz (Blackburn, 21 200 000), Stuart Taylor (Aston Villa, i.), Richard Martin (kv.), Tal Ben Haim (Sunderland, kv.), Jo (Everton, kv.)
Távozott: Daniel Sturridge (Chelsea, 5 800 000), Joe Hart (Birmingham, k., i.), Dietmar Hamann (szl.), Michael Ball (szl.), Darius Vassell (Ankaragücü), Danny Mills (szl.), Gláuber (szl.), Jo (Everton, k.), Gelson Fernandes (Saint-Étienne, 3 500 000)