George Gillett jövőre újra Liverpool-sikereknek örülne
Foto: Action Images
George Gillett jövőre újra Liverpool-sikereknek örülne

George Gillett és Tom Hicks 2007-ben vásárolta meg az FC Liverpool részvényeit. A két üzletembernek nem ez volt az első sporttal kapcsolatos befektetése, Hicks a Dallas Stars, Gillett pedig a Montreal Canadiens jégkorongcsapatának a tulajdonosa. A „vörösök” társtulajdonosaiként azonban nem volt problémamentes a viszonyuk. Kapcsolatuk odáig fajult, hogy Hicks bohócnak nevezte partnerét, majd Gillett kijelentette, képtelen tovább dolgozni Hicks-sel.

Most úgy tűnik, ha a viták nem is szűnnek meg teljesen, de legalább normalizálódik a helyzet. Egy kanadai rádióállomásnak adott interjúban (amelyről a The Times is közölt részleteket) Gillett kijelentette, a kettejük közti kapcsolat sokat javult az elmúlt időszakban.

„Az idő begyógyítja a sebeket, és ezek az összetűzések már a múlthoz tartoznak. Eltartott egy ideig, amíg beláttuk, hogy nem kommunikálunk megfelelően egymással, és felismertük azt a hatalmas felelősséget, amit a szurkolókkal szemben viselünk” – mondta Gillett, aki korábban visszautasította Hicks ajánlatát, amikor társa meg akarta venni az ő részvényeit is.

„Azt hiszem, ha rendeződik a viszonyunk, az mindenképpen a csapat javát fogja szolgálni. Jelenleg az átigazolási piacra koncentrálunk, felkészültek akarunk lenni, mind anyagilag, mind Rafa Benítez terveivel kapcsolatban” – folytatta a szurkolók körében nem túl nagy népszerűségnek örvendő tulajdonosduó idősebb tagja.

Arra a kérdésre, hogy milyennek ítéli meg a csapat elmúlt szezonbeli teljesítményét, a következőket válaszolta: „Nem az én tisztem ezt megítélni, a rajongók véleménye az, ami számít. De azt kijelenthetem, ha egy ilyen patinás klub, mint a Liverpool, trófea nélküli szezont zár, az mindenképpen csalódás. Nem csak a szurkolóknak, de a tulajdonosoknak is.”

„Véleményem szerint a csapat nagy része jó teljesítményt nyújtott a szezonban, Fernando Torres pedig csodálatos vétel volt. Idén nyáron is igyekszünk hasonló jó igazolásokat véghez vinni, hogy a következő szezonban versenyképesebbek legyünk a bajnoki címéért folyó versenyben, amely a klub első bajnoki címe lenne a Premier League elindítása óta.”