Sehogy sem fér meg a két dudás egy csárdában: Hicks és Gillett a sajtóban is csatáznak
Fotó: Imago (archív)
Sehogy sem fér meg a két dudás egy csárdában: Hicks és Gillett a sajtóban is csatáznak

A milliárdosok 2007. február 6-án vették át a Liverpool feletti irányítást, megígérve, hogy a patinás klub minden tekintetben versenyre kelhet az angol labdarúgóéletet az utóbbi években uraló Manchester United–Arsenal–Chelsea hármassal.

Gillett és Hicks komoly összegeket áldoztak a csapat megerősítésére, és finanszírozásukkal beindul az egyesület egyik legkomolyabb projektje is: 2010-re a Liverpool a Stanley Parkban épülő vadonatúj, 80 ezer férőhelyes arénába költözhet.

A két üzletember közötti súrlódásokról sokáig csak pletykák szóltak, de március elején Gillett nyilvánosan is kritizálta partnerét, és bejelentette: el akarja adni része 98%-át a Dubai Investment Groupnak (DIC).

A döntésnek nem örült túlzottan Hicks, aki a BBC értesülései szerint teljhatalmat akar szerezni a Liverpool fölött, és közölte a DIC képviselőivel: nem hajlandó eladni nekik részvényeket. Mivel a részesedés eladásához a másik tulajdonostárs beleegyezése is szükséges, Hicks ezzel nyíltan „hadat üzent” Gillettnek.

A riposzt sem váratott magára sokáig, Gillett ugyanis elárulta, őt magát és családját is többször megfenyegették.

„Az éjszaka közepén hívogattak minket, nemegyszer halálos fenyegetéseket is kaptunk” – mondta.

„A szurkolók nem akarják Hicks-t a klubnál látni. Megfenyegetett, hogy nem egyezik bele a részvényeladásomba, és a partneri kapcsolatunk egész egyszerűen nem működik. Ez így nem mehet tovább” – nyilatkozta.

A két amerikai milliárdos befektetései ellenére sem élvezi a szurkolók szimpátiáját: a leghűségesebbek gyakorlatilag folyamatosan tüntetnek ellenük, követelve, hogy távozzanak a Liverpooltól.