Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet
Reuters
Carlo Cudicini hamarosan visszatérhet

Az FA közleményben tudatta, hogy a döntést a televíziós felvételek megtekintése és Mike Riley játékvezető meghallgatása után hozta meg. A szövetség szerint a bíró jól látta a két esetet és megfelelően reagált, így nincs szükség további vizsgálatra.

Petr Cech a szombati bajnoki legelején vetődött ki egy labdára, majd a méterekről érkező Hunt térddel eltalálta. A cseh kapus szinte azonnal elterült, majd az elsősegélynyújtás után a kórházba szállították. A 24 éves klasszis koponyatörést szenvedett, s édesapja elmondása szerint akár egy évig is eltarthat a rehabilitáció.

A cseh futballista helyére Carlo Cudicini állt, aki a 90. percben egy beívelés után mentett, majd ütközött a nagy lendülettel érkező Sonkóval. A földre zuhanó eszméletlen olasz kapust oxigénmaszkban és nyakmerevítőben vitték le hordágyon a pályáról, de még aznap este ki is engedték a kórházból. Reményei szerint hamarosan visszatérhet a pályára.

Petr Cech koponyatörést szenvedett
Reuters
Petr Cech koponyatörést szenvedett

Hunt azóta már elnézést kért Cechtől, s azt állította, véletlen baleset történt. Klubja védelmébe vette.

Jose Mourinho a találkozó után szigorú vizsgálatot követelt, s azt is állította, hogy a Reading-stadionjában szolgálatot teljesítő mentő rosszul végezte dolgát, a sérült játékost csak félóra elteltével vitték kórházba. Az FA most azt állapította meg, hogy a portugál tréner észrevétele súlyos tévedésen alapul.

A bajnokin kiállított Andre Bikey (Reading) és John Obi Mikel (Chelsea) figyelmeztetést kapott, mindketten szidták Riley-t, s csak nehezen hagyták el a pályát.