WNBA: két tanári zsákolás a női egy per egyestől - videó

Vágólapra másolva!
2013.05.28. 10:11
Brittney Griner, a tengerentúli női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) 2013-as idényének top újonca két zsákolása révén ligatörténeti produkcióval rukkolt ki a liga hétfői játéknapján, igaz, csapata, a Phoenix Mercury így is simán (102–80) kikapott hazai pályán a Chicago Skytól.

A statisztikák szerint a női NBA-ben Brittney Griner a harmadik játékos, aki zsákol: előtte Candace Parker (kétszer is) és Lisa Leslie mutatta be a férfias bravúrt. Egy meccsen kettőre azonban eddig csak Griner erejéből futotta.

Szépséghiba, hogy a 203 centis, 22 éves center már akkor, vagyis a negyedik negyedben zsákolt, amikorra elment a meccs. A találkozó első félidejében a Sky részben az ő korai személyi hibáit és kényszerű cseréjét kihasználva épített jelentős, 24 pontos előnyt. Griner 17 ponttal, 8 lepattanóval és 4 dobásblokkolással zárta a meccset.

Nemcsak az idei draft 1/1-esének bemutatkozása sikerült jól, hanem a második választotté is – sőt az övé még jobban: Elena Delle Donne 22 ponttal járult hozzá a Chicago győzelméhez.

Az első zsákolás

A második még férfiasabb zsákolás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik