Westbrook 46 pontja ellenére kiesett az OKC, óriási verést kapott a Cavs

Vágólapra másolva!
2018.04.28. 08:58
null
Russell Westbrook egyedül maradt, 46 pontja mit sem ért (Fotó: Twitter)
Hiába dobott 46 pontot Russell Westbrook, a túloldalon 38-at szórt az újonc Donovan Mitchell, így a Ricky Rubiót korán elvesztő Jazz nyert és 4–2-es összesítéssel továbbjutott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – az OKC búcsúzott a szezontól. Szintén ott lesz a második körben a Toronto, amely Washingtonban zárta le a párharcát, a Pacers viszont életben maradt, sőt, 34 pontos verésben részesítette a Clevelandet.

 

 

Washington Wizards–Toronto Raptors 92–102

Továbbjutott a Raptors. Nem történt újabb fordulat a párharcban, ha csak az nem számít fordulatnak, hogy most először tudott nyerni az aktuális vendégcsapat, s ez rögtön továbbjutást is ért a Torontónak. Hullámzóan alakult a meccs, az első negyedet tíz ponttal még a Wizards nyerte, volt közte 12 is, majd innen egyszer felállt, sőt, a vezetést is átvette a Raptors, de ezt nem tudta huzamosabb ideig megtartani a gárda. Aztán eljött a negyedik játékrész, megérkezett a torontói cseresor és megnyerte a mérkőzést: VanVleeték leradírozták az elfáradó Wizards-húzóembereket, támadásban is gyorsabbnak, energikusabbnak bizonyultak és 29–14-re húzták be az utolsó negyedet, ezzel megnyerték a meccset, valamint a párharcot is. A záró etap elején DeRozan és Lowry nélkül bemutatott 11–2-es roham megtörte a Washingtont, és innen már nem is nézett hátra a Casey-legénység, a két sztár hátvéd nyugodtan pihenhetett, amíg a többiek intézték az ügyet, majd amikor visszatértek, le is zárták a találkozót – ezzel ott vannak a második körben, és a hét meccsre nyúló Cavs–Pacers párharc győztesével találkoznak.

Elfáradt a Wizards. Nagyon határozottan és lendületesen kezdtek a hazaiak, az első negyedben beszórt harminc pont szépen mutatott és bár a folytatásban visszaestek, a nagyszünetben még mindig vezettek – sőt, a harmadik játékrészben bemutatott megingásuk után is rendezték a sorokat és előnyből kezdhették az utolsó tizenkét percet. Nekik azonban nem volt elég mély a kispadjuk ezen az estén, Porter nem tudott játszani, Oubre és Gortat összesen öt pontot és 1/10-es mezőnymutatót tudott felmutatni, Scott Brooks pedig nem tudott kihez nyúlni, csak Scott, vagy Mahinmi jelenthetett opciót. Így is jók voltak addig, amíg Wall (23 pont, 8 gólpassz) és Beal (32 pont, 6/10 tripla) bírta erővel, de a negyedik negyedben már egyszerűen nem volt meg a lábuk ahhoz, hogy lenyomják a frissebb Torontót, majd a hirtelen benyelt 2–11 után már lélekben sem voltak elég erősek ahhoz, hogy innen felálljanak. Ezúttal ennyi volt bennük, két hazai győzelemmel búcsúztak a szezontól a keleti első kiemelttel szemben.

A Wizards legjobb dobói: Beal 32/18, Wall 23/3, Morris 12
A Raptors legjobb dobói: Lowry 24/9, DeRozan 16, Valanciunas 14

A párharc végeredménye: 4–2 a Raptors javára.

Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 121–87

Most nem hagyott kétséget az Indiana. Több szoros végjátékot is elbukott már a Pacers, a legfájdalmasabb talán éppen a legutóbbi volt, amikor a liga szerint is egyértelmű goaltendinget nem fújtak be LeBron Jamesre, ezzel (is) kaptak ki – most viszont nem adott lehetőséget arra a gárda, hogy ilyenek befolyásolják a végeredményt. Már az első negyedben is remek ritmusban kosaraztak a hazaiak, aztán a másodikban elkezdtek meglépni ellenfelük elől, a nagyszünetben vezettek tíz ponttal, majd a harmadik játékrészben eldöntötték a mérkőzést: itt további 15 pontot tettek közé, innentől nem volt miről beszélni. Oladipo oktatott (28 pont, 13 lepattanó, 10 gólpassz, 4 labdaszerzés, 11/19 mezőnyből, 6/8 tripla), de rajta kívül még hatan érték el a tíz pontot az Indianánál, ráadásul csökkentett játékidő mellett, hiszen egyedül Oladipo játszott 28 percnél többet. Az 50 százalék feletti mezőnymutató, a 15/30 tripla és a 27 gólpassz is jelzi, hogy mennyire elszabadult most a Pacers a korábbi meccsekhez képest, a Cavs pedig nem tudta tartani a lépést, így nem ért véget a párharc: holnap este Clevelandben klasszikus hetedik meccsen dől el, hogy ki játszhat a Raptorsszal a következő körben.

Esélytelen volt a Cavs. Tyronn Lue a mérkőzés után azt mondta, nem is emlékszik, hogy mi történt a második félidő elején, olyan gyorsan zajlottak az események – ezzel nagyjából le is írta a mérkőzést, a Cleveland még követni is alig tudta a Pacers tempóját, nem hogy ellenállni. Ezúttal LeBron James (22 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) sem segíthetett, a vendégek védekezése gyakorlatilag nem létezett, támadásban pedig már meg sem lepődhetünk azon, hogy mennyire harmatos (41% mezőnyből, 31% tripla, 56% büntető) volt a George Hillt ismét nélkülöző társaság. Lue aztán fel is adta a meccset a harmadik negyed végén, kiültette a kezdőit, hogy valamivel pihentebben mehessenek neki a mindent eldöntő hetedik mérkőzésnek, ezen az estén nem osztottak nekik lapot.

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 28/18, Sabonis 19, Collison 15/9
A Cavaliers legjobb dobói: James 22/9, Green 13/9, Hood 12

A párharc állása: 3–3.

Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 96–91

Rubio kiesését is elbírta, továbbjutott a Jazz. A legutóbbi, 25 pontos előnyből elvesztett meccs után ezúttal újabb rossz hírrel kezdődött ez a találkozó a Utah számára, Ricky Rubio ugyanis alig hét perc játék után megsérült, és nem is tudott visszatérni a pályára. A gárda azonban nélküle is óriásit harcolt, az első negyedet ugyan még elvesztette, de a nagyszünetre egyenlített, a harmadik negyedben pedig a végig borzasztó hatékony védekezés mellé megérkezett az extra támadójáték is, és meglépett ellenfele elől. A záró etapban azért fogyott az erő és fogyott a közben 13 pontosra hízó előny is, a Thundernek több dobása is volt az egyenlítéshez, de mindegyik kimaradt. A Jazz Rubio nélkül is kiharcolta a továbbjutást, és a Houstonnal találkozhat a következő körben. A csapatvédekezés mellett természetesen ki kell emelnünk az egészen félelmetes estét produkáló és Rubio nélkül abszolút vezérré váló Donovan Mitchellt, aki újonc létére 38 pontot (14/26 mezőnyből, 5/8 tripla) termelt, és egymaga intézte a támadójátékot a második félidőben. A végén ő süllyesztette el a győzelmet bebiztosító büntetőket, miután az OKC minden lehetőségét elpuskázta.

Megvolt a Thunder esélye. Azok után, hogy legutóbb a sírból jött vissza és menekült meg a Thunder, most Rubio kiválása is nagyon jól jött a vendégeknek, mégsem tudtak belőle előnyt kovácsolni, majd a végén hiába volt jó néhány lehetőségük, egyet sem tudtak értékesíteni. A hajrában nagyon kapaszkodott az együttes és feljött egészen egy pontra másfél perccel a vége előtt, majd Favors duplája után 94–91 állt az eredményjelzőn és itt jött egy őrült negyven másodperc az OKC számára: ez idő alatt hat dobást hibáztak el (Westbrook és George hármat-hármat) és ötször szedték vissza a támadópattanót, de egyikből sem tudtak pontot szerezni. Az utolsónál az egész csapat reklamálta, hogy nem fújtak faultot Paul George javára, de a sípszó elmaradt, Mitchell szépen bedobta a büntetőket, ezzel eldőlt az összecsapás és lezárult a széria. Érdemes kiemelni, hogy Russell Westbrook mennyire egyedül maradt ezen az estén, a regnáló MVP gyakorlatilag szünet nélkül tüzelt (44 perc, 46 pont, 18/43 mezőnyből, 7/19 tripla, 3/6 büntető, 10 lepattanó, 5 gólpassz), bődületes agresszivitása azonban nem ért győzelmet úgy, hogy George hatalmasat betlizett (45 perc, 2/16 mezőnyből, 5 pont), hogy Carmelo Anthony pályán tarthatatlan volt, és hogy Westbrookon felül csak Steven Adams érte el a tízpontos határt.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 38/15, Favors 13, Ingles 12/9, Gobert 12
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 46/21, Adams 19, Grant 9/6

A párharc végeredménye: 4–2 a Jazz javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik