Videó: Tom Brady szenvedett annak idején a felmérőkön

Vágólapra másolva!
2022.02.05. 13:40
null
<strong>Tom Brady</strong> nem tartozott a leggyorsabbak közé (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers hétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Tom Brady bejelentette visszavonulását. A Sportbible most felidézte a legendás játékos teljesítményét a 2000-es draft előtti felmérőkön.

 

Az NFL-draftra jelentkezők krémje (mintegy 300 egyetemista) évről évre összeméri erejét a játékosbörzét megelőző felmérőkön (combine). Tom Brady ezeken nem sziporkázott, de így is legendává vált.

Ma már megmosolyogtató tény, hogy a második napon, a hatodik körben, a 199. helyen választotta ki a New England Patriots. Ha viszont a 2000-es februári felmérőkön elért eredményeit nézzük, annyira ez nem is lehetett meglepő.

Brady volt a második leglassabb az irányítók közül a 40 yardos futáson, 5.28 másodperc alatt teljesítette a távot.


A gyenge futási eredményei mellett a súlypontemelkedése sem volt az igazi, az alapján csak az alsó három százalékba tartozott. A dobásstatisztikái már lényegesen jobbak voltak, de összességében nem lehetett megállapítani róla, hogy széles repertoárral rendelkező irányítóról lenne szó. A többi már persze történelem.

A 44 éves legenda a Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, a Buccaneers játékosaként egyszer nyert Super Bowlt. A floridaiaknál mindössze két idényt töltött el: az elsőben azonnal bajnok lett, míg a második idénye a Los Angeles Rams elleni főcsoport-elődöntőben ért véget.

Brady páratlan karrierje során háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, ötször Super Bowl-MVP és kétszer az évad legjobb támadója. Ő tartja a legtöbb passzolt yard és a legtöbb passzolt hatpontos rekordját is (az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt), emellett ő büszkélkedhet minden idők legtöbb playoffgyőzelmével. A felsoroltakon kívül számos rekord kapcsolódik még a nevéhez – nehezen férhet hozzá kétség, hogy ő a sportág történetének legjobbja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik