Videó: szenzációs - ollózva védett a kapus az NHL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.21. 08:59
null
Fleury pályafutása során 25. alkalommal nem kapott gólt (Fotó: Action Images)
Nem mindennapi jelenet színesítette a Calgary Flames–Colombus Blue Jackets (1–2) NHL-mérkőzést. A hazaiak kapusa, Reto Berra ollózva rúgta ki a hálóba tartó korongot az első harmadban. Az Ottawa Senators–Minnesota Wild találkozón az ottawai Clarke MacArthur zseniális gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.

Sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks. A „kacsák” egy perccel és egy másodperccel a rendes játékidő letelte előtt még 3–2-re vezettek a New Jersey Devils ellen, amely azonban ekkor Jaromir Jágr góljával egyenlített, míg a hosszabbítás második percében Travis Zajac találatával meg is nyerte a mérkőzést. A vendégjátékosok teljesítménye közül szót érdemel még a három asszisztot jegyző Patrik Elias.

Megszakadt a Washington Capitals több mint egy hónapja tartó hazai veretlenségi szériája. A fővárosiak a Pittsburgh Penguinstől szenvedtek sima, 4–0-s vereséget, így október 17-e után ismét vesztesen hagyták el a Verizon Center jegét. Az emberelőnyös gólig és gólpasszig jutó Sidney Crosby vezette „pingvinek” zsinórban ötödször nyertek a fővárosiak ellen. A Pittsburgh kapuját őrző Marc-André Fleury pályafutása 25. kapott gól nélküli meccsét abszolválta.

Reto Berra földöntúli bravúrja sem mentette meg a Calgaryt, hogy egymást követő hatodik hazai meccsét is elveszítse. A Flames kapusa az első harmadban ollózó mozdulattal hárította a Columbus Blue Jackets védőjének, Jack Johnsonnak a léc alá tartó lövését. A vendégek azonban Nyikita Nyikitin vezérletével (gól, gólpassz) a túlórában így is megnyerték a mérkőzést.

Berra ollózása

Clarke MacArthur szemet gyönyörködtető asszisztja ellenére az Ottawa 2004 márciusa után ismét kikapott a Minnesota Wildtól. A „szenátorok” csatára a hatodik percben láb közötti passzal hozta hatalmas helyzetbe Kyle Turrist, aki nem is hibázta el a kínálkozó lehetőséget. A vendégek azonban a két gólt előkészítő és egyet magára vállaló Mikko Koivu vezérletével végül a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

MacArthur zseniális gólpassza

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Minnesota Wild 3–4
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 0–4
Anaheim Ducks–New Jersey Devils 3–4 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Columbus Blue Jackets 1–2 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik