Videó: mikor fordítva íródik a történelem, a filmből lett meccs

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 11:22
Jó néhány példát tudnánk mondani arra, mikor egy elképesztő sporteseményből, sikerből évekkel később film készül. De a fordítottjáról még nem nagyon hallottunk, hogy egy filmből legyen sportesemény. Márpedig az Egyesült Államokban most ez történt az MLB-ben.

A baseballkedvelők körében nem létezik nagyobb „kultfilm”, mint a Field of Dreams, magyar nevén Baseball álmok.A baseballkedvelők körében nem létezik nagyobb „kultfilm”, mint a Field of Dreams, magyar nevén Baseball álmok.

A Kevin Costner főszereplésével 1989-ben megjelent film egy, a nagyváros káoszát megunó férfiról szól, aki úgy dönt, feleségével vidékre, nevezetesen Iowa államba költözik, hogy ott egy farmot vezessen.


A kukoricásban azonban hangokat kezd el hallani, aminek a hatására elkezd baseballpályát építeni, amin pedig legendás játékosok szellemei tűnnek fel.

Ennél többet nem is akarunk spoilerezni, aki nem látta a filmet, nézze meg, még akkor is, ha a baseballért egyébként egyáltalán nem rajong. Megéri.

Hogy mekkora legendája lett ennek a filmnek, azt pedig jól jelzi, hogy az MLB-nél úgy döntöttek, valóra váltják a filmet, és Dyersville városában, Iowa államban felhúznak a kukoricások közepén egy baseballpályát, ahol a Chicago White Sox és a New York Yankees sztárjai csaphatnak össze egy igazi alapszakaszmeccsen.


A terv igazából már évekkel ezelőtt megvolt, csak a koronavírus húzta keresztül az MLB szervezőinek számításait, most viszont eljött a nagy nap, és péntek hajnalban megrendezték a meccset, amiről még évtizedekig fognak beszélni az Egyesült Államokban a rajongók.

És persze mondanunk sem kell, hogy a mérkőzés egészen zseniálisra sikeredett, igazi hollywoodi befejezést kapott Tim Anderson walk-off hazafutásának köszönhetően, amivel a labda persze a kukoricásban kötött ki. Erre aztán tényleg lehet mondani: ha egyetlen baseballmeccset néz csak meg ebben az évtizedben, ez legyen az!

Mert ha megépíted, eljön hozzád...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik