Vége! Továbbment a Pacers, a Thunder és a Clippers!

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 10:01
null
Paul Millsap (pirosban) és az Atlanta elszállt Indianában (Fotó: Reuters)
Mára virradóra három, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban rendeztek hetedik derbit az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának első körében, s bár több hazai gárda is megszenvedett a továbbjutásért, végül sem az eltiltott Zach Randolph nélküli Memphisnek, sem a nyolcadik kiemeltként kis híján csodát tevő Atlantának, sem pedig a minden erőtartalékját mozgósító és előre menekülni próbáló Golden State-nek nem sikerült az idegenbeli bravúr. Jöjjenek a részletek!

 

 

Indiana Pacers–Atlanta Hawks 92–80

Nem tűrt ellentmondást az Indiana. A 30 pontos Paul George vezérletével átgázolt ellenfelén a hazai csapat, a meccsről majdnem eltiltott All-Star óriási intenzitással és nagyon hatékonyan játszott – kivéve a triplákat, abból 1/8-cal végzett (egyébként 11/23), mint ahogy a teljes Pacers gyengén tüzelt kintről. De több pontot dobtak a festékből és bőven túlpattanózták (55-38) az Atlantát. Ebből mindenki kivette a részét, George, Stephenson és West is kétszámjegyű lecsorgót kaparintott meg, de meg kell emlékeznünk Roy Hibbertről, aki most egy 13 pontos, 7 lepattanós, 5 blokkos meccset hozott .

Besültek a dobógépek. A hazaiak is gyengén dobtak kintről, de nem erőltették túl, a Hawks viszont 44 triplát hajított el, ami egyébként NBA-rekord a playoffban. Viszont ebből csak 11-et tudtak értékesíteni, Korveren kívül botrányosan céloztak, több alkalommal a gyűrűt sem találták el. Márpedig ha a fő fegyver nem működik a Pacers védelme ellen, sok jóra nem számíthatnak – főleg, hogy Millsap is 0/9-cel kezdett mezőnyből és Teague is csak 31%-kal dobott.

Továbbszenvedte magát a Vogel-legénység. A keleti első kiemelt a vártnál sokkal nehezebben jutott túl a nyolcadikon, közben hihetetlen mélypontokat élt meg – de túllépett ezen és készülhet a Washington elleni második körre. A Wizards jóval erősebb csapat, mint az Atlanta, viszont szerkezetileg jobban passzol Hibbertékhez, rendkívül érdekes párharc lesz. Az Atlanta így is bőven túlteljesítette a várakozásokat, büszkék lehetnek magukra annak ellenére, hogy végül nem sikerült a bravúr.

A Pacers legjobb dobói: George 30/3, Stephenson 19/3, Hill 15
A Hawks legjobb dobói: Korver 19/15, Teague 16, Millsap-Scott 15-15/9

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Pacers javára.

 

Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 120–109

Kamatostul fizetett a Thunder. A sorozat nagy részében borzalmasan játszott a két vezérük, 40% alatt dobtak és nem tudtak a csapat élére állni. A hatodik meccsen ez már változott, a hetediken pedig mindketten „eldobták az agyukat". Ketten együtt 64%-kal dobtak mezőnyből (a csapat 61-gyel) és 7/7-tel végeztek a triplavonalon túlról, így 60 pontot tettek be a közösbe. Westbrook ráadásul Rondo után a második olyan játékos lett, aki hetedik meccsen tripla-duplázott. Mellettük a kezdőként szerepet kapó Butler, Ibaka és a padról Reggie Jackson is tíz pont fölé jutott, mindenki extázisban játszott, az eddig kimaradó könnyű tempók mellett a brutálisan nehéz triplákat is bedobták.

120 pontot kapva nem szokott nyerni a Memphis. A Grizlik a védekezésükről híresek, márpedig ha azt így szétszedi az ellenfél, sok jóra nem számíthatnak. Ennek ellenére az extra hármasok nélkül partiban lettek volna még Randolph hiányában is, az első negyedben Gasol vezérletével 36 pontot szereztek. A sérülten játszó Conley is végül eljutott húszig, de közel sem voltak olyan hatékonyak annak ellenére, hogy végül ők is száz pont felett dobtak. A triplákkal különösen bajban voltak, Miller kezdetése nem jött be, de főleg a védekezésük esett szét a hetedik meccsre.

Drámai sorozat után ment tovább az OKC. Négy hosszabbítást láthattunk a párharcban, a Pacershez hasonlóan a Thunder is nagyon mélyről kaparta össze magát és múlta felül a végül jobban elfáradó Memphist. Az elődöntőben a szintén hét meccsről érkező Clippers vár rájuk, akik támadásban produktívabbak a Grizzliesnél, de a védekezésük közel sem olyan fojtogató. A Memphis elszalasztotta a nagy lehetőséget, otthon zárhatta volna le a párharcot – márpedig a rájátszásban nem lehet kihagyni az adódó lehetőségeket.

A Thunder legjobb dobói: Durant 33/15, Westbrook 27/6, Jackson 16/6
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 24, Conley 20, Lee 16/6

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Thunder javára.

 

Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 126–121

Nem tartott ki a lendület. Az első etap végére 10-es fórban volt az előre menekülő, s emiatt jóval nagyobb tempót diktáló, de kevesebb bevethető emberrel rendelkező GSW, ám az utolsó negyedet már a Chris Paul (22 pont, 14 gólpassz, 4 szerzett labda) irányította LAC kezdhette meg jobb pozícióból. Bár végig látótávolságon belül maradt a Draymond Green (24 pont, 8-ból 5 tripla, 7 lepattanó, 2 blokk) személyében a párharc abszolút meglepetésemberét felvonultató vendég gárda, végül kijött a két gárda közti minimális, de valóban meglévő minőségii, illetve szerkezetbeli különbség. A Clippers várhatja az OKC elleni párharcot, nem is esélytelenként.

DeAndre Jordan, a mérleg nyelve. Volt a sorozatban nulla pontos meccse is, most viszont sokadszorra használta ki nagyon szépen, hogy nincs ott a palánk alatt Andrew Bogut az ellenfélnél, sőt, a sérülése után összedrótozott Jermaine O'Neal is csak három percet bírt. Mind a hat mezőnykísérletét értékesítve 15 ponttal, 18 lepattanóval és 3 blokkal DAJ volt az úr a palánk alatt, ami nagyjából el is döntötte ezt a párharcot, illetve magát a hetedik meccset, melynek hajrájában is fontos kosárral jelentkezett a rengeteget fejlődő center.

Ennyi volt ebben a Warriorsban. Steph Curry 33 pontot szórt 16-ból 16-os büntetőzéssel, valamint 9 gólpasszal megspékelve, David Lee 10 mezőnykísérlet alatt maradva is összehozott egy 13 pontos, 13 lepattanós dupla duplát centerként, a GSW pedig csapatként 25-ből 14 hármasát értékesítette. A cserként nem sokat mutató, de most 11 játékperce alatt 12-t szóró Jordan Crawford és a már említett Draymond Green is megtette, amit megkövetelt a haza - vagy talán még egy picit többet is, de egy nulla pontos Barnes-szal és a két sérült center nélkül nem lehetett igazán sansza a Jackson-legénységnek.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 24, Ja. Crawford 22/9, Paul 22/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 33/9, Dr. Green 24/15, K. Thompson 15/6

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Clippers javára.

 


NBA, RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT

Indiana Pacers–Atlanta Hawks 92–80
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, az Indiana javára.

NYUGATI FŐCSOPORT
Oklahoma City Thunder
–Memphis Grizzlies 120–109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, az Oklahoma City javára.

Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 126–121
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Los Angeles Clippers javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik