Túl sok hiba csúszott Westbrook 37 pontjába

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 09:29
null
Stephen Curry 25 ponttal terhelte meg a Charlotte-ot (Fotó: Action Images)
Russell Westbrook és az Oklahoma City Thunder hibáit kihasználta a Utah Jazz az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) szombati játéknapján, a Chicago Bulls viszont nem hibázott, hozta a kötelezőt a New York Knicks ellen. A Curry, Thompson páros újabb előadást tartott, ezúttal a Bucks volt a szenvedő fél, a Portland 120 pontot dobott a Denvernek, a Charlotte pedig lenyomta a tartalékos Atlantát – íme a részletek!

Charlotte Hornets–Atlanta Hawks 115–100

Tét nélkül. A Hawks már megnyerte keletet, így gyakorlatilag az égvilágon semmi tétje nem volt számukra a találkozónak – Mike Budenholzer ennek megfelelően mind az öt kezdőjátékosát nélkülözte ma. A második és harmadik sor támadásban így is jól teljesített, a vendégek 15/30 triplát süllyesztettek el, de egyrészt a festékben már kikaptak, másrészt védekezésben nem tudták pótolni Carrollékat – a 115 kapott pont nem szokványos tőlük.

Harcban a nyolcért a Hornets. Számukra óriási szerencse, hogy most döntött a pihentetés mellett Budenholzer, emellett azért meg is dolgoztak a sikerért. 50% felett tüzeltek mezőnyből, Gerald Henderson egyetlen dobást hibázott csak, a két Williams remekelt és bár Al Jefferson alig tett hozzá (két pont 18 perc alatt), nagyon értékes győzelmet arattak. Szinte végig vezettek a találkozón, de igazán a harmadik negyedben tudtak ellépni, itt növelték tíz pont környékére az előnyt – ebből nem tudott már felkapaszkodni a Hawks. Kidd-Gilchrist nem játszott, minimum tíz napot hagy ki, ami komoly érvágás: hétfőn döntő jelentőségű rangadót vívnak Williamsék a Bostonnal...

A Hornets legjobb dobói: Walker 21/3, Henderson 20/6, Mo Williams 18/12
A Hawks legjobb dobói: Bazemore 20/9, Muscala 18/6, Schröder 17/9

Chicago Bulls–New York Knicks 111–80

Nem lehetett kérdés. A Bulls úgy kezdte a meccset, ahogy elvárták a szurkolóik, keményen de okosan kosarazva, ennek megfelelően már az első negyedet tizenegy ponttal tudták megnyerni – félidőben ez már húsz egység volt és csak a hajrában vettek vissza a tempóból. A Knicksnél egyedül Andrea Bargnani nyújtott elfogadhatót, egyébként a gárda sem védekezésben, sem támadásban nem tudott mit kezdeni a hazaiakkal – teljesen simán „szerezték meg" idei 60. vereségüket, ami egyúttal negatív franchise-rekord is.

A spanyolok ismét. A Gasol-Mirotic duó most is bizonyított, előbbi szezonbeli 48. dupla-dupláját jegyezte, amivel vezeti a ligát, utóbbi pedig ismét fő pontszerzőként szállt be a padról – mindketten 8/15-tel dobtak és együtt 43 egységet rámoltak be. Mellettük most nagyon hatékonyan dolgozott Taj Gibson és Jimmy Butler, utóbbi védekezésben is meghatározó szerepet játszott öt labdaszerzésével – a Bulls könnyedén hozta a kötelezőt és sorozatban harmadik győzelmével tartja a keleti harmadik helyet.

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 24/9, Gasol 19, Butler 18
A Knicks legjobb dobói: Bargnani 14, Galloway 12/3, Ledo 11/3

Milwaukee Bucks–Golden State Warriors 95–108

Megvan a 60. A Warriors szezonbeli hatvanadik győzelmével franchise-rekordot állított fel, nem mellesleg pedig matematikailag is bebiztosította a nyugati első helyet. A Splash Brothersre ma sem volt ellenszer, Steph Curry 25 pontos estéjébe 6/9 tripla fért (összesen 8/13-mal zárt), de a nagyszünet után Klay Thompson is hozzászólt: ugyan „csak" 21 egységig jutott, ebből 17-et a harmadik negyedben rámolt be. Az újfent parádés dobóstatisztikákat hozó GSW győzelme innentől nem forgott veszélyben, sorozatban 9. sikerét aratta Steve Kerr csapata.

Esélytelen volt a Bucks. A hazaiak 40 százalék alatt tüzeltek mezőnyből, Iljasova például csupán 1/10-et szenvedett össze, ez pedig meg is látszott az eredményen. Ugyan az első negyedben ezt még támadópattanókkal tudták kompenzálni, a folytatásban állva hagyta őket a ligaelső, ellépett 21 ponttal, Antetokounmpóék a záró etapban zárkóztak csak – ennek és a 22 kikényszerített eladott labdának köszönhették, hogy nem szaladtak bele egy sokkal nagyobb pofonba. A Bucks mindenesetre stabil hatodik keleten, se előre, se hátra nem valószínű, hogy elmozdul már.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 14, Dudley 13/3, Pachulia 12, Antetokounmpo 12
A Warriors legjobb dobói: Curry 25/18, Thompson 21/9, Barnes 13/6

Utah Jazz–Oklahoma City Thunder 94–89

Westbrook: két negyed csillogás, két negyed szenvedés. Az első játékrészben nagyon élt a Thunder MVP-jelöltje, egymaga 13 pontot rámolt be, csapata pedig 16 egységgel vezetett a második negyed elején. Itt azonban fordult a kocka, összekapta a védekezést a Jazz, Westbrook pedig a második és harmadik negyedben összesen négy (!) pontot szerzett, viszont eladott kilenc labdát – ez idő alatt fordított és tízpontos fórt épített ki a Utah. Az OKC irányítója aztán ismét „megőrült" az utolsó etapban, egymaga húsz pontot szórt be és szorossá tette a hajrát, de a Jazz nem adta már ki a kezéből a győzelmet.

Visszatalált a helyes útra a Jazz. Westbrook hátul sokszor spórolt az erejével, ami nem fért bele úgy, hogy Kanternek kellett volna védenie a gyűrűt – Trey Burke folyamatos betörései rendre pontokat jelentettek a hazaiaknak. Bár nem dolgozott igazán hatékonyan a Jazz, a vendégek 23 eladott labdáját (megfejelve a jobb támadópattanózással) kihasználva építgették az előnyüket, Az utolsó másodpercekben Gobert süllyesztett el két büntetőt egy támadópattanó után, ezzel pedig megtörte bukószériáját a Utah.

A Jazz legjobb dobói: Burke 22/3, Hayward 17, Gobert 13
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 37/9, Kanter 18, Morrow 12/6

Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 120–114

Afflalo villogott. A hátvéd a szezont még Denverben kezdte, ahol nem igazán találta meg a közös nevezőt Lawsonnal és összességében elég gyengén teljesített – most portlandiként szórta meg őket. A Blazersnél eddig hozta, amit kellett, de Matthews sérülése óta kezdő, ma pedig 21 pontot (8/11 mezőnyből) szórt be ex-csapata ellen – portlandi karrierje eddigi legtermékenyebb estéjét produkálta. Ő és Batum remekül kiegészítették az újfent villogó (32 pont, 11 pattanó) Aldridge-et, így azt is elbírták, hogy Lillard ma inkább passzoljon, mint dobjon (8 pont, 10 gólpassz) – a gárda 56,5%-kal tüzelt mezőnyből.

Védekezés nélkül nincs győzelem. Hiába érték el heten is a tíz pontot a vendégeknél, hiába szórt be 22-t Jameer Nelson, hátul egy pillanatig sem tudták megfogni a Portlandet, így pedig természetesen nem lehetett reális esélyük a győzelemre. Ugyan igazán nagy hátrányba sosem kerültek (pedig Aldridge a harmadik negyedben 16-ot szórt egyedül), pár egységgel végig a Blazers járt előrébb – öt perccel a vége előtt három egységre csökkentették a hátrányt, de két perc múlva már ismét tíz volt a különbség.

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 32/3, Afflalo 21/3, Batum 15/9
A Nuggets legjobb dobói: Nelson 22/12, Foye 17/12, Faried 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik