Túl erős volt a hazai: Saints- és Colts-siker

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 07:43
null
Reggie Bushnak gyakran csak a hátát látták a Cardinals játékosai (Fotó: Reuters)
Címkék
A New Orleans Saints jutott a Nemzeti főcsoport döntőjébe az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 2009-es szezonjában, miután a vártnál simábban, 45–14-re legyőzte hazai pályán a tavalyi Super Bowl-résztvevő Arizona Cardinalst. Az Amerikai főcsoportban is könnyed sikert aratott a hazai csapat: a Colts 20–3-ra győzte le a pocsék támadójátékot nyújtó Baltimore-t.

NEW ORLEANS SAINTS–ARIZONA CARDINALS

A New Orleans Saints már csak egy győzelemre van attól, hogy fennállása során először szerepeljen a Super Bowlban. A Szentek elsősorban Reggie Bush és Drew Brees kiemelkedő teljesítményének köszönhetően verték meg 31 ponttal az Arizonát a Nemzeti főcsoport elődöntőjében.

Bush a harmadik negyed közepén egy puntot követően futott vissza a Cardinals célterületére a labdával. Az ezután következő sikeres jutalompontnak köszönhetően már 45–14-re vezetett a Saints, innen pedig már nem volt visszaút az Arizona számára.

Bush a 83 yardos visszahordás mellett még 84 yardot és egy touchdownt futott, valamint volt négy, összesen 24 yardot érő elkapása is a mérkőzésen.

A hazai irányító, Brees 32 kísérletéből 23 volt sikeres, 247 yarddal és 3 touchdownnal zárt.

Arizonai oldalon Kurt Warner (17/26, 205 yard) nem adott TD-passzt, ellenben egyszer eladta a labdát.

Pedig Tim Hightower 70 yardos futott TD-ja után még az Arizona vezetett 7–0-ra a mérkőzés elején, ezután azonban átvette az irányítást a Saints, amely – a már említett módon – a harmadik negyed közepére lerendezte a továbbjutás kérdését.

A New Orleans a főcsoport döntőjében a vasárnap esedékes Minnesota Vikings–Dallas Cowboys mérkőzés győztesével találkozik.

INDIANAPOLIS COLTS–BALTIMORE RAVENS

Flacco (5) egy sack után elmélkedik az élet nehézségein (Fotó: Reuters)
Flacco (5) egy sack után elmélkedik az élet nehézségein (Fotó: Reuters)

Billy Cundiff 25 yardos mezőnygólja volt az egyetlen, aminek a Ravens drukkerei örülhettek a Colts elleni főcsoport-elődöntőn – három szerzett pont pedig semmi jót nem ígér egy csapatnak az NFL rájátszásában…

Nem is sült ki semmi jó a baltimore-i csapatnak Indianában: a Colts három negyedben is „lenullázta" a nagyon sematikus támadójátékkal próbálkozó vendégeket, Peyton Manning pedig a második játékrészben kiosztott két TD-passzt (Austin Collie-nak, majd Reggie Wayne-nek), ez gyakorlatilag el is döntötte a meccset félidőre.

A Baltimore-nál nagyon keveset volt támadásban a labda (26:02 a hazaiak 33:58-ával szemben), rosszul sáfárkodtak a ritka lehetőségekkel, ráadásul két fumble és két interception is „színesítette" játékukat – röviden összefoglalva még esélyt sem hagytak maguknak… Persze ez egyben a Colts-védelem dicsérete is, hiszen az indianaiak „elhárító alakzata" remek teljesítményt nyújtott.

„Egész héten a futójátékukra készültünk, és csak azzal jöttek, amit már láttunk tőlük a felkészülés során. Nagyon, nagyon kiszámíthatóan játszottak" – mondta a meccs után az NBC-nek a Colts defensive tackle-je, Antonio Johnson.

„Nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy egyáltalán esélyünk legyen a győzelemre. Úgy védekeztek, ahogy szoktak, csak éppen nagyon jól. Ez elég is volt" – lógatta a fejét John Harbaugh, a Ravens mestere.

A Colts a San Diego Chargers vagy a New York Jets ellen vívja a főcsoportdöntőt, melyen szintén a hazai pálya előnyét élvezheti.

NFL
NEMZETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
New Orleans Saints–Arizona Cardinals 45–14
AMERIKAI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Indianapolis Colts–Baltimore Ravens20–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik