Tükörsima Clippers-veréssel üzent a Cleveland

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.03.14. 09:03
null
Kobe Bryant 14 pontot szerzett a Carmelo Anthony elleni utolsó dobópárbajában (Fotó: Reuters)
LeBron James vezérletével a Cleveland lejátszotta a Los Angeles Clipperst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a keleti listavezető esélyt sem adott Chris Pauléknak. Még ennél is nagyobb különbség alakult ki az Atlanta-Indiana rangadón, a hazaiak az első percektől kezdve tetemes előnyben játszottak és végül tükörsima győzelmet arattak. Jose Calderon triplájával győzött a Knicks a Lakers otthonában, hamar eldöntötte a meccset a Utah Sacramentóban, a Milwaukee pedig az utolsó negyedben gyűrte le a Brooklynt – íme a részletek!

Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers 90–114

Nagyon könnyedén nyert a Cavs. Már az első negyed végén kezdett ellépni a vendégcsapat, összességében egy 30-6-os futással hagyta állva ellenfelét és a nagyszünetre már 17 pontos előnnyel mehetett. A harmadik játékrészben sem lassított a Cleveland, nyolc triplát süllyesztettek el, ebből négyet zsinórban (összesen 18 hármassal zártak), a különbség pedig a harmincat közelítette – végül tükörsima győzelmet arattak Jamesék. Ha már James: újabb két mérföldkövet ért el, a gólpasszokat tekintve megelőzte Kevin Johnsont és az all-time lista 19. helyére lépett fel, a bedobott büntetőket tekintve pedig Wilt Chamberlaint nyomta le és lépett előre a 16. pozícióba.

Nem tudott hozzászólni a Clippers. 14-4-gyel kezdték a meccset a hazaiak, de innentől csak asszisztálni tudtak a Cavs-gálához. A támadójátékuk pontatlan és erőtlen volt (egyedül a Paul-Redick páros dicsérhető), védekezésben pedig mintha pályán sem lettek volna: rengeteg könnyű kosarat, leindítást engedtek a vendégeknek és a 18 bekapott tripla is szezoncsúcs. A meglepően nagyarányú vereség után továbbra sem tudja ledolgozni az OKC-vel szembeni hátrányát Doc Rivers csapata.

A Clippers legjobb dobói: Redick 19/6, Paul 17/9, Jordan 11, Johnson 11/6, Rivers 11/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 27/9, Smith 17/15, Irving 17/6

Atlanta Hawks–Indiana Pacers 104–75

Nem adott esélyt a Hawks. Hatalmas energiával és kőkemény védekezéssel kezdte a meccset az Atlanta, így rögtön megléptek 16–2-re és innentől már nem is néztek hátra. A „pihentetőbb” második negyed után a harmadikban ismét robbantottak a hazaiak, egy 20-0-s rohammal végleg kiütötték ellenfelüket – ebben a játékrészben dobtak nyolc triplát, az előnyük pedig harminc pont fölé nőtt. A siker titka a védekezés volt, de ezúttal a palánk alatt is stabilnak bizonyultak Millsapék, elöl pedig gyönyörűen járt a labda és sok üres helyzetet vállalhattak el.

Esélytelen volt a Pacers. Fáradtnak, tompának tűnt a vendégcsapat, amelynek egyetlen halovány esélye volt csupán a felzárkózásra, de ezt is hamar elfojtotta az Atlanta. Paul George mindössze hét pontot tudott hozzátenni tizenöt dobásból és egyedül Myles Turner játszott elfogadhatóan – végül csak ő töltött 25 percnél többet parketten, de ezzel a támadójátékkal nem lehetett más az eredmény, mint kiütéses vereség.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 18/6, Horford 18/6, Korver 14/12
A Pacers legjobb dobói: Turner 19, Ellis 10/3, Mahinmi 8, Miles 8/6

Sacramento Kings–Utah Jazz 99–108

Hamar lerendezte a Jazz. Hatalmas különbség volt a felek között az első negyedben, sokkal gyorsabbak és koncentráltabbak voltak a vendégek, ennek köszönhetően pedig pillanatok alatt állva is hagyták ellenfelüket – a játékrészt 18 ponttal nyerték Haywardék. A folytatásban már kiegyenlítettebb lett a játék, de a 40% felett triplázó, belül pedig Favorsra építő Jazz könnyedén megtartotta előnyét – a védekezésükre figyeltek és gond nélkül behúzták a meccset.

Nagyon mélyen van a Kings. Sorozatban ötödik, az elmúlt tíz meccsből pedig kilencedik vereségét szenvedte el a korábban playoffban reménykedő Sacramento, de az utóbbi időben mindenre hasonlított a klub, csak profi kosárlabda-csapatra nem. Az első negyed letargiáját most sem tudták eltüntetni, hiába csinált parádés dolgokat Cousins és hiába szállt be 4/4 triplával Casspi – részükről akár már vége is lehetne a szezonnak...

A Kings legjobb dobói: Cousins 31/9, Casspi 20/12, Collison 14
A Jazz legjobb dobói: Favors 28, Hayward 27/12, Mack 14/12

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 100–109

Antetokounmpo elszabadult. A fiatal görög mindenes negyedik tripla-dupláját jegyezte az utóbbi tizenegy találkozón, ráadásul úgy, hogy ezt már kis híján a nagyszünetben elérte. A fordulás után inkább a pontszerzéssel törődött (28-cal zárt 11 pattanó, 14 gólpassz, négy labdaszerzés és két blokk mellett), de gyönyörű dolgokat mutatott és nagy része volt csapata negyedik negyedbeli futásában is – ekkor parádés védekezéssel és leindításokkal léptek meg a vendégek, amely végül eldöntötte a találkozót.

Elfáradt a Nets. Hatalmasat küzdöttek a hazaiak az atletikus, gyors és agresszív vendégek ellen és végig magas színvonalon, koncentráltan kosárlabdáztak – ezt bizonyítja a bőven 50% feletti mezőnymutató és a kiegyensúlyozott támadójáték is. A negyedik negyedre azonban kifulladt a társaság, 12 labdát adtak el Lopezék ebben az etapban, melyekből átrohant rajtuk a Milwaukee – ráadásul végül 15 támadópattanót engedtek, ezeket pedig nem tudták ellensúlyozni.

A Nets legjobb dobói: Lopez 20, Kilpatrick 19/9, Young 17/3
A Bucks legjobb dobói: Antetokoumpo 28, Parker 23, Middleton 19/9

Los Angeles Lakers–New York Knicks 87–90

Calderon nyerte meg. Nem hozott nagy színvonalat a találkozó, a Knicksnél nem lépett pályára Porzingis, így csak a remeklő Anthony-t és a hatékonyan termelő Lopezt lehet dicsérni náluk – Anthony a negyedik negyedben is villogott, 12 pontot szórt ebben a játékrészben. 87-87-nél támadhatott a Lakers, de Bryant dobása lejött, az utolsó támadás így a New Yorké lett – a figurát elrontották, de Huertas „védekezését" kihasználva Jose Calderon a dudaszó pillanatában elsüllyesztett egy triplát, amellyel végül megnyerte a meccset csapatának.

Bő rotáció volt a Lakersnél. Érdekesség, hogy a hazaiaknál senki nem játszott többet 27 percnél, de minimum 21-et kilencen is – ehhez jött még Metta World Peace 16 perce. Jól viszont szinte senki nem teljesített, D'Angelo Russell és Julius Randle is csak szenvedett, Kobe Bryant 15 dobásból szedett össze 14 pontot, egyedül a padról beszálló Williams-Bass kettőst lehet egyértelműen a pozitív oldalon említeni.

A Lakers legjobb dobói: Williams 15/3, Bryant 14/3, Clarkson 12
A Knicks legjobb dobói: Anthony 26/6, Lopez 16, Calderon 9/3, Afflalo 9, Galloway 9/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik