Történelmet írt a Bucks a Heat ellen, a Magic vezeti a ligát

GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2020.12.30. 09:14
null
Nik Vucsevics megint tarthatatlan volt (Fotó: Getty Images)
144 pontot és 29 triplát dobott a széteső Miaminak a Milwaukee az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) hajnali rangadóján. Az Orlando az egyedüli 4–0-s csapat, visszavágott a Pacersnek a Boston, a Sixers is legyőzte a Raptorst, javított a Clippers, megint kikapott a Kingstől a Denver, elvesztette veretlenségét a Cavs.

 

Cleveland Cavaliers–New York Knicks 86–95

Oda a veretlenség. 30-s mérleggel fogadta a Knickst a liga első hetének egyik meglepetéscsapata, a Cavaliers. Az eddig kiválóan működő Collin Sexton, Darius Garland páros Kevin Love, Kevin Porter Jr. és Isaac Okoro hiányában is próbálta a hátára venni az övéit, előbbi 20 pontja mellé négy gólpasszt is kiosztott, míg utóbbi 16 ponttal, 5 lepattanóval és 6 assziszttal somfordált le a parkettről. Viszont a dobóformát egyikőjük sem találta: Sexton 6/17-es, Garland pedig 6/18-as mutatóval zárt, s hát valljuk be őszintén, egyik sem a kirakatba való. A dupla-dupla gép Andre Drummond (18 pont, 17 lepattanó, 6 blokk) hozta ugyan a tőle elvárhatót, sőt a hazaiak legjobbja volt, de elég nehéz úgy meccset nyerni, ha zsinórban tíz triplát kihagynak, összességében pedig 7/32-vel, botrányos 21,9%-os mutatóval zárják ezt a kategóriát egy olyan ligában, ahol immáron komplett mérkőzések sorsa dőlhet el ezen.

Már az első negyedben eldöntötte a Knicks. A Milwaukee Bucks skalpjának begyűjtését követően tovább folytatta remeklését a New York, az első tizenkét percet 29-15-re nyerték a vendégek, ezzel pedig viszonylag korán irányba állították a mérkőzés végkimenetelét. Julius Randle (28 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz, 4/4 tripla) karrierje hetedik tripla-duplájával vezette övéit, ám elsődlegesen nem is az ő káprázatos játéka, mint inkább a hárompontosok döntöttek: a vendégek ugyanis 14/25-tel céloztak kintről, mellyel végig kézben tartották a meccset, hét pontnál közelebb egyetlen alkalommal sem engedték a hazaiakat. Ahogyan a mérkőzést követően Randle fogalmazott, szinte bármikor képesek voltak megbontani a Cavs védelmét, a kiosztásokból pedig rendre tiszta dobóhelyzetet teremtettek. Mivel Reggie Bullock (17 pont, 7 lepattanó), Elfrid Payton (14 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) és RJ Barrett (12 pont, 7 lepattanó) teljesítményére sem lehetett panasz, így Tom Thibodeau fiai a két vereségük mellé immáron két győzelmet is odaírhatnak.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 20/3, Drummond 18, Garland 17/9
A Knicks legjobb dobói: Randle 28/12, Bullock 17/15, Payton 14/6

Detroit Pistons–Golden State Warriors 106–116

Jerami Grant rivaldafényben, ám továbbra is nyeretlen a Pistons.
A Detroit az Atlantától elszenvedett vereséget követően back-to-back lépett pályára, ám öröm az ürömben, hogy Blake Griffin és Derrick Rose is ott lehetett a parketten, bár az autóvárosiak túl sokat ebből nem profitáltak. A magasember teljesen enerváltan játszva tíz pontig sem jutott el, ellenben Rose szinte mindent ráemelve 6/18-as dobásmutatóval rontotta az esélyeiket. Az első félidőben még a hazaiak akarata érvényesült, Jerami Grant 27 ponttal és 7 lepattanóval csapata legjobbja volt, de rajta kívül mindössze Josh Jackson (17 pont, 6 lepattanó) tudott érdemben felnőni a feladathoz. Próbált ugyan kapaszkodni a Pistons, de ebből újfent vereség lett, így összességében továbbra sem látható, hogy milyen célokkal, és ami még elkeserítőbb, hogy milyen koncepcióval vágott neki ennek az idénynek a Motor City.

Végre megrázta magát Andrew Wiggins. Nagyon úgy fest, hogy Stephen Curry egy egyszemélyes cirkuszban találta magát, hisz meccsről meccsre nagyon sok múlik azon, hogy mit tud a közösbe tenni, és ez most sem volt másképp: ezúttal 31 ponttal, 5 lepattanóval és 6 gólpasszal vonulhatott az öltözőbe. Az újonc James Wiseman továbbra is kiemelkedik a 2020-as draftról érkezők közül, bár 6 pontjával nem ez volt karrierje legjobb meccse, de két kulcsfontosságú zsákolásával igenis főszerepet játszott abban, hogy végül győztesen hagyhatták el a parkettet. Ami ennél is fontosabb, hogy végre „megtalálta” a dobóformáját Andrew Wiggins és Kelly Oubre Jr. duója: Wiggins 9/19-cel 27 pontig jutott, míg Oubre 6/10-zel dobott 14 pontot – Wiggins bevert 5/8 triplát is, illetve kiosztott 3 blokkot, ő felnőtt Curry mellé. Maga a mérkőzés egy negyedik negyedbeli 12-0-s rohanással dőlt el, Wiseman látványos megoldását Wiggins triplája követte, a hazaiak pedig erre már nem tudtak mit lépni.

A Pistons legjobb dobói: Grant 27/9, Jackson 17, Rose 15/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 31/15, Wiggins 27/15, Oubre Jr. 14/3

Indiana Pacers–Boston Celtics 111–116

Visszavágott a Boston. Előző este még a Pacers nyerte az egylabdás végjátékot a Celtics ellen és most is úgy nézett ki, hogy győzhetnek a hazaiak, a harmadik negyedben komoly hullámvölgybe került a Boston és már volt 17 pontos hátrányban is, mielőtt összeszedte magát. A záró etap azonban a vendégeké volt, egyrészt Brad Stevens felrázta játékosait, akik sokkal agresszívebben védekeztek, másrészt előlépett vezérré Jayson Tatum, aki 27 pontjából 14-et ebben a negyedben szerzett – már 94-94-nél utolérték ellenfelüket, aztán 100-100 után egy 9-0-s rohammal lógtak meg és innentől nem is néztek vissza. Stevens elmondta, hogy csapatként még nem tartanak ott, ahol szeretnének, de néha ilyen helyzetben is meg kell találni a módot a győzelemre, ők pedig most ezt meg tudták tenni – Tatum (27 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Brown (20 pont, 7/13 mezőnyből, 4 labdaszerzés) és a feljavuló Smart (17 pont, 5 gólpassz) vezetésével sikerült nyerniük, így 2-2-ről folytathatják majd.

Az első vereség. 3-0-s mérleggel ment bele ebbe a meccsbe az Indiana és a szoros első félidő után úgy tűnt, hogy jöhet a negyedik siker is – Victor Oladipo parádézott, TJ Warren egymaga 15 pontot szórt a harmadik negyedben és közel hússzal is vezettek már. A záró etapra azonban Warren és Oladipo is eltűnt (ketten együtt összesen hat pontot dobtak), most Domantas Sabonistól sem jöttek a jó dobások, a kispadról sem érkezett segítség, úgyhogy a feljavuló Boston ellen egyszerűen nem tudtak ritmust váltani – simán elbukták a lepattanózást, 21-gyel kevesebb büntetőt harcoltak ki, összességében a Celtics jobban akarta ezt. Nagy baj nyilván nincs, most a Clevelandet fogadják és a következő öt meccsükből négyet is otthon játszhatnak le.

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 24/6, Brogdon 19/9, Warren 17
A Celtics legjobb dobói: Tatum 27/3, Brown 20/3, Smart 17/9

Philadelphia 76ers–Toronto Raptors 100–93

Embiid egy sérüléssel együtt is dominált. Az előző meccset hátfájdalmak miatt kihagyta a Sixers centere, most viszont visszatért, de a harmadik negyed elején megsérült a lába és grimaszolva ment be az öltözőbe – Doc Rivers annyit mondott, hogy ő most meccs közben nem nézi meg a játékosát, mert ilyenkor általában rossz hírek jönnek. A rossz hír azonban a Toronto számára érkezett meg azzal, hogy Embiid néhány perc múlva visszatért a pályára és onnantól ízekre szedte a Raptorst a palánk alatt – a center végül 29 ponttal, 16 lepattanóval és 16 kiharcolt büntetővel zárta az estét, vele a pályán +15-ben voltak a hazaiak. A Philly a második félidőben 14 pontos hátrányból állt fel, a záró etapban jó védekezéssel és fontos dobásokkal gyűrte le a Torontót – 87-87-nél utólag visszavontak egy Baynes-triplát, onnantól pedig már a Sixers vezetett, egy perccel a vége előtt Seth Curry triplájával lett közte öt és innen nem volt visszaút. Embiid remeklése mellett Tobias Harris (26 pont, 11 lepattanó, 2 labdaszerzés, 2 blokk) is dicsérhető, az említett Curry 17 pontot szórt 3/6 triplával és 4 gólpasszal, Ben Simmons pedig a gyenge dobása ellenére 11 pontig, 13 lepattanóig és 7 gólpasszig jutott – 38%-os (!) mezőnymutatóval is megnyerték a meccset, úgyhogy 3-1-es mérlegről folytathatják majd.

Nincs meg az első győzelem. Immár 0-3-ra áll a Toronto ebben az alapszakaszban és bár ezen a meccsen úgy tűnt, hogy megtörhetik a jeget, de az utolsó másfél negyedben leolvadtak és végül ismét kikaptak. Egyébként parádésan kezdtek, limitálták az Embiid-Simmons párost és 28-17-re nyerték az első játékrészt, de ezt követően fokozatosan visszaestek és a nagyszünet után teljesen elfogytak támadásban – ott már csak 37 pontot tettek fel a táblára és 35,6%-os mezőnymutatóval zárták az összecsapást. A 17 bedobott triplájuk egy darabig vitte őket, egyénileg Lowry (24 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz), Siakam (20 pont, 6 lepattanó, 4/9 tripla) és Anunoby (20 pont, 4/7 tripla, 5 labdaszerzés) villanásait lehet kiemelni, de VanVleet, Baynes és a kispad nem nőtt fel a feladathoz – következőleg a Knicks ellen próbálkozhatnak.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 29/3, Harris 26/6, Curry 17/9
A Raptors legjobb dobói: Lowry 24/9, Anunoby 20/12, Siakam 20/12

Washington Wizards–Chicago Bulls 107–115

A Bulls mozdult el a holtpontról. Két nyeretlen csapat találkozott ezen a mérkőzésen és előzetesen azért inkább a Wizardsnak állt a zászló a hazai pálya, Russell Westbrook visszatérése, illetve a Chicagónál Lauri Markkanen esetleges hiánya miatt. Utóbbi végül játszott, bár csak 19 percet töltött parketten, mielőtt újra megsérült, de mégis a Bulls nézett ki jobban: heten is elérték a tízpontos határt a vendégeknél, a kispadról többen is nagyszerűen szálltak be, a játék alapját megadta a LaVine-White páros és mindenki elvégezte a piszkos munkát is. A második negyedben a Wizards téglagyártásából kovácsoltak előnyt, aztán a harmadikban jött egy kis LaVine-show, amikor a hátvéd egymaga dobott sorozatban kilenc pontot és vezettek már 19-cel is, mielőtt ebből "elkoptattak" valamennyit – a meccslabdát Billy Donovan vezetőedző kapta a csapatától, aki az első győzelmét aratta a chicagói kispadon.

Valami hiányzik. Ennél azért többet várnánk attól a Washingtontól, amelyben ott van a magát nagyon sokra tartó Bradley Beal és a szintén legalább ilyen magabiztos Russell Westbrook, de eddig négyből négy zakót sikerült összeszedni, amely az utóbbi nyolc év legrosszabb rajtja a franchise-nál. Westbrook most is hozta a menetrendszerű tripla-duplát (21 pont, 15 lepattanó, 11 gólpassz), Beal 29 pontot szerzett, ráadásul most a padról Davis Bertans is beszórt egy 20-ast, de ez sem volt elég – a második negyedben 1/11-et dobtak távolról, ott hátrányba kerültek és ezt követően egyáltalán nem tudták magukhoz ragadni a gyeplőt. Egyelőre valami nem működik ennél a csapatnál, a két sztár statisztikái megvannak, a győzelmek viszont nem jönnek – most ismét a Bullsszal találkoznak, jöhet egy újabb próbálkozás.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/3, Westbrook 21/3, Bertans 20/9
A Bulls legjobb dobói: LaVine 23/9, White 18/6, Porter Jr. 16/9

Miami Heat–Milwaukee Bucks 97–144

Megsemmisítés, történelemírással. Elképesztő teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen a Milwaukee, amely jó egy perc után 10-0-ra, négy perc után pedig 21-3-ra vezetett és ezt a részét tovább nem is érdemes vizsgálni a meccsnek – 46-26-ra nyerték az első negyedet a vendégek és az olló később is folyamatosan nyílt. Az este igazi sztorija azonban a Bucks tripladobása volt, Mike Budenholzer fiai már a nagyszünetig 16 hármast süllyesztettek el (franchise-csúcs), végül pedig 29-et küldtek a gyűrűbe, amellyel új NBA-rekordot állítottak fel, soha senki nem dobott még be ennyit egyetlen mérkőzésen – az előző rekord 27 volt, a Houston Rockets állította fel tavaly tavasszal. A Bucksnál a 13 pályára lépő játékos közül csak Jannisz Adetokunbo nem talált be kintről, aki egyébként mindössze 9 pontot szerzett, ezzel 132 meccs után fordult vele először az, hogy nem érte el a tízpontos határt – sebaj, egy ilyen történelmi estén ez aligha fontos. Jrue Holiday 6/10, Donte DiVincenzo 5/6, Khris Middleton pedig 4/5 hármast tett hozzá a rekordhoz, tényleg mindent bedobtak, ami csak a kezükbe került – Budenholzer szerint vannak napok, amikor a kosárlabda istenei velük vannak, ez egyértelműen ilyen nap volt...

Ezt nem teszi ki az ablakba a Miami. Ugyan Jimmy Butler és Andre Iguodala nem lépett pályára a Heatnél, de ez nem indokolta azt a teljességgel vállalhatatlan játékot, amit produkáltak a hazaiak, főleg hogy most először már száz néző is ott lehetett az arénában – igaz, egyelőre csak a csapattagok és a dolgozók családja, illetve barátai. Ezzel együtt annyira energia nélkül lézengtek csak a pályán, ami abszolút nem jellemző erre a csapatra és bár a végeredményhez, a kiütéshez, a történelemíráshoz a Bucks ihletett napja is kellett, de a Miami finoman szólva sem nehezítette meg a vendégcsapat dolgát. Ez volt a Heat történetének második legcsúnyább veresége és bár Erik Spoelstra hamar elengedte az estét (a kezdőből Harkless 4, Leonard 2 percet játszott), erre a teljesítményre akkor sincs mentség – írhatnánk, hogy legalább Tyler Herro dobott egy félidő alatt 20 pontot, de ezt valószínűleg most még ők maguk sem jegyzik sehova...

A Heat legjobb dobói: Herro 23/9, Nunn 15/3, Bradley 14/12
A Bucks legjobb dobói: Middleton 25/12, Holiday 24/18, DiVincenzo 17/15

Oklahoma City Thunder–Orlando Magic 107–118

Ligaelső a Magic. Mivel a Pacers és a Cavs is kikapott, így már csak két veretlen csapat maradt az NBA-ben, az Orlando mellett az Atlanta mondhatja ezt el magáról, de a Hawks nem lépett most pályára, a Magic pedig újabb győzelmet jegyzett, így Steve Clifford legénysége az egyedüli 4-0-s gárda, amely azt jelenti, hogy jelenleg ligaelsőként beszélhetünk róla. Ezen az estén a back-to-backet játszó OKC ellen sem hibáztak a vendégek, remekül kezdtek és 34 pontot dobtak az első negyedben, aztán szorosabb lett a meccs, de az utolsó játékrészben megint feljebb tudtak kapcsolni – 87-87 után gyors hat pontot dobott a remeklő Dwayne Bacon (18 pont, 8 lepattanó, 9/10 mezőnyből) és innentől már nem inogtak meg többször. Nik Vucsevics megint tarthatatlan volt (28 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Markelle Fultz a gyenge dobása mellett 10 gólpasszt osztott szét eladott labda nélkül, de Fournier, Ross és Gordon is tíz pont fölé jutott – 51%-kal céloztak mezőnyből és bár a védekezésükkel saját bevallásuk szerint nem elégedettek, azért 4-0-nál nagy panaszra nincs okuk...

A végét elrontotta az OKC. A back-to-back második felén gyengébben kezdett, aztán feljavult a Thunder, Shai Gilgeous-Alexander (23 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 8/10 mezőnyből, 3/3 tripla) és Isaiah Roby (19 pont, 9/12 mezőnyből) vezetésével visszajöttek, majd ki is egyenlítettek, de talán a hajrában "beütött" a fáradtság, mert az utolsó negyedben 4/13-at dobtak a büntetővonalról, az elhagyott kilenc pont pedig megbosszulta magát. Pedig a meccset kihagyó Al Horford és George Hill nélkül is jól néztek ki, a helyükre kerülő Roby és Justin Jackson is élt a lehetőséggel – Mark Daigneault vezetőedző is elégedett volt játékosaival, szerinte jól küzdöttek, csak a végén hibáztak túl sokat. Ezzel jelenleg 1-2-re állnak, most a New Orleanst fogadják, mielőtt elmennek egy hosszabb túrára.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 23/9, Roby 19/3, Dort 15/9
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 28/9, Bacon 18, Fournier 14/6

Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 111–86

Hamar eldőlt. Váratlanul sima mérkőzés lett ebből, a Suns ugyanis gyakorlatilag a második negyedben lerendezte a dolgokat, miután azt a játékrészt 35-15-re nyerte – a harmadik negyedben még visszajöttek a kezdők, ott tovább nyílt az olló és volt már közte 40 (!) pont is, mielőtt a záró etapot 25-11-re megnyerte és ezzel a végeredményt kicsit kozmetikázta a New Orleans. A Sunsnál így végül Chris Paul és Devin Booker is tíz pont alatt maradt, egyszerűen nem volt szükség tőlük többre (Paulnak azért volt 9 gólpassza) és csak Miles Bridges érte el a 30 perces határt, a többiek a harmadik negyedben letudták a munkát – sokkal energikusabban, agresszívebben játszottak Crowderék, amellyel nem tudott mit kezdeni a Pels. Monty Williams vezetőedző szerint az tetszett neki igazán, hogy amikor elkezdtek keményen védekezni, azzal rögtön szétszedték ellenfelüket és onnantól nem volt kérdés – igaz, most a nehéz dobásaik is beestek, ezért lett ekkora a különbség, de az alapot akkor is a védekezésük és az agresszivitásuk adta meg. Eddig jól néznek ki, 3-1-re állnak, most jön egy komolyabb kihívás a Jazz elleni idegenbeli meccs képében, meglátjuk, hogy ilyen helyzetben mennyire jók.

Van Gundy elégedetlen. A Pelicans edzője, Stan Van Gundy úgy fogalmazott, hogy nem is tud mit mondani a két középső negyedükről, mert ott nem egy dolog romlott el náluk, hanem minden – nem tudták leütni a labdát, nem tudták levédekezni a Suns sebességét, lassúak, bizonytalanok, erőtlenek voltak, értékelhetetlen volt a produkciójuk. Az már csak mindennek egyik hozadéka, hogy ők csapatszinten összesen 3/24 triplát tudtak bedobni, míg a Phoenix 19-szer talált be kintről, egyszerűen szörnyű meccset játszottak – Zion Williamsonnak voltak villanásai az első félidőben, pozitívumként talán ennyit lehet kiemelni. 2-2-re állnak, nem történt tragédia, de most mennek tovább Oklahoma Citybe, aztán jön négy hazai meccsük – ezeken meg kell alapozniuk a folytatást, mert aztán egy hetes idegenbeli túra következik...

A Suns legjobb dobói: Crowder 21/15, Johnson 18/12, Bridges 13/3, Ayton 13, Payne 13/9
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 20, Ingram 13/3, Adams 11, Alexander-Walker 11

Los Angeles Clippers–Minnesota Timberwolves 124–101

Javított a Clippers. A Dallas elleni kiütéses vereség után most egész más arcát mutatta Tyronn Lue alakulata, amelynél ugyan most sem játszott Kawhi Leonard, de ezúttal egyáltalán nem is hiányzott a pályáról. A hazaiak már az első negyedben is jó ritmusban kosárlabdáztak, aztán a másodikban állva hagyták a Minnesotát és a nagyszünetben kereken húsz ponttal vezettek – a fordulás után tovább nőtt a különbség, amely volt már 31 egység is, mielőtt a végén ezen kicsit szépített a Wolves. A Clippersnél heten dobtak 11 és 20 pont között, jól elosztott csapatmunkával tudtak dominálni és senki nem játszott extrát, illetve nem is vállalta túl magát: George és Ibaka 12-12, Williams 11 mezőnykísérlettel zárt, a többiek mind ez alatt maradtak, Végül 53,4%-os mezőnymutatóval, 51,6%-kal bevert 16 triplával, valamint 32 gólpasszal fejezték be az estét és tizenegy pályára lépő játékos szerzett pontot – javították a múltkori kisiklást, 3-1-gyel várják a Portland elleni évzárót.

Most ennyit tud a Wolves. Karl-Anthony Towns nélkül ennyire volt képes a Minnesota, nagyjából ugyanúgy nem tudott komoly ellenállást kifejteni, mint két napja a Lakers ellen. A különbség annyi volt, hogy most D'Angelo Russell (22 pont, 9/19 mezőnyből) nem volt olyan szörnyű, mint akkor, illetve Malik Beasley (19 pont) és Ricky Rubio (17 pont, 6/8 mezőnyből) is hozzátett valamit – az 1/1-es Anthony Edwards 4/7 triplával jelentkezett a padról, de ezen felül csak három elrontott közeli, egy fault és egy blokk került be a statlapjára, ő sem váltotta meg a világot. Towns nélkül lehet, hogy ez a plafon a Minny számára, mindenesetre 2020 nekik ezzel véget ért, legközelebb január másodikán fogadják a Washingtont.

A Clippers legjobb dobói: Williams 20/3, George 18/12, Ibaka 16
A Timberwolves legjobb dobói: Russell 22/12, Beasley 19/6, Rubio 17/6

Sacramento Kings–Denver Nuggets 125–115

Haliburton villogott, megint a Kings örülhetett. A szezon első meccsén Denverben nyert hosszabbítást a Sacramento, így most itt volt a visszavágás lehetősége a Nuggets előtt, de megint nem tudott ezzel élni Mike Malone csapata, ismét a Kings jött ki győztesen a küzdelemből. A hazaiaknál De'Aaron Fox (24 pont, 9 gólpassz) nagyon élt, de Richaun Holmes is beszórt egy 20-ast minimális hibával, Marvin Bagley alig 23 perc alatt jutott el 18-ig, Harrison Barnes a 13 pontja mellett 8 gólpasszt (karriercsúcs) jegyzett és a kispadról is érkezett segítség, így Buddy Hield gyengébb napja is belefért. A döntő faktort viszont az újonc csereirányító, Tyrese Haliburton jelentette, aki 13 ponttal, 6 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel és 3/4 triplával jelentkezett, kétszer is fontos pillanatban talált be távolról, illetve a záró etapban kulcsszerepe volt a 11-0-s, meccsdöntő Kings-rohamban – vele a pályán +20-ban volt a Sacto, nem csoda, hogy a teljes negyedik negyedet a pályán töltötte. A hazaiak így 3-1-re állnak, a Denvert már oda-vissza megverték, most pedig Houstonba látogatnak.

Jokics most felemás volt, nem működött jól a Denver. Jamal Murray nem tudta vállalni a játékot az előző esti sérülése után, így még nagyobb teher hárult a nagy formában lévő Nikola Jokicsra, aki azonban ezúttal kissé felemás teljesítményt nyújtott. Egyrészt 26 ponttal, 11 lepattanóval és 12 gólpasszal összehozta pályafutása 44. tripla-dupláját, amivel történelmet írt, mert ennyire még senki nem volt képes a Nuggets mezében, másrészt viszont 10 labdát is eladott, amit edzője is megjegyzett – a csapat összesen húsz alkalommal veszítette el a labdát és ezekből közel negyven pontot kapott, ez nem fért bele. Amúgy Michael Porter Jr. (30 pont, 10 lepattanó, 12/18 mezőnyből, 4/7 tripla, 2 blokk) teljesítményét illik kiemelni, Monte Morris dobott 24 pontot (karriercsúcs), de a hullámzásból rosszul jöttek ki a végén: a második negyedet 42-28-ra elvesztették, aztán a harmadikat 38-22-re megnyerték, majd a negyediket megint elbukták 29-15-re. Összességében voltak 10 pontos előnyben és 14 pontos hátrányban is az este folyamán, de a záró etapban Haliburton és a Kings sok volt nekik, így megint kikaptak és csak 1-3-mal kezdték a szezont.

A Kings legjobb dobói: Fox 24/6, Holmes 20, Bagley 18/6
A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 30/12, Jokics 26/3, Morris 24/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–New York Knicks 86–95
Detroit Pistons–Golden State Warriors 106–116
Indiana Pacers–Boston Celtics 111–116
Philadelphia 76ers–Toronto Raptors 100–93
Washington Wizards–Chicago Bulls 107–115
Miami Heat–Milwaukee Bucks 97–144
Oklahoma City Thunder–Orlando Magic 107–118
Los Angeles Clippers–Minnesota Timberwolves 124–101
Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 111–86
Sacramento Kings–Denver Nuggets 125–115

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik