Super Bowl: a Bucs „All Star-csapatának” sztorija; csak a sérülés állíthatta meg a KC-t

Vágólapra másolva!
2021.02.07. 13:04
null
Vasárnap éjszaka ismét farkasszemet nézhetnek egymással a csapatok (Fotó: Getty Images)
Vasárnap éjjel az utolsó mérkőzéséhez érkezik a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2020-as idénye. A Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs Super Bowl előtti felvezető írássorozatunkban ezúttal a két döntős fináléig tartó útját mutatjuk be.

MINDEN AZ 55. SUPER BOWLLAL KAPCSOLATBAN EGY HELYEN!

TAMPA BAY BUCCANEERS (14–5)

FLORIDÁBAN „MEGALAKULT AZ ÚJ PATRIOTS”

Tavaly márciusban óriási médiafigyelem övezte a Kalózokat, miután Tom Brady úgy döntött, hogy 20 esztendő után otthagyja azt a New Englandet, amellyel korábban hat gyűrűt is nyert. Mivel már március elején napvilágot látott a pletyka, hogy a Tampa Bay lehet a következő állomás, nem meglepő módon minden szempár Bruce Ariansékra szegeződött.

Március 20-án aztán sok szurkoló álma valóra vált: Brady a közösségi oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy kétéves, 50 millió dolláros megállapodást köt a Buccaneersszal! Az irányító döntésében nagy szerepet játszott, hogy Mike Evans és Chris Godwin személyében két nagyszerű elkapó várt rá, O. J. Howard és Cameron Brate pedig a tight end poszton számított minőségi párosnak, így kiemelkedő támadósor állhatott össze. Bradynek viszont még akadt meglepetés a tarsolyában – egy hónappal később elkezdtek szállingózni a hírek, melyek szerint a quarterback hívására a visszatérést fontolgatja Rob Gronkowski, a Patriots klasszis tight endje, aki 2019. márciusában visszavonult. A még mindig csak 31 éves játékos áprilisban be is jelentette a várva várt fejleményt, s mivel kifejezetten Brady kérésére volt csak hajlandó ismét pályára lépni, a Tampa Bay egy negyedik körös választási jogért megszerezte őt a Patriotstól.

Összeállt tehát az „álomcsapat”, amely ettől függetlenül tele volt kérdőjelekkel.

DÖCÖGŐS KEZDÉS, REMEK FOLYTATÁS

Nem indult fényesen Brady floridai pályafutása, az ekkor már 43 esztendős sztár ugyanis az első fordulóban, a Saints elleni csoportrangadón mindössze 239 yardig jutott levegőben, ráadásul kétszer eladta a labdát, hibáiból pedig a New Orleans büntetett – az első után Alvin Kamara futott touchdownt, a másiknál a labdát lehúzó Janoris Jenkins vitte vissza a Bucs végzónájába a labdát.

A Tampa Bay végül simán, 34–23-ra kikapott, kívülről pedig rögtön záporozni kezdtek a kérdések és a kritikák, hogy Bradynek talán mégsem lesz sikeres az „új kalandja”.

Mielőtt azonban a szakértők mélyebben belemerülhettek volna a témába, a Buccaneers gyorsan összeszedett három győzelmet: a Carolina Panthers ellen simán, 31–17-re, a Denver Broncos ellen ugyancsak könnyedén, 28–10-re, a Los Angeles Chargers ellen pedig 38–31-re nyertek a Kalózok, Brady a három találkozón ráadásul kiosztott kilenc TD-passzt, amivel elhallgattatta az őt bíráló hangokat.

Brutális támadóegység állt össze Tampa Bayben (Fotó: Getty Images)
Brutális támadóegység állt össze Tampa Bayben (Fotó: Getty Images)

Az ötödik fordulóban a Chicago Bears ellen jött egy újabb vereség, amivel a Bucs mérlege 3–2-re romlott, ezt viszont Arians alakulata gyorsan javította, a csapat 38–10-es sikere a bombaformában dobálgató Aaron Rodgersés a Green Bay Packers ellen jött. Ezt követte egy 45–20-as(Las Vegas Raiders), majd egy 25–23-as(New York Giants) diadal, amely után a Tampa Bay biztató, 6–2-es mérleggel várhatta a szezon második felét.

TOVÁBB JAVUL (?) A „SZUPERCSAPAT”, MEGINT ELŐKERÜL A BALHÉS SZUPERSZTÁR

Antonio Brown az elmúlt két évben tett róla, hogy ne nagyon maradjon olyan gárda, amely a keretében akarja tudni. A New England-i, igencsak rövidre sikerült kaland után sokáig azt hihettük, hogy a húzásait elnézve nem teljesen százas elkapó végzett a profi ligával: 2019 szeptemberében, majd tavaly júliusban is azzal állt elő, hogy visszavonul, néhány nappal később azonban mindkétszer közölte, hogy meggondolta magát. Örülni nem örülhetett, július 31-én ugyanis az NFL hivatalos közleményben jelezte, hogy sorozatos pályán kívüli balhéi miatt nyolc mérkőzésről eltiltja.

Balhék és elmeszelés ide vagy oda, Brown valahogy mégis előkerült, és országos cimboráján, Bradyn keresztül elérte, hogy a Buccaneers 2020 októberében egyéves szerződést kínáljon neki.

Ahogy lejárt az eltiltása, a kilencedik fordulóban már be is mutatkozhatott új együttesében.

Tom Brady a Buccaneershez is magával vitte Antonio Brownt (Fotó: Getty Images)
Tom Brady a Buccaneershez is magával vitte Antonio Brownt (Fotó: Getty Images)

SOROZATOS POFONOK, HULLÁMVÖLGYBEN A BUCCANEERS

Brown ugyan debütált, ám a következő hetekben vele együtt sem volt köszönet az alakulat mutatott játékában – Bruce Arians gárdájával az idény során másodszor is felmosta a padlót a New Orleans (38–3), Brady siralmasan teljesített, négyszer is eladta a labdát, a Bucs ráadásul mindössze három pontot tudott felrakni a táblára, azt is a találkozó végén. Noha a következő körben jött egy sima, Panthers elleni győzelem, a 11. és a 12. héten a Los Angeles Rams, majd a Kansas City Chiefs is ellátta Bradyék baját (mindkét meccs 27–24 lett).

Hiába a jó szezonkezdet, a Buccaneersnek úgy kellett a pihenőhétre vonulnia, hogy a helye a rájátszásban egyáltalán nem volt biztos a 7–5-ös mérlegével, a kvartettet ráadásul 9–2-vel úgy vezette a Saints, hogy annak klasszis irányítója, Drew Brees a tizedik játékhéten kidőlt, súlyos borda- és tüdősérülése azonban nem akadályozta a Szenteket abban, hogy sorra behúzzák az összecsapásokat.

AZ ÁLLANDÓ KÉRDŐJEL: MAGA A VEZETŐEDZŐ

BárBruce Arians kiváló szakember hírében áll, stílusa és felfogása sokak szemében szálka: a 68 esztendős trénerről tudni kell, hogy az agresszív játékot erőlteti, playbookja hosszú útvonalakon és nehéz passzokon alapul, ami az irányítóknak sosem kedvezett – amíg Arians 2007 és 2011 között a Pittsburgh Steelers támadókoordinátora volt, Ben Roethlisberger például kifejezetten sok ütést szedett be, de nem volt ez másként 2012-ben Andrew Luckkal, illetve az Arizona Cardinalsnál Carson Palmerrel sem.

Bruce Arians megosztó stratéga (Fotó: Getty Images)
Bruce Arians megosztó stratéga (Fotó: Getty Images)

A New Englandben teljesen más rendszerben dobálgató Bradyt mindenki óva intette Arianstól és az agresszív sémájától, az irányító számára viszont ezek a szempontok végül másodlagosnak bizonyultak.

Az alapszakasz során többször is kibukott az ellentétes felfogás, s ennek tetejébe Bruce Arians sosem köntörfalazott: amikor szerinte Brady hibázott egy-egy szituációban, a médiában is elmondta a véleményét, nem épp pozitív üzenetet sugározva a sztárja felé.

Arians és Brady gondolkodásmódja olyannyira különböző, hogy ez az alapszakasz során végig visszatérő vitatéma volt.

KIVÁLÓ HAJRÁ, MINDENKI VÁGYA TELJESÍTVE

A Buccaneers mondhatni hozta a kötelezőt, amikor az utolsó négy fordulóban a nem túl veretes Minnesota Vikingst (26–14), a Detroit Lionst (47–7),illetve az Atlanta Falconst oda-vissza verte (31–27, majd 44–27), zsinórban négy sikerével pedig 11–5-ös mérleggel zárta az alapszakaszt, és noha ezzel az NFC Déli csoportjában a Saints mögött csak a második helyen végzett, így is bejutott a rájátszás wild card körébe.

A 17. forduló ráadásul kis túlzással tökéletesre sikeredett: noha Mike Evans megsérült, előtte még gyorsan elkapott egy passzt, amivel meglett az 1000 yardja, ezzel NFL-csúcsot döntött, ő lett az első játékos, akinek az első hét idényében egyaránt összejött az 1000 elkapott yard.

Örülhetett Antonio Brown is, aki 11 elkapásból 138 yarddal és 2 touchdownnal zárt, azzal pedig, hogy Brady jól kitömte, aktiválódott Brown szerződésében egy bónusz, így a Tampa Baytől további 250 ezer dolláros jutalmat is kapott.

Rob Gronkowski hajlamos volt „eltűnni” néhány meccsen (igaz, ez is Arians felfogása miatt volt, aki többet használta blokkolásra a klasszis játékost), de így is odakerült a neve mellé 623 yard és 7 TD, míg Chris Godwin még a sérülésekkel tűzdelt szezonjában is összeszedett 840 egységet és 7 touchdownt.

Rob Gronkowski ezúttal sem zárt rossz idényt (Fotó: Getty Images)
Rob Gronkowski ezúttal sem zárt rossz idényt (Fotó: Getty Images)

Tom Brady az első buccaneerses idényét 4633 yarddal, 40 TD-nal és 12 pickkel, valamint nagyszerű, 102.2-es irányítómutatóval fejezte be.

Az „öregnek” egy évad kellett, hogy új csapatában egy halom rekordot megdöntsön: többek között a 102.2-es mutatója klubcsúcs, de például az is egyedi, hogy négy meccsén is kiosztott legalább négy touchdownt, illetőleg a gárdával összehozott 492 pontra, illetve 59 TD-jére sem volt korábban példa.

A Kalózok védelmét sem árt megemlíteni, az egység ugyanis a futás ellen ligaszinten a legjobbnak bizonyult, mindössze 1289 yardot engedélyezett, emellett összesen 25 labdát szerzett, 15-öt a levegőben, 10-et pedig fumble formájában.

BRADY 2020-AS IDÉNYE

A gárdából a pass rusher Jason Pierre-Pault beválasztották a Pro Bowl-csapatba, a Devin White, Lavonte David linebacker duó pedig az All Pro-alakulatba került be.

LASSUL A KALÓZHAJÓ, DE ÍGY IS MEGÁLLÍTHATATLAN

Bradyék a wild car körben a nem épp fényes, 7–9-es mutatóval bejutó Washington Football Teammel csaptak össze, és a papírformát hozták is, 31–23-ra nyertek a csereirányítóval kiálló fővárosiak ellen.

A főcsoport-elődöntőben aztán következhetett a reváns: a Bucs azzal a Saintsszel játszott, amely az alapszakaszban kétszer is legyőzte a gárdát. Ezúttal viszont Brady örülhetett a végén – a két csapat a negyedik negyedre 20–20-szal fordult rá, az utolsó játékrészben viszont Brees kétszer is eladta a labdát, amit a Tampa köszönt szépen, végül 10–0-val lezárva az etapot 30–20-ra legyőzte a New Orleanst, amivel ráadásul könnyen lehet, hogy „nyugdíjba küldte” a liga egyik legendás irányítóját.


A főcsoportfináléban összejött az újabb „álompárharc”! A Kalózok az MVP-várományos Aaron Rodgersszel kiálló Green Bay Packershöz látogattak – a meccs nem az irányítókról szólt, Brady háromszor, Rodgers pedig egyszer adta el a labdát, a „sajtfejűek” vezetőedzőjének, Matt LaFleurnek a bakija viszont sokba került a hazaiaknak, a szakember ugyanis néhány perccel a vége előtt, nyolcpontos hátrányban a Tampa Bay kilencyardosáról ahelyett, hogy nekiment volna negyedikre, meglepetésre mezőnygólt rúgatott, s mivel a Packers már nem kapta vissza a labdát, 31–26-os vereséget szenvedett.


Tom Brady ezzel bejutott az 55. Super Bowlba a Tampa Bay Buccaneersszel, amely ráadásul hazai környezetben, a Raymond James Stadiumban vívhatja meg a 2020-as idény nagydöntőjét. A legenda pályafutása során tizedik alkalommal lehet ott a fináléban, s ha nyer, már hét bajnoki gyűrű tulajdonosa lesz.
A Buccaneers a 2002-es, Oakland Raiders elleni nagydöntője után most először jutott el a szezon „utolsó meccséig”.

Az ünneplés után jöhettek a szerződések (Fotó: Getty Images)
Az ünneplés után jöhettek a szerződések (Fotó: Getty Images)


KANSAS CITY CHIEFS (16–2)

ÖSSZETARTÓ BANDA

Miután a Kansas City Chiefs megnyerte az 54. Super Bowlt Miamiban, a csapat első számú célkitűzése az lett, hogy egyben tartsa a győztes brigádot. A legfontosabb természetesen az volt, hogy a Chiefs magához láncolja a Super Bowl-MVP irányítót, Patrick Mahomest – ez júliusban meg is történt, a Kansas City tízéves szerződést kötött a quarterbackkel. Természetesen Mahomes a legjobban kereső irányítóvá vált a 450 millió dolláros szerződésével, ami különböző feltételek teljesítése esetén akár 503 millióra is felkúszhat.

Na de nem csak a QB-t kellett megtartaniuk a Főnököknek. Kisebb huzavona után a klasszis defensive tackle-t, Chris Jonest is sikerült marasztalni – ehhez egy négyéves, 85 millió dolláros szerződés kellett.

A Tyreek Hill mögött második számú elkapót – ha a tight end Kelce-t is belevesszük, akkor harmadikat –, Sammy Watkinst is megtartotta a Chiefs, neki azonban át kellett alakítani a szerződését, mivel túl nagy helyet foglalt a fizetési sapkában.

A Chiefs ugyan elvesztette Emmanuel Ogbah-t (passzsiettető, Miami Dolphins), Kendall Fullert (safety, Washington Football Team), Damien Williamst (futó) és Laurent Duvernay-Tardifot (right guard) – utóbbiak kiülték az idényt a koronavírus-járvány miatt –, az Arrowhead Stadiumban így is sikeres holt szezont könyvelhettek el.


Lamar Jackson ebben a szezonban sem tudta legyűrni Patrick Mahomes csapatát (Fotó: Getty Images)
Lamar Jackson ebben a szezonban sem tudta legyűrni Patrick Mahomes csapatát (Fotó: Getty Images)

MEGGYŐZŐ KEZDÉS (?)

A Chiefs mint bajnok nyithatta meg a 101. NFL-szezont, méghozzá a Houston Texans ellen. Deshaun Watsonék nem tudták felvenni a tempót Mahomesékkal, akik 0–7-es hátrány után 31 pontot szereztek válasz nélkül – legalább most nem 41-et, mint a tavalyi rájátszásban, amikor Bill O'Brien csapata 24 pontos előnyt szúrt el –, a vége így nagyon sima, 34–20 lett.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második meccs már neccesebb volt a Kansas Citynek, a Justin Herbert vezette Los Angeles Chargers ugyanis alaposan megnehezítette a bajnok dolgát. Egy óriási Mahomes TD-passz és egy utolsó másodperces Butker-mezőnygól után végül ikszre mentette a meccset a Chiefs. A hosszabbításban végül Herbert interceptionjét megbüntette Andy Reid gárdája, így 23–20-szal kimenekült LA-ből.

Az idény előtt talán a 3. fordulót várták a legjobban az NFL-rajongók, hiszen a Baltimore Ravens otthonába látogatott a Chiefs. Mindenki kiélezett mérkőzésre számított, ezt azonban Mahomes és a támadósor keresztülhúzta, s totális dominanciát mutatott be. A végén Lamar Jacksonnak ezúttal is gratulálnia kellett Mahomesnak, a Chiefs 34–20-ra győzött.

Az biztos, hogy ha a Chargers elleni találkozó után kételyek támadtak bennünk a Chiefs erejét illetően, a Ravens után már ismét a legjobb csapatként tekinthettünk rá. Ezért volt érhetetlen, amikor a Cam Newton nélküli New England Patriots ellen ismét szenvedtek a Főnökök. A 26–10-es siker közel sem mutatja meg, mennyire is gyengén futballozott a bajnok – ha Brian Hoyer nem játszik borzalmasan, könnyen bajba kerülhetett volna a Kansas City.

EGY VERESÉGRE HÁROM KIÜTÉS

Az ötödik játékhéten megjött az első vereség. A csoportrivális Las Vegas Raiders Derek Carr-ral az élen nagyszerűen játszott, s 40–32-re győzni is tudott az Arrowheadben.

A Chiefs felszívta magát, és a következő három meccsét egyaránt magabiztosan nyerte: a Buffalo Billst 26–17-re, a Denver Broncost 43–16-ra, a New York Jetset pedig 35–9-re verte a regnáló bajnok – ekkor már a balhés futó, Le'Veon Bell is a csapat tagja volt, akit éppen a Jets tett ki.

A VÉGÉN ÚGYIS MAHOMES NYER

Hill tarthatatlan volt a Buccaneers ellen (Fotó: Getty Images)
Hill tarthatatlan volt a Buccaneers ellen (Fotó: Getty Images)

Ugye megvan az a mondás, hogy a labdarúgást 22-en játsszák, s a végén úgyis mindig a németek nyernek? Na, hát valami ilyesmit lehetett mondani a Kansas City Chiefsre is, amely szoros meccsek sorozatából jött ki győztesen. A Carolina Panthers szinte végig életben tartotta a reményt, ám a küzdelem végén egy NFL-rekordot jelentő mezőnygól kellett volna ahhoz, hogy kiegyenlítsen – a KC 31–28-ra nyert. Ezt követően jöhetett a Raiders elleni visszavágó, amelyen Patrick Mahomes megmutatta, mennyire is clutch: alig több mint másfél perccel a meccs vége előtt kapta vissza a labdát úgy, hogy Jason Witten hatpontosával Jon Gruden gárdája 31–28-ra átvette a vezetést. Mahomes azonban bő egy perc alatt végigment a pályán, s 35–31-es győzelemre vezette alakulatát.

A nagy fordítás után a Tampa Bay Buccaneersszel találkozott Andy Reid együttese, amely az első negyedben nagyjából le is rendezte a meccset. Mahomesék 17–0-ra vezettek, ami annak volt köszönhető leginkább, hogy a Bucs nem tudott mit kezdeni Tyreek Hill sebességével. A második félidőben ugyan közeledtek Bradyék, de a 27–24-es eredményt igencsak becsapósnak lehet mondani. A floridai túra után egy visszafogottabb teljesítményt láthattunk a KC támadósorától, amely 22–16-ra azért legyőzte a Denver Broncost hazai környezetben, majd egy borzalmas kezdés után a Miami Dolphinst is megverte 33–27-re – utóbbi is inkább csak eredményében mondható közelinek.

MÉG PIHENTETNI IS LEHET

Amikor három forduló maradt az alapszakaszból, a Chiefsnek még mindig csak egy veresége volt. Nagy teszt várt ugyanakkor a Főnökökre New Orleansban a Saints ellen – spoiler: ezt is megnyerték. A Szentek védelme ugyan megnehezítette Mahomes életét, ám így is zseniális játékokat mutatott be menekülésből, a Kansas City 32–29-re felülkerekedett. Mahomes az utolsó előtti fordulóban meglepően alulteljesített az Atlanta Falcons ellen, s bár nem lehetett ráismerni a Chiefsre, 17–14-es győzelme után biztossá vált, hogy az első kiemelésből várhatja a rájátszást. Ennek tudatában az utolsó alapszakaszmeccsen cseréket küldött pályára Andy Reid, így nem is lehet annyira komolyan venni a Chargerstől elszenvedett 38–21-es zakót.

Travis Kelce és Tyreek Hill – a védők rémálmai (Fotó: Getty Images)
Travis Kelce és Tyreek Hill – a védők rémálmai (Fotó: Getty Images)


ŰRSZÁMOK A TÁMADÓKTÓL

Tyreek Hill és Travis Kelce külön csapatban is levédekezhetetlen lenne, na de így? Ha még ehhez hozzáadjuk, hogy Patrick Mahomes dobál nekik, akkor ez már szinte nem is fair. Kelce tight endként 1416 yardott kapott el – az NFL 101 éves históriájában tight end soha nem rendelkezett ennyi yarddal –, s ezzel második lett (!) a ligában, csak a Buffalo Bills elkapója, Stefon Diggs előzte meg. Hill sem maradt le sokkal, neki 1276 elkapott yardja volt. A dinamikus duó mellé Mahomesnak is jöttek a számok, és a 4740 yardjával csak azért lett második Deshaun Watson mögött, mert az utolsó mérkőzésén nem játszott.

Mindez a csapat összteljesítményén is meglátszott, Hillék ugyanis oroszlánrészt vállaltak abból, hogy a Chiefs a 2020-as alapszakaszban 415.8 totál és 303.4 passzolt yardot átlagolt meccsenként – természetesen mindkét mutató ligaelsőnek számított 2020-ban.

A védelemből Tyrann Mathieu-t kell kiemelni, aki hat interceptionjével a harmadik helyen zárt a kategórián belül.

ELKÉPESZTŐ DRÁMA UTÁN LENYŰGÖZŐ MAGABIZTOSSÁG

Az első kiemelésnek köszönhetően a wild card kört otthonról nézhették a KC-játékosok, és csak a főcsoport-elődöntőben láthattuk először a „pirosakat”. A Chiefsnek minden jól ment a Cleveland Browns ellen, ám a harmadik negyedben hihetetlen dráma kerekedett: Mahomest agyrázkódás gyanúja miatt le kellett hozni, helyére a csereirányító, Chad Henne állt be. Ezt követően senki nem tett volna egy forintot sem a Kansas Cityre, ráadásul Henne az utolsó játékrészben egy érthetetlen picket dobott, így a Browns a győzelemért támadhatott. A védelem azonban előlépett, s leparancsolta Mayfield támadósorát a pályáról, Andy Reid és Chad Henne pedig valahogy eldugta a labdát – 3. és 15-re egy hősies futás után 4. és centikre passzjátékot hívott be a vezetőedző, Henne nem hibázott, a Chiefs meg a konferenciafináléra készülhetett a 22–17-es győzelmének köszönhetően.

Noha nyertek a címvédők, mindenkit az érdekelt, pályára léphet-e Patrick Mahomes – egyértelmű volt, hogy nélküle esélye sincs a Kansas Citynek. Az aggódó szurkolóknak péntekig kellett várniuk, hogy véget érjen az ötlépcsős agyrázkódás-protokoll, de örülhettek: Mahomes játékra jelentkezett! És ez nagyjából a Buffalo Bills rájátszásának a végét is jelentette: hiába voltak 9 pontos előnyben a vendégek, a bajnokok már az első félidőben 21–9-re fordítottak. A folytatásban sem volt megállás, Mahomesék a konferenciadöntőben hengereltek (38–24), és zsinórban másodszor is bejutottak a Super Bowlba!

Miután a Tampa Bay Buccaneers és a Kansas City Chiefs útját is felelevenítettük, már csak egy kérdés maradt az NFL 2020-as szezonjából. Ki emelheti magasba a Vince Lombardi-trófeát: Brady hetedszer vagy Mahomes másodszor? Az éjjel kiderül!

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
SUPER BOWL
Hétfő, 0.30:
Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

NFL 2020, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD MÉRKŐZÉSEK (2021. január 9. – január 11.)
AFC
Buffalo Bills (2.)–Indianapolis Colts (7.) 27–24
Pittsburgh Steelers (3.)–Cleveland Browns (6.) 37–48
Tennessee Titans (4.)–Baltimore Ravens (5.) 13–20
NFC
New Orleans Saints (2.)–Chicago Bears (7.) 21–9
Seattle Seahawks (3.)–Los Angeles Rams (6.) 20–30
Washington Football Team (4.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 23–31
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2021. január 16. – január 18.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Cleveland Browns (6.) 22–17
Buffalo Bills (2.)–Baltimore Ravens (5.) 17–3
NFC
Green Bay Packers (1.)–Los Angeles Rams (6.) 32–18
New Orleans Saints (2.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 20–30
KONFERENCIADÖNTŐK (2021. január 24. – január 25.)
AFC
Kansas City Chiefs (1.)–Buffalo Bills (2.) 38–24
NFC
Green Bay Packers (1.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 26–31
SUPER BOWL 55 (2021. február 8.)
Tampa Bay Buccaneers (5.)–Kansas City Chiefs (1.) 0.30
Raymond James Stadium (Tampa, Florida)
Az Arena4 az összes mérkőzést élőben közvetíti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik