DRÁMAI VÉGJÁTÉKBAN DŐL EL – LEJÁTSZOTTUK A SUPER BOWLT MADDENBEN

A várakozásnak vége: ma éjszaka kiderül, hogy a hazai pálya előnyét élvező Los Angeles Rams vagy a Cincinnati Bengals lesz-e az 56. Super Bowl győztese. A nagydöntőt az NFL hivatalos videojátékában, a Madden 22-ben leszimuláltuk.  

Részletek itt!

A szimulációnk szerint OBJ touchdownt szerez majd

 

JÖN A NEGYEDIK KIEMELTEK CSATÁJA – A TÖRTÉNELEM SORÁN ELŐSZÖR

Amióta a Super Bowl dönt az NFL-bajnoki cím sorsáról, azóta még egyszer sem fordult elő, hogy két olyan csapat játssza a döntőt, amelyik az alapszakaszban nem volt ott az első három kiemelt között a saját konferenciájában – egészen idáig. 

Részletek itt!

Vége a várakozásnak, magyar idő szerint hétfő hajnalban kiderült, ki lesz a 2021–22-es szezon bajnoka (Fotó: Getty Images)

 

LOS ANGELES RAMS VS. CINCINNATI BENGALS – AMIT AZ IDEI SUPER BOWLRÓL TUDNI KELL

Magyar idő szerint vasárnap éjjel rendezik az LVI. Super Bowlt, a 2021-es NFL-idény nagydöntőjét, amelyben a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals csap össze. Infografikán mutatjuk a mérkőzés legfontosabb tudnivalóit.

Részletek itt!

STAFFORD BURROW ELLEN – A KIVÁLASZTOTTAK CSATÁJA A DÖNTŐBEN

Vasárnap éjjel Los Angelesben a helyi Rams és a Cincinnati Bengals csap össze egymással a Super Bowlban a Vince Lombardi-trófeáért. A nagydöntőben egyértelműen a két teljesen más utat bejáró 1/1-es irányítón lesz a reflektorfény. Megnéztük a két csapat támadósorát és a legveszélyesebb fegyvereit is.

Részletek itt!

Melyik szupersztár irányító örülhet az 56. Super Bowl után? (Fotó: Getty Images)

 

NINCS MEGLEPETÉS, ISMÉT RODGERST VÁLASZTOTTÁK AZ MVP-NEK

Kihirdették a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2021–2022-es idényének díjazottjait: a Green Bay Packers veterán irányítója, Aaron Rodgers karrierje során negyedik alkalommal lett a liga legértékesebb játékosa (MVP).

Részletek itt!

Aaron Rodgerst választották meg a liga legértékesebb játékosának (Fotó: Getty Images)

 
LOS ANGELES-I ALL STAR A CINCINNATI CSODAGYEREK ELLEN

A Rams igazi All Star-csapat az utóbbi években összevásárolt nagymenőkkel, akik közül sokan életük lehetőségéhez jutottak, míg a Bengals a jövő gárdája, amely váratlanul korán odaért a dicsőség kapujába. Megannyi hihetetlen személyes történet, nem volt nehéz megtalálni azt az öt-öt embert, akit érdekes figuraként kiemelhetünk – sőt, jó páran kimaradtak a felsorolásból.

Részletek itt!

Nagyot fordult a világ az elmúlt évben Odell Beckhammel és Matthew Stafforddal (Fotó: Getty Images)NÁLUNK RODGERS AZ MVP, T. J. WATT AZ ÉV VÉDŐJE – SZUBJEKTÍV DÍJKIOSZTÓ

A Los Angeles Rams–Cincinnati Bengals nagydöntő előtti felvezető írássorozatunkban ezúttal az alapszakasz legjobbjait értékeljük – fontos megjegyezni, hogy ezúttal sem a végső győztesek megtippeléséről van szó, hanem arról, hogy mi kinek adnánk a díjakat.

Részletek itt!

Aaron Rodgers a negyedik MVP-címét zsebelheti be (Fotó: Getty Images)


„MEGVÁLTÁS” STAFFORDNAK, BRADY BEFEJEZTE – TOPSZTORIK AZ IDÉNYBŐL

Az ötvenhatodik Super Bowl hetébe léptünk, de mielőtt még minden figyelem a döntőre szegeződne, felidézzük a 2021–2022-es NFL-idény legérdekesebb, legemlékezetesebb történeteit.

Részletek itt!  

Stafford Detroitban több mint tíz év alatt egyetlen meccset sem nyert a rájátszásban, LA-ben viszont már hármat is... (Fotó: Getty Images)

 

RENGETEG PONT, NAGYON KEVÉS SZERELÉS – EZ VOLT AZ IDEI PRO BOWL

Évről évre egyre többen megkérdőjelezik, hogy az NFL-nek szüksége van-e egyáltalán a Pro Bowlra. Szinte mindig vannak játékosok, akik lemondják a szereplést – vagy a motiváció hiánya vagy a sérülés veszélye miatt.

Az biztos, hogy az utóbbitól most már egyáltalán nem kell félnie senkinek, hiszen szerelést alig lehetett felfedezni az idei gálameccsen – a bírók már akkor belefújtak a sípba, amikor valaki két kézzel hozzáért a másikhoz.

Részletek itt! 

Mahomes sem erőltette meg magát a Pro Bowlon (Fotó: Getty Images)

 


ÖT MŰVÉSZ, 43 GRAMMY-DÍJ LÉP FEL A SUPER BOWL NAGYSZÜNETÉBEN

Minden idők egyik legnagyobb show-ját láthatjuk majd az 56. Super Bowl nagyszünetében. A szervezők közlése alapján Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige és Kendrick Lamar biztosítja majd a remek hangulatot a Rams új arénájában, Los Angelesben, ahol 30 év után rendeznek ismét NFL-nagydöntőt. Már az előzetest is láthatjuk!

Részletek itt!

Óriási műsor lesz! (Fotó: Getty Images)

 

A 2021–2022-ES RÁJÁTSZÁS

A wild card-körben a Cincinnati Bengals elképesztően szoros mérkőzésen legyőzte hazai környezetben a Las Vegas Raiderst, majd nagy meglepetésre az AFC első kiemeltjét, a Tennessee Titanst is kiejtette. Burrow-ékat a főcsoportdöntőben mindenki leírta, hiszen a Kansas City Chiefs–Buffalo Bills győztesét tartották a valódi esélyesnek. Az ohiói csapat azonban óriásit küzdött, s 3–21-ről is képes volt fordítani az Arrowhead Stadiumban. 

Ami az NFC-t illeti, Tom Bradyék könnyen átléptek a Philadelphia Eaglesön, ám a főcsoport-elődöntőben a Kosok kifogtak a Tampán – a Los Angeles Rams egy utolsó másodperces mezőnygólnak köszönhetően győzni tudott, a Super Bowlért pedig azt a San Francisco 49erst verte meg, amelyik ismét búcsúztatta Aaron Rodgerst és a Green Bay Packerst. 

NFL
WILD CARD
NFC

Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles 31–15
Dallas Cowboys–San Francisco 49ers 17–23
Los Angeles Rams–
Arizona Cardinals 34–11
AFC
Cincinnati Bengals
–Las Vegas Raiders 26–19
Buffalo Bills–New England Patriots 47–17
Kansas City Chiefs–Pittsburgh Steelers 42–21
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
NFC

Green Bay Packers–San Francisco 49ers 10–13
Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams 27–30
AFC
Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 16–19
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 42–36 – hosszabbítás után
FŐCSOPORTDÖNTŐ
NFC

Los Angeles Rams–San Francisco 49ers 20–17
AFC
Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals 24–27 – hosszabbítás után

SUPER BOWL-TÖRTÉNELEM

A Rams Los Angelesben még nem, de St. Louisban már ünnepelhetett Super Bowl-győzelmet. Ami a Cincinnati Bengalst illeti, az ohiói együttes még egyszer sem emelhette magasba a Lombardi-trófeát. 
Lexikon itt!

A SUPER BOWL GYŐZTESEI
6 – New England Patriots, Pittsburgh Steelers
5 – Dallas Cowboys, San Francisco 49ers
4 – Green Bay Packers, New York Giants
3 – Denver Broncos, Washington Redskins, Los Angeles/Oakland Raiders
2 – Miami Dolphins, Baltimore/Indianapolis Colts, Baltimore Ravens, Kansas City Chiefs, Tampa Bay Buccaneers
1 – St. Louis Rams, Chicago Bears, New York Jets, Philadelphia Eagles, New Orleans Saints, Seattle Seahawks