Sportrádió: meglepetésre készül az amerikaifutball-válogatott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.11.05. 09:14
null
Fotó: Sportrádió
A magyar amerikaifutball-válogatottból Szabó Dániel támadó, Szakács Kristóf hátvéd, illetve Cselleng Ádám sajtófőnök volt Balogh Balázs vendége pénteken a Sportrádió Hazafutás című műsorában. A játékosok szombaton 13.30-kor a Kincsem parkba várják a szurkolókat, ahol első alkalommal rendeznek A-csoportos Európa-bajnoki összecsapást – az ellenfél Franciaország lesz.


A franciák ellen meglepetésre készül a megfiatalított válogatott – annak ellenére, hogy nem számít esélyesnek.

„Kemény mérkőzés lesz lesz, oda kell tennünk magunkat, a franciáknak megvannak a gyenge pontjaik, de úgy érzem, ki tudjuk ezeket használni és benne van siker lehetősége. Nagy motiváció, hogy itthon játszhatunk, mindannyian libabőrösek vagyunk a Himnusz alatt. Munka, tanulás és család mellől érkezünk, óriási motiváció az itthoni mérkőzés és, hála Istennek, egyre nagyobb az NFL-közönség Magyarországon is” – mondta el Szabó Dániel.

Természetesen szóba került az osztrákoktól elszenvedett 41–0-s vereség, ami még mindig fáj a játékosoknak, de ahogy Cselleng Ádám mondta: „A két válogatott között 20 évnyi tapasztalatbeli különbség van, nem véletlen, hogy Ausztriának van az egyik legerősebb válogatottja Európában.”

A sajtófőnök a Hazafutásban azt is elárulta, szombaton igazi családbarát mérkőzésre várnak mindenkit a Kincsem parkba, Dan Pippin szövetségi kapitány pedig számít a hazai közönségre.

„Már alig várom, hogy Budapesten megtapasztaljam, milyen, amikor otthon játszhatunk. Bebizonyosodott, hogy Magyarországon mennyire jó a közösség ennél a sportágnál.”

A hátvéd Szakács Kristóf úgy fogalmazott: a kapitány szerint fontos a fiatalítás, folyamatosan épülnek is be az ifjú játékosok, miközben a csapat kemény magja megmaradt.

A műsor vendégei zárásként elárulták, győzelemre számítanak Franciaország ellen.

AMERIKAI FUTBALL
EURÓPA-BAJNOKSÁG
13.30:
Magyarország–Franciaország, Kincsem park

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik