SB: Donaldék terrorizálták Burrow-t; OBJ megmutatta klasszisát, de...

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 20:00
null
Burrow valószínűleg Aaron Donaldot látja a rémálmaiban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Los Angeles Rams 23–20-ra legyőzte a Cincinnati Bengalst az LVI. Super Bowlon Los Angelesben, így hazai pályán nyerte meg a 2021–2022-es NFL-idény bajnoki címét. A döntőben Odell Beckham Jr. megmutatta klasszisát, de egy szerencsétlen játék után megsérült. Aaron Donaldék a második félidőben terrorizálták Joe Burrow-t, Cooper Kupp pedig még Jerry Rice-t is túlszárnyalta.

 

ODELL BECKHAM JR. MEGMUTATTA KLASSZISÁT, AZTÁN...

Beckham idény közben került a Ramshez, miután a Cleveland Browns nem tartott rá igényt. Ohióban évekig szenvedett, ugyanis Baker Mayfielddel egyáltalán nem találták meg az összhangot a pályán.

Los Angelesben fokozatosan régi formába lendült, Cooper Kupp-pal remek duót alkotott. A döntőben is nagyszerűen játszott, az ő elkapásával szerezte meg a vezetést a Rams.

A 29 esztendős játékos tizenkét meccsen hét elkapott touchdownt jegyzett a Ramsnél. A Cleveland Brownsnál 29 találkozó után volt ugyanennyi elkapott hatpontosa.

Ezért is igazán fájó, hogy a harmadik negyedben megsérült egy rossz lépést követően. Egyelőre nem tudni, pontosan mennyire súlyos, de néhány beszámoló szerint akár a 2022-es idény teljes alapszakaszát kihagyhatja OBJ.


JOE MIXON KÜLÖNLEGES ELITBE KERÜLT

Bár a Cincinnatinek nem jött össze a végső győzelem, Joe Mixon pazar touchdownpasszát valószínűleg mindig mosolyogva nézik majd meg a Bengals szurkolói.

Burrowék egy futójátékot imitáltak, majd a játék közepén Mixon, ahelyett, hogy megiramodott volna a labdával, felnézett, s tökéletes passzt osztott ki Tee Higginsnek. A remekül kivitelezett trükkös játék után Joe Mixon lett az ötödik nem irányító, aki TD-passzt jegyzett a Super Bowlban.

• Trey Burton (tight end) – Super Bowl LII
• Antwaan Randle-El (elkapó) – Super Bowl XL
• Lawrence McCutcheon (futó) – Super Bowl XIV
• Robert Newhouse (futó) – Super Bowl XII


McVAY KIVÉTELES STATISZTIKÁJA NEM HAGYTA CSERBEN

A kaliforniaiak a félidőre 13–10-es előnnyel vonulhattak, ami nagyon jó jelnek ígérkezett: Sean McVay irányítása alatt a Rams 47–1-es mérleggel állt, amikor a szünetben vezetett.

Érdekesség, hogy az egyetlen félidei előnyről elvesztett veresége éppen a 2021–2022-es alapszakasz utolsó meccsén következett be, méghozzá a csoportrivális San Francisco 49ers ellen – Jimmy Garoppolóék így jutottak be a rájátszásba, s majdnem ki is ejtették az NFC-döntőben a Ramst.


NEM RAMSEY MECCSE VOLT

Az biztos, hogy a meccs után a szupersztár cornerback meghívta egy italra Aaron Donaldot, Von Millert és Cooper Kuppot, mert sok-sok yardot és egy touchdownt is engedett.

Ramseyn három próbálkozásból összesen 126 yardot nyert a Cincinnati Bengals – ennyit még egyetlen meccsen sem nyelt be karrierje során a Rams ötöse.


DONALDÉK TERRORIZÁLTÁK BURROW-T

A második félidőben kijött, hogy a Cincinnati Bengals támadófala nagyon kevés a Rams passzsiettetőivel szemben. A harmadik negyedben Burrow 12 passzkísérletből ötször a földön végezte – egy negyeden belül korábban még egyetlen QB-t sem sackeltek ennyiszer.

A Los Angeles-i védőfal összesen hétszer szerelte a fiatal tehetséget a line of scrimmage mögött, ami holtversenyben negatív rekordnak számít a Super Bowl történetében – Roger Staubach a 10. nagydöntőben járt hasonlóan pórul.

Aaron Donaldnak és Von Millernek is két-két sackje volt – csupán másodszor fordult elő a Super Bowlban, hogy két csapattárs is ennyiszer vitte földre az ellenfél irányítóját.


HAZAI PÁLYA, HAZAI GYŐZTES

A Los Angeles Rams gyakorlatilag lemásolta a Tampa Bay Buccaneers tavalyi sikerét: a keret adva volt, azonban egy igazán jó irányító hiányzott a csapatból. Ahogyan Brady a Buccaneersnél, úgy – a Detroitban 13 évig szenvedő – Stafford a Ramsnél volt a kirakós utolsó darabja.

Stafford érkezése után Von Miller és Odell Beckham Jr. is szívesen ment Los Angelesbe, hiszen tisztában voltak azzal, hogy győztes csapat várja őket. Ráadásul Cooper Kupp is elképesztően futballozott az idényben, így a szezon végére igazi All Star-csapattá álltak össze a Kosok.

S természetesen azt is illik megemlíteni, hogy a Buccaneers után a Rams is hazai pályán nyerte meg a Super Bowlt, ez 2021-ig sohasem fordult elő az NFL-ben – mivel utóbbi éppen Hollywoodban történt, nem lepődnénk meg, ha megfilmesítenék Staffordék sikerét.


COOPER KUPP: A TÖKÉLETES SZEZON

Hihetetlen szezonon van túl Cooper Kupp: elnyerte a „tripla koronát” (legtöbb elkapás, elkapásból szerzett legtöbb yard, legtöbb elkapott touchdown), a nagydöntőben azonban két még fontosabb címmel gazdagodott. Egyrészt a 23–20-as eredménnyel bajnok lett, másrészt 92 elkapott yarddal és 2 touchdownjával elnyerte az 56. Super Bowl legértékesebb játékosának járó díjat is.

Korábban csak Jerry Rice volt képes erre az NFL-ben elkapóként, de neki is egy teljes karrier kellett ezekhez az elismerésekhez.

Matthew Staffordnak is nagy szerepe volt Kupp remeklésében – ketten összesen 22 touchdownt hoztak össze. Ez a második legerősebb párosnak számít a liga históriájában: csak a Tom Brady–Randy Moss kettős előzi meg 24-gyel.


AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Matthew Stafford (Los Angeles Rams) 283
Futott yardok: Joe Mixon (Cincinnati) 72
Elkapott yardok: Tee Higgins (Cincinnati) 100

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Matthew Stafford (Los Angeles Rams) 1188
Futott yardok: Joe Mixon (Cincinnati Bengals) 262
Elkapott yardok: Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 478
Szerelések: Logan Wilson (Cincinnati) 39
Sackek: Nick Bosa (San Francisco), Von Miller (Los Angeles Rams) 4.0
Interceptionök: Jesse Bates III (Cincinnati) 2

TIPPELDE

A tippjátékunkat az idény újonca, Cselőtei Márk nyerte meg 202 ponttal, a második helyen Herczeg Ádám zárt. A bronzérmet az amerikaifutball-válogatott irányítója, Bencsics Márk szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik