Ovecskin úgy bevágta, hogy még az edző sem látta

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 07:32
null
Michal Neuvirth, a Washington kapusa (középen fehérben) ezt a helyzetet is megúszta (Fotó: Reuters)
Alekszandr Ovecskin góljával a Washington Capitals 1–0-ra legyőzte idegenben a Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint keddre virradóra rendezett játéknapján. Folytatta kiváló szériáját az új életre kelt New York Islanders, valamint kétgólos hátrányból fordítva nyert a Chicago a St. Louis otthonában.

Alekszandr Ovecskin 37. percben, emberelőnyös szituációban ütött góljánál a korong olyan sebességgel vágódott a felső sarokba, hogy Bruce Boudreau, a Capitals edzője bevallása szerint még a visszajátszásban sem tudta követni az útját – ám eme vérbeli ovecskines virtus ellenére nem az orosz csatár volt az egyedüli hőse a Pittsburghben aratott győzelemnek.

A Penguins fölényesen, 39–24-re megnyerte a lövőpárbajt, így messze nem volt mellékes, hogy Michal Neuvirth, a Capitals kapusa milyen napot fog ki. Nos, a cseh sportember elemében volt, minden korongot megfogott – csak az első harmadban 18-at –, így néhány héten belül másodszor is lenullázta a Pingvinek csatárait.

A pittsburgh-iek 157:47 perce képtelenek gólt ütni a Washingtonnak, nem csoda, hogy idei mérlegük a Capitalsnak kedvez – három győzelem oda, egy szétlövéses siker ide. A Keleti főcsoport rangsorában ezzel együtt még három pont fórja van a negyedik helyen álló riválisnak.

Visszatérve a gólra, maga Ovecskin sem értékelte túl, mondván, éppen elég ideje volt a lövés előtt ahhoz, hogy ilyen kiválóan találja el a korongot. Bizonyos szempontból mégis mérföldkőnek számít a gól, hiszen a félelmetes orosz balszélső az említett decemberi szétlövésen kívül ebben az idényben nem volt eredményes a Pittsburgh ellen – egészen mostanáig.

A St. Louisban vendégeskedő Chicago az első harmadban kétgólos hátrányba került, ami igencsak felbőszítette Jonathan Toews csapatkapitányt. Szünetbeli kirohanásának meg is lett az hatása, a folytatásban a bajnoki címvédő nem egészen 13 perc alatt négy gólt rámolt be, és a megszerzett előny végül a győzelemhez is elégnek bizonyult. Toews, valamint Patrick Kane egy-egy góllal és assziszttal vette ki a részét a nekibuzdulásból.

A szombaton a Los Angelesnek kétszer betaláló Matt Moulson ezúttal is nagyon érezte a kaput: a New York Islanders elsősorban az ő mesterhármasának, valamint Al Montoya kapus 20 védésének köszönhette a Florida elleni fölényes sikert, illetve azt, hogy még mindig maradt némi reménye a rájátszásba jutásra. Igaz, a tizenegy pontnyi hátrány a jelenlegi keleti nyolcadik Carolina mögött tetemes, ám a katasztrofális rajtot követő február (három vereség mellett nyolc győzelem) mindenképpen okot ad a bizakodásra.

NHL
ALAPSZAKASZ, 126. JÁTÉKNAP
New York Islanders–Florida Panthers 5–1
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 3–5
Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik