Ovecskin első gólja után a Washington sem nyeretlen már

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 09:58
null
Alekszandr Ovecskin beindult, s megtolta a Capitals szekerét is (Fotó: Reuters, archív)
Utolsóként a Washington Capitals is megszerezte első győzelmét az NHL-ben, amelynek legutóbbi játéknapján nyolc mérkőzésből ötön is túlórára volt szükség a döntéshez. Az egyetlen vendégsikert az Ottawában szétlövéssel nyerő Pittsburgh Penguins jegyezte.

 

A csonka szezont öt vereséggel kezdő washingtoni csapatban megszerezte idei első gólját Alekszandr Ovecskin, ezzel segítve csapata egygólos győzelmét a Buffalo Sabres felett.

A Chicago Blackhawks tovább menetel. A csapat sorozatban a hatodik mérkőzésén aratott győzelmet – most a Detroit Red Wingset győzte le hosszabbításban –, megőrizve veretlenségét. A Blackhawks története során még sohasem kezdett ilyen jól, az eddigi rekordját az 1971–72-es szezonban érte el, akkor öt győzelemig jutott.

A Chicago mellett a másik százszázalékos csapat, a San Jose Sharks ezúttal a Vancouver Canucksot verte meg három góllal. Az 5–0-s mérleggel álló csapatban újra kivette a részét a gólszerzésből Patrick Marleau, aki már kilenc gólnál és négy asszisztnál tartva vezeti a liga ponttáblázatát.

A játéknap egyetlen idegenbeli sikerét a Pittsburgh Penguins tudta begyűjteni. A Pingvinek szétlövésben győzték le az Ottawa Senatorst.

A játéknap további mérkőzésein a Tampa Bay simán, négy góllal verte meg a Philadelphia Flyerst, a Montreal Canadiens, a St. Louis Blues és a Winnipeg Jets pedig hosszabbítás után tudott otthon nyerni.

NHL
ALAPSZAKASZ, 9. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Buffalo Sabres 3–2
Ottawa Senators–Pittsburgh Penguis 1–2 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Philadelphia Flyers 5–1
Montreal Canadiens–New Jersey Devils 4–3 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 2–1 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–Minnesota Wild 5–4 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Vancouver Canucks 4–1
Winnipeg Jets–New York Islanders 5–4 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik